"אמא, גמרתי לישון"

• פותח הנושא tonti
  • פורסם בתאריך

צימעס

New member
"אה, אני לא"

להשאיר לו כוס מים, קופסה עם איזה אוכל, ושיסתדר...

tonti

New member
מצחיק מאוד,

אז הוא מסתדר 5-10 דקות ואז בא לספר מה הוא עשה, מה ראה ורוצה שנקום. וכמה שנסביר לו שאנחנו ישנים עכשיו זה לא מעניין אותו בגרוש. יש מקרים שהוא ממש מנסה להרדם. שוכב ביננו, עלינו, מתהפך מצד לצד, שעה לפחות ופשוט לא נרדם. אין לו תולעים. בדקתי
. (איך ידעתי שתחשבי על זה???)

ashlaya

New member
אולי לוותר על שנת הצהרים

אם הוא לא זקוק להרבה שינה אז על שנת הצהרים אפשר לוותר יותר מהלילה

tonti

New member
ניסינו, זה לא הולך

הוא עייף רצח בצהרים. ישן מעט אבל חייב את זה.

בגיל הזה

עומר הלך לישון כל יום בחצות. תנסי כמה ימים. אל תתייאשי בימים הראשונים - לוקח לגוף זמן לסגל שעון ביולוגי חדש. כמו בג'ט-לק, כשקמים בארבע בבוקר ולא בגלל ריבוי שעות שינה, ולוקח כמה ימים עד שהעניין מתאזן.

winnie5

New member
הי (ארוך)

סוף סוף אני משמיעה קול בכל אופן תכלת שלי בת 4 ילדת סנדוי.ץ בכל אופן היא מאז ומעולם לא ישנה לילה העידוד היחידי שאני יכולה להמליץ עליו זה לחכות זה נעשה יותר טוב עם הגיל אבל בשום אופן לא לתת לזה לגיטימציה ואפשרות האור לעולם לא הידלק חוץ ממים לא נותנים שום מזון או שתייה ותאמיני לי ניסינו את כל השיטות ועברנו הכל והיא לא ילדה ראשונה ובדקנו את כל ההיבטים הפסיכולוגים אבל כלום לא עזר זה הפך מהתפרצויות זעם לבריחה של פיפי אח"כ סתם כעס ותסכול אח"כ צורך שישכבו לידה והיא תגרד לנו את היד אבל הדבר המעודד שכן זה כבר יותר קצר

winnie5

New member
יקירתי בזכותך אני כאן

זוכרת את המפגש בסביון (המלצת בחום) הגעתי עד הלום על מנת לתת קצת אקשן למה הסמיילים שלי לא עובדים

ענתש

New member
תמר, אצלינו עובד "עכשיו לילה,

בלילה לא מדברים, לא שרים, לא רוקדים.... (ושאר פעילויות שהיא מבקשת) אלא ישנים. אבא ואמא ישנים עכשיו כי אנחנו עייפים מאד. את יכולה להיות בחדר שלך אם את רוצה, לישון או להשאר ערה, אבל אנחנו ישנים. את רוצה לישון איתנו ? את מוזמנת. אבל לא להעיר אותנו....". וכן הלאה, הבנת את רוח הדברים. כמובן שזה לא עבד בפעם הראשונה שהיא התעוררה... ולא בשניה... ןךא בשלישית... בכמה מהן גם היה בכי ונסיונות להעיר אותנו מרבצינו באלימות (דחיפות בעיקר) אבל התעקשנו. יש דברים שאין ברירה אלא להתעקש... חזרנו על ההסבר שוב ושוב. בסוף זה שקע. זה קצת קשה (תלוי ברמות הבכי והתסכול) אבל אישית מהיכרות עם הפישפשה הפרטית שלנו - אם נשברים פעם אחת זה כבר הופך להרגל אצלה. אז לא נשברים, עקביים. בסוף זה עבד. עכשיו אם היא קמה ומנסה להעיר אותנו מספיק להזכר לה פעם אחת שעכשיו לילה וישנים, היא חוזרת לישון (לפעמים היא מנסה להתמקח "עוד לא לילה, עכשיו ערב" אבל כמובן שמעמידים אותה על טעותה
). נ.ב ארוך - איך הוא הולך לישון ?? קראתי פעם, דווקא בהקשר של שיטת חמש הדקות, הסבר שאומר שכמו שהילד הולך לישון ככה הוא יתרגל להרדם ולכן אם יקום בלילה הוא יחפש את "גורם ההרדמות" שלו כדי להרדם שוב. למשל ילד שהולך לישון עם ציצי - יחפש את הציצי בלילה, אחרת יתקשה להרדם שוב וכן הלאה... כמו שאת יודעת לא יישמנו את שיטת חמש הדקות אבל גילינו שכשנגה למדה להרדם לבד בחדר שלה בלעדינו (בדרך כלל עם דיסק מוסיקה לבחירתה - אנחנו מגורשים מהחדר שלא נפריע
) היא התחילה לישון שינה יותר רציפה. אני חושבת שאולי זה כי היא למדה להרדים את עצמה כשהיא מתעוררת בלילה כמו שהיא למדה להרדים את עצמה כשהיא הולכת לישון. לפעמים אני אפילו שומעת את סבא טוביה מתנגן לו חרש באמצע הלילה, סימן לזה שהיא קמה והפעילה את הדיסק... אולי יש בזה משהו.

../images/Emo45.gif אני מסכימה איתך מאוד!

גם אצלנו אם משהו קורה ולו פעם אחת, זה פתח ליובל לחשוב שזה מה שהולך לקרות עכשיו מידי יום... ולכן אנחנו מקפידים שלא לסטות מטקס הערב שלנו, ולא לשנות את התגובה שלנו במקרים של התעוררות. כמה פעמים שהסדרי השניה שונו (דודה שלה ישנה איתה בחדר למשל, ונתנה לה לישון איתה על המזרון שעל הרצפה במקום במיטתה) לקח לנו זמן רב לתקן את הבעיות שצצו. אחרי ביקור הדודה שארך 3 ימים, לקח כחודש וחצי להחזיר את יובל לשינה והירדמות נעימה ללא צרחות אימים והקאות ומה לא (נדמה לי שכתבתי על זה פה אז...) רק בגלל שאף אחד לא הסכים לישון איתה על הרצפה כמו שעשתה הדודה.

tonti

New member
רק בקשר לנ.ב.

(כי על כל השאר אני מסכימה
) לא יכולה לוותר על זה. כל כך כיף שיש לנו את זה. הוא נרדם בקלות. לא רואה שום צורך לוותר על זה. וברוב הפעמים הוא נרדם בקלות גם באמצע הלילה בלי הנקה. חוץ מהפעמים שלא
. אין לו סבלנות לשמוע קלטת/שיר/סיפור. אבל את יודעת מה? אפפם לא ניסינו בלילה. ננסה.

ענתש

New member
לא אמרתי לוותר על זה, גם אני לא

ויתרתי על הנקה בשביל שינה... אבל אולי לחשוב בכיוון שזה מה שמפריע לו ולחפש תחליף - למשל בקבוק מים שאפשר "לינוק" ממנו בלילה כתחליף. אולי משהו רך ועגול (כדור ספוג ? ) להתרפק עליו ? לגבי הקלטת בלילה - האמת שזה התחיל מזה שאני אוהבת נורא לשיר ותמיד הייתי שרה לה לפני השינה. פתאום היא התחילה לבקש את זה (יש לה גם רשימת שירים חביבים שהיא שרה לעצמה. מכירה הרבה ילדים שיודעים לשיר במלואו את "שתלתם ניגונים בי אימי ואבי..." ?) ואז תקופה ארוכה היא היתה נרדמת כשאני שרה לה. פתאום היא התחילה לבקש שיר שלי ואז דיסק מוסיקה ולאט לאט היא רוצה רק את הדיסק ואני מגורשת בבושת פנים ("לילה טוב אמא, לכי למיטה שלך ואם אני ארצה אותך אני אקרא לך" במילים אלו ממש....). שווה ניסוי - לא ?

tonti

New member
אוף בגללך../images/Emo8.gif

הוא נרדם הלילה בנסיעה וישן עד הבוקר. אבל זה לא מייצג. גם לילה קודם הוא ישן עד הבוקר ונרדם דווקא בהנקה.

טלי12345

New member
מוכר../images/Emo13.gif

פתאום חשבתי על עוד משו: אם הוא עושה זאת רק לאחרונה, אוליהשתנה משהו? מזג האוויר? חם\קר? אור מוקדם יותר? אוכל אחר בערב? אולי הקקי מעיר אותו ומכביד עליו לחזור לישון?

למעלה