"אמא, גמרתי לישון"

• פותח הנושא tonti
  • פורסם בתאריך

tonti

New member
"אמא, גמרתי לישון"

3:00 בלילה, מה גמרת??? הצילו. זה קורה לנו יותר מדי. הגמד מתעורר מתישהו באמצע הלילה ולא רוצה לישון יותר. קצת רקע- הלילה מתחיל במיטה שלו, מבחירה שלו, מאהבה שלו למיטה שלו, לרובוט שישן איתו
. כשהוא מתעורר הוא עובר אלינו, אין שעה קבועה. בדר"כ הוא ממשיך לישון בלי שנרגיש אפילו. אבל בזמן האחרון הוא מתעורר לגמרי ורוצה שנקום. מדליק את האור בחדר, לפעמים רוצה לעשות קקי בסיר, צמא, רעב, רוצה לשחק. ואנחנו אומללים ועייפים לא מצליחים לשכנע אותו לישון.

מתי אתם משכיבים אותו לישון?

כמה שעות ישן סה"כ? בן כמה הוא? אולי להשכיב אותו קצת יותר מאוחר כך ש- 03:00 יהפוך ל- 06:00? האם אח"כ הוא חוזר לישון? אולי וזו האופציה הקשה יותר להורים בד"כ להסביר שלילה, להראות את החושך בחוץ ולהתעקש -לא להוציא מהחדר שלו בתור התחלה ואח"כ לא להוציא מהמיטה בכלל? אולי תאפשרו לו להיות ער בחדר שלו לבד עם עצמו, בעוד אתם מסבירים לו שאתם הולכים לישון כי לילה? (ושרק אחד מכם ילך לישון והשני ישגיח מרחוק בלי שהוא יהיה מודע לכך) אולי ככה ישעמם לו?

tonti

New member
שכחתי מלא פרטים:

הוא לא צקיך הרבה שעות שינה, כמו אבשלו
. זה מאוד בולט. לא חשוב מתי הוא הולך לישון, גם אם זה ב-23:00 הוא יכול לקום אחרי 3 שעות ולהיות עירני לגמרי. בן שנתיים ורבע. הוא יוצא מהמיטה שלו לבד. וגם אם זה לא היה כך, לא הייתי חושבת על האופציה להכריח אותו להישאר במיטה שלו.

צימעס

New member
כמו אבאשלו?

שהנחתום יטפל בעיסתו
קראת את המאמר על שינה שאני נוהגת לקשר אליו, שמספר איך שינה רצופה היא בכלל ענין תרבותי בלבד?

לאה_מ

New member
הנה הקישור:

זמן לישון - אחד המאמרים החביבים עלי, אבל לדעתי לא רלוונטי במקרה שלך, כי הבעיה שלך היא שהוא לא רוצה לישון אבל את כן...

צימעס

New member
אה, התכונתי למאמר שמקושר ממנו

זה (באנגלית, מה לעשות). לא נותן שוםדבר מעשי, אבל נותן זוית ראיה אפילן-עוד-יותר-מבינה על המנגים התמוהים של הילד, ומאפשר חיפוש פתרונות שאינם כרוכים דווקא בלגרום לו לישון רצוף. למשל - אולי מנורה קטנה בחדר השינה שתאפשר לו להיות ליד אבאמא, אבל לעסוק בעניניו - יחד עם הסבר שאמאבא ישנים עכשיו, כי לילה.

irisgh

New member
ללמד אותו לבדוק אם יש אור בחוץ.

אין מה לשכנע. בלילה לא מדליקים אור, לא קמים וזהו. אני הראתי ליניבי, בזמנו, איך רואים עם יש אור. (ואגב, ההסכם היה גם שאפשר לעבור למיטה שלנו רק כשכבר יש אור בחוץ). כך זה לא נתון למו"מ כל לילה מחדש, אלא יש מדד אוביקטיבי למתי לילה, ומתי אפשר כבר לקום.

tonti

New member
את זה הוא יודע

הוא לא מבקש לינוק עד שאין אור בחוץ. אבל לישון הוא לא רוצה. איך אפשר להכריח מישהו לישון? למבוגרים לא קורה שהם פשוט לא נרדמים?(לי לא למשל, אבל יש כאלה שכן).

חלילה, אני לא בעד להכריח אותו לישון

מכירה את זה מעצמי. יש לילות שפשוט זה לא מסתדר. אבל אם מדובר בשיגרה, אני מציעה לא לספק לו גירויים שבטוח יותר מעניינים מהשינה (לאכול, לשחק, אבא ואמא איתו).

ענתש

New member
ליליה - עוד לא קלטת עם מי יש לך

פה עסק ? חשבתי ששמת לב ב"ריבי ההנקה" שיש פה מידי פעם שחצי פורום הנקה המשוגעות (כולל אני, נגה בת שנתיים ורבע, יונקת
) משתתפות פה...

../images/Emo6.gif

אני הייתי מתפלאה אם הוא לא היה מבקש, אלא מושך בחולצה, או בוכה... מי שיודע לבקש לאול או לשחק, יודע גם לבקש לינוק, לא?

למעלה