אמא בגיל מבוגר

• פותח הנושא Ahkv
  • פורסם בתאריך

Ahkv

New member
אמא בגיל מבוגר

אני בהריון ראשון עכשיו וכאשר אלד, אהיה בת 35.
אני מרגישה ממש רע בגלל הגיל הזה, תמיד רציתי 3 ילדים ועכשיו זה כבר נראה לא כל כך אפשרי ופשוט (אפשר לעשות הפרשים ממש קטנים בין הילדים אבל זה יהיה קשה).
בנוסף, אני גם מרגישה שכל החברות בגילי כבר עושות את הילד השלישי ואני רק עכשיו נזכרתי לעשות את הראשון (לא שהיתה לי ברירה, הכרתי את בעלי בגיל 32).
אני יודעת שאני צריכה להודות על זה שאני הכרתי בעל מדהים וגם שתוך שניה נכנסתי להריון והולך להיות לי בן מקסים, אבל אני גם כל כך מרגישה רע בגלל הגיל שלי.
יש לי מחשבות על זה שכשהילד יהיה בן 30 אני אהיה בת 65 וזה ממש מבוגר ולא בטוח אוכל לעזור עם נכדים.
בקיצור, קצת רע לי...יש כאן עוד בנות בגילי בהריון ראשון? גם אתן מרגישות ככה?

אולגוד

New member
נראה לי שאת לוקחת את ענייןהגיל קשה מדי

גיל 35 הוא לא גיל מאוחר.
גם חברותייך שעושות ילד שלישי ורביעי עכשיו יהיו בנות 65 כשהילד הזה יהיה בן 30 - אז מה?
ואמא שלי שילדה אותי בגיל 21 תהיה בת כמעט 60 כשאחי הקטן יחגוג יום הולדת 30 - אז מה בדיוק היא חסכה פה?

וגם ממתי 65 זה נורא מבוגר? זה טיפה אחרי גיל הפרישה לנשים, ולפני גיל הפרישה לגברים.
דווקא בגיל הזה תתחילי להיות מסוגלת לעזור לילדים שלך עם הנכדים, לפני זה כנראה עדיין תחתימי כרטיס איפשהו בין 9 בבוקר ל-6 בערב.

אני גדלתי לזוג הורים שהיו בני 21 שהם הולידו אותי. הרבה הורות שקולה לא היתה שם... ובפועל הרבה מחוויית ההורות שלי ניתנה לי ע"י הסבתות שלי ולא על ידי ההורים, שממש לא היו בשלים לדעתי לגדל ילדים (בתמונות הראשונות של אבא שלי מחזיק אותי הוא נראה בן 16 ואבוד...).

כשעוברים את גיל 30 כל הפרספקטיבה על החיים משתנה, סדרי העדיפויות נופלים למקום הנכון, ואני מרגישה הרבה יותר בשלה לגדל ילד עכשיו מאשר איך שהייתי לפני חמש שנים.
בשנות ה-20 שלי הייתי ילדה, עיקר המחשבה שלי הופנתה לעצמי, מלא תככים ומזימות, דרמות, צבא, טיול, לימודים, קריירה, אני עצמי עוד לא סיימתי לגדול ולהתפתח, אז איך מצופה ממישהי בגיל הזה לגדל אדם אחר.

בקיצור, אל תאכלי את עצמך, תשמחי על הילד שלך ועלייך שזכית בו.
הכל יהיה טוב

purplelove

New member
אוהה אז אני ממש קשישה

אני אהיה טיפל'ה מ39 כשאלד בעז"ה את הבחורצי'ק(אני בשבוע 32 כרגע). גם לי מדי פעם עוברות מחשבות כאלו, אבל אי אפשר להחזיר את הגלגל לאחור.חוץ מזה, שהרוח\ האנרגיות שלך הרבה יותר חשובות ממספר

nymeria27

New member
הכל בסדר!!!

לכל דבר יש את הזמן שלו ולדעתי אין לך בכלל מה לדאוג. אמנם אני טיפה יותר צעירה, כשאלד אהיה בת 32, אבל גם לי יש מלא חברות שיש להן 2 ילדים ואחת אפילו עם יותר.
אבל לכל אחד יש את הזמן שלו שבו מתאים לו להתחיל להיות הורה, וזה עדיין יחסית לא מאוחר. יש נשים שיולדות גם בגיל יותר מבוגר, הילדים בריאים, כולם מאושרים והכל בסדר טפו טפו
.
אל תשכחי שגם תוחלת החיים עלתה מאוד בשנים האחרונות, וגם הרפואה התקדמה. אז גם בגיל 60 עדיין נהיה צעירים יחסית..

אנחנו חיכינו מבחירה, ואני ממש לא מצטערת על זה. אמנם נתחיל להיות הורים רק עכשיו, אבל שנינו השקענו בקריירה ובלימודים, יש לי עסק עצמאי, תארים מתקדמים. אז כל אחד עושה את הבחירות שלו ובכלל אין מה להצטער.
אז תפסיקי לדאוג!!! הכל מעולה, הריון ראשון - זה מאוד משמח ומרגש!
תהני מהתקופה הנפלאה הזאת!!

Luring Monkey

New member
גם אני מרגישה ש-35 להריון זה לא מבוגר

בטח לא היום. בהשוואה לאוכלוסיה דתית, אולי כן (בגיל הזה עושים את הילד השלישי-רביעי אצל דתיים).
אני בקרוב בת 30, ואמא שלי מעל 60, ואני בכלל לא מרגישה שהיא מבוגרת מדי בשביל לעזור. להפך, עכשיו כשהיא בפנסיה יש לה המון מרץ ומוטיבציה לעזור.
חוץ מזה שאת מדברת על 30 שנה מעכשיו, והטכנולוגיה והרפואה מתקדמות בקצב כל כך מהיר (הידע האנושי מכפיל את עצמו בכל שבע שנים), ככה שאי אפשר לדמיין אפילו באיזה מצב גופני נהיה בגיל 60+.

אם נשרוד את הזומבים, כמובן.

Apparition

New member
עם השורה התחתונה אני דווקא לא מסכימה.

ברור שאפשר לדמיין מה יקרה בעוד X שנים... אבל בפועל, בינתיים, הגוף שלנו, והביולוגיה/פיזיולוגיה, לא השתנו. זו הסיבה שיש כ"כ הרבה בעיות להכנס להריון (וזה הפך להיות למשהו נפוץ יותר מבעבר), שכן נשים מתחתנות מאוחר, ומתחילת את תכניות ההולדה, משמעותית מאוחר יותר. לא משנה כמה הרפואה התקדמה, הגוף נשאר אותו הגוף.. עד להודעה חדשה לפחות

Luring Monkey

New member
את לא יכולה לדעת לאילו בעיות יימצאו פתרונות

לא מעט מדובר על חוקרים שבוחנים את האפשרות להאט את ההזדקנות של הגוף.
יש המון פתרונות רפואיים היום שלא היה אפשר לדמיין לפני 50 שנים.

Apparition

New member
כן, אבל לא הייתי מסתמכת על דברים

שאולי יקרו בעתיד, כשאני עושה תוכניות עכשיו..

אני בחורה של עובדות, לא של what if's.

Luring Monkey

New member
לא טוענת שצריך להסתמך על פתרונות שאולי יהיו

בעתיד בהחלטה אם לעשות עכשיו ילד או לא, אבל בזכות הרפואה, יכול להיות שהחששות שלה לגבי המצב שלה בגיל 65 והעזרה שהיא תוכל לתת לילד שלה באותו זמן, הן לא לצורך.
דה פקטו הרפואה העלתה את תוחלת החיים שלנו בעשרות שנים, אז לא קשה להעריך שהמצב הגופני שלנו הגיל 65 לא ישתפר בהשוואה לבני 65 כיום.

אני ממש ממש לא אומרת לחכות במיוחד לגיל מאוחר ללידה, אלא אם המציאות מחייבת. נראה לי שחשבת שאמרתי שהיא תוכל בגיל 65 ללדת ילד

נית35

New member
גם אני בת 35

ואהיה בת 36 בלידה (שבוע 17+4) הריון ראשון... לא מרגישה זקנה אבל מקווה שיהיו לי האנרגיות שהיו לאמא שלי כשילדה אותי בגיל 25..
בנתיים מתאמנת על הילדים של הבן זוג מנישואין הקודמים 10 ו-7.

אפשר לפתוח פה שרשור קוטריות של הזקנות בפורום.. חחחח

נית35

New member
ואם כבר "הזקנות"...

הייתי רוצה להתיעץ איתכן לגבי הדילמה היומית שלי..

אני כאמור בת 35 - עד כה הייתי בטוחה שאני לא עושה מי שפיר. שקיפות וסקירה תקינים. עדיין לא קיבלתי את התשובה של החלבון העוברי.
אתמול הרופא לחץ לעשות מי שפיר או לפחות את בדיקת הדם המחליפה.. למה? בגלל הגיל ....

אז מה דעתכן?? עשיתן מי שפיר?

purplelove

New member
מי שפיר

ממרומי גילי, לא היה לי ספק שאעשה מי שפיר. דבר שנמצא בדיעבד , כהכרחי(שקיפות 3.3 וסיכון של 1:2).תודה לאל , מי שפיר תקינים וגם הצ'יפ הגנטי. בדיקת הדם היא בדיקת סקר, לפי מיטב הבנתי.
ד"א למרות הבדיקות החריגות של השקיפות(שקיפות+בדיקת דם), החלבון עוברי יצא תקין.
בהצלחה!

mitmit11

New member
נראה לי שאת נתפסת לעניין הגיל יותר מדי

טוב לך? זה מה שחשוב. כמו שכתבו לפני מה שמשנה זו רמת האנרגיות וההשקעה שלך וזה יש גם אצל מבוגרים בהרבה, תלוי בהמון משתנים. גם אם היית מתחתנת ויולדת בגיל 20 היה למישהו משהו להגיד. תתרכזי במשפחה שאת מקימה ומרחיבה ולא במה אחרים עשו בזמן הזה.

65 זה לא מבוגר, סבתא שלי נושקת ל-80 ואחראית על שני בני דודים שלי פעמיים בשבוע בלי בעיה.
וקפצי לפורום הורות מאוחרת פה בתפוז אם תרצי עוד דעות ומחשבות

את ממש לא מבוגרת!!

והיום זה באמת לא רלוונטי, נשים היום יולדות גם בגיל 45-47. את עדיין יכולה ללדת 3 ילדים ולדעתי את חושבת רחוק מדיי.. (נכדים)..
טיפ קטן: כמו בחיים בכלל וגם בלידה, תהיי נוכחת באותו הרגע, אל תחשבי על גיל 65, אל תחשבי על הציר הבא. תהני יקירה!! הכל טוב!

mishmish04

New member
השגתי אותך: ילדתי את תאומי בגיל 39.5

והכללללל בסדר.
אם תירצי ללדת עוד - יש לך עוד זמן.
אל תחכי למשיח, כן?
אבל קחי נשימה, תהני מההריון הנוכחי,
תהני מהפירות שלו
ואחרי שתנוחי ותתאפסי על עצמך ועל המישפחה החדשה שלך - תתחילי לחשוב על הנגלה הבאה.
הכל בסדר.
אל תרגישי רע עם עצמך.

זה לא כזה מבוגר

אני ילדתי בגיל 30 את בתי הראשונה וזה היה די נורמלי וממוצע, אז לא נראה לי שהחמש שנים האלה משמעותיות למשהו. אני גם לא חושבת שבגיל 65 אין לנו מה להציע בעניין עזרה עם הנכדים. בקיצור, נסחפת קצת לדעתי

למעלה