אמא בבית

ענתי44

New member
אמא בבית../images/Emo6.gif

אחותי הביאה אותה ( אחרי שטובה אסרה עליי ללכת בעצמי ) כל כך התרגשתי. כשאמא נכנסה כאילו הבית נמלא אורה. בינתיים הכל עובר טוב היא התרגשה מאוד ושמחה לגלות את הנכדים. ומקודם בירכה איתי על נרות החג חג שמח

שיהייה לכם חג שמח,

עם אימא א' כמה שיותר, וגם אם תהיי אימא ב' לא נורא, גם מיסטר אלצ' צריך לחגוג קצת... אצלנו חוגג מהבוקר... חג שמח!!! ניצה.

ענתי44

New member
אני מקווה שמר אלצהיימרי כבר רגוע../images/Emo24.gif

הבדר היה בסדר. התחלנו יחסית מאוחר, בשל אילוצים שונים. אמא ישבה בסלון, עוקבת אחרי סידור השולחן ומרוצה. עד שאושר ששיחק בקול חטף ממנה צעקות "שקט" והוא נעלב. אמא הביטה בו כשבכה ולא הבינה את הקשר אליה והיתה נסערת למה הילד בוכה. לסדר נגשנו לאחר שנרגעו הרוחות. אמא היתה פעילה, שרה את השירים, המשיכה קטעי קריאה מההגדה. עד האוכל שכבר היה לה מאוחר מידי. לפתע היא פנתה לאחי, בדרך כלל היא חושבת שהוא האח שלה ולא הבן שלה, הפעם ידעה את שמו היא חזרה ואמרה "עודי חוזרת" בהתחלה חשבנו שהיא רוצה חזרת לשים על הדג אבל היא אמרה לא, וכעבור דקה שוב פנתה לאחי, בטון מתוסכל שלא ממלאים את בקשתה " חוזרת" חשבתי שהיא רוצה לחזור לבית אבות אבל היא לא זכרה שהיא שם. הלבשנו אותה חם ואחותי ואחיינית שלי החזירו אותה. רק כששבו המשכנו את הסדר. עד הסוף. בבוקר גיסי הביא אותה לפה. עכשיו גיסי ואמא פותרים תשבץ. מדהים איזה יופי, היא פותרת די הרבה מילים. בעזרה קלה שלנו.

ענתי44

New member
זה פשוט מדהים

לשבת ולהקשיב למה שהיא זוכרת ולמה שהיא זכרה אתמול ונעלם כאילו לא בא אל קרבו. אז נכון, צריך להקריא את השאלה כמה פעמים כדי שתבין, ולא פעם גם להתחיל את התשובה אבל זה פשוט מדהים איך שאמא מסוגלת לפתור תשבצים. אגב, אחד הדברים שגרמו לנו להבין שמשהו קורה עם אמא היה בגלל התשבץ. פתאום כתב היד השתנה ונהיה ילדותי עם שגיאות, הידיים ידי אמא הכתב כתב אלצהיימר. היום היא מצליחה לקרוא כותרות אבל לא יותר ובטח לא לכתוב.

אלפי קראה הערב ממרחק 3 מטר כתובת קטנה

על קרטון. כתוב Dr Ficher באותיות לא הכי ברורות. היא אמרה "דוקטור פישר" והצביעה לכיוון הקרטון. אני לא יכלתי לראות כלום מהמרחק הזה ואלפי אמרה "זה קצת יותר גבוה מהנמוך". הקרטון עמד על קרטון אחר... אבל מי ומה זה ד"ר פישר בטח לא ידעה.

zs1957

New member
כל הכבוד לאלפי

כמו שאמרת יענקלה, אלפי קראה אולם לא הבינה מי ומה זה ד"ר פישר. זה שהיא קראה זה משהו גדול. כי במצבה גם היכולת לקרא נעלמת. וזה מה שנקרא מנפלאות האלצהיימר.

hregev10

New member
לא יאומן

קשה להאמין שאמא כרמלה עדיין קוראת ומדברת אבל ודאי פותרת תשבצים. מה שנותר לאמר "כל הכבוד" מסתבר שמר אלצ' המנוול מתעתע בכם ומעביר את אמא א' ל-ב' תדירות , מנסיוני המר זה פשוט לא יאומן. מיכאל שלי ז"ל כבר המון זמן לא ידע לקרוא או לחתום בודאי לא לכתוב ומי חושב בכלל על תשבצים?. האלצהיימר של אימך הוא באמת תעתוע. להתראות חני

ענתי44

New member
האלצהיימר מחק לאמא לא מעט קבצים

היא לא יודעת לכתוב, בעבר היתה כותבת יפה ובכתב כל כך ברור. היתה כותבת לי כרטיסיות לכיתה בתקופה שהייתי בהוראה וברכות יום ההולדת שהיתה כותבת.... רק להזכר ולבכות. היא לא מצליחה לקרוא מעבר לכותרות. מילים רבות היא לא מבינה והן נמחקו מהדיסק הקשוח שלה, היה לה אוצר מילים מרשים ביותר. והיום יש זמנים שאני צריכה לגעת לה ברגל ימין כי היא לא מבינה הוראה כמו תרימי את רגל ימין, ויש ימים שהיא יודעת מהי בירת לונדון בתשבץ. חני אם אני אלך על הכותרת שיענקלה כתב מה השתנה? אז אצל אמא המון, גם אם נותרו לה כישורי שפה יחסית מצויינים מי שלא הכיר אותה לא מבין עד כמה חלה החמרה אצלה, ועד כמה האלצהיימר אכל בתובנה שלה. במקביל גם אנחנו וגם במרכז יום לא מוותרים לה ומשמרים, עד כמה שאנחנו יכולים את התיפקוד. אמא נמצאת עם קשישים בריאים. מנהלת המחלקה המוגנת במרכז היום הוציאה אותה אחרי יום, כי חששה שאמא תדרדר אצלה והמליצה על שילוב בין קשישים מתפקדים עם תמיכה מוגברת של הצוות, וזה עובד ויותר מזה, גם הקשישים מרעיפים עליה יחס טוב. אני נשמעת כמעט מתנצלת על שאמא שלי מתקשרת עדין טוב.אבל אני לא.

ענתי44

New member
יום אסל יום בסל.. היום בסל../images/Emo10.gif

מצאתי את אמא סובלת מכאב. הרופאה אמרה שחזרו השילשולים ( אני יודעת אתמול היה לה גם בבית ) ושהיא הורידה כדור שהוסיפו לסכרת כי היא חושדת בו כגורם לשלשול והעלתה מינון של כדור אחר נגד סכרת. אבל אמא פשוט על הפנים. היא לא קראה לי וחייכה מרחוק כמו תמיד. לקחתי אותה לטייל בשמש והיא רק צעקה למיטה. העליתי אותה חזרה למחלקה. היא מיאנה לאכול והתחננה למיטה. היא סבלה מכאבים, ולא הצליחה לשבת ישר. אתמול כשהחלפנו לה בצהריים גיליתי לחרדתי שהתפתחו שני פצעי לחץ בטוסיק ( כמובן שהם מטופלים ) בקיצור ביקשתי שיקחו אותה למיטה. אבל הם היו עסוקים ואמא ממש נאנקה בכאבים, היתה חצי בשכיבה מרוב חולשה. במצב כזה ברגיל אני לוקחת אותה ומשכיבה ופה אני לא יכולה בשל מצבי. ישבתי וזלגו לי דמעות מרוב תיסכול עד שריחמו עלינו ולקחו את אמא למיטה. הרופאה אמרה לי שאם לא יחול שיפור היא תשלח את אמא לבית חולים. או היום אחר הצהריים אם המצב יחמיר או מחר בבוקר. בעוד שעה אני אחזור לבית האבות בתקווה שאמא, כהרגלה, תפתיע ותתאושש. פשוט קורע לב לראותה ככה מתייסרת.

ענתי יקירתי....

אני מקווה שדואגים לאימא שלא תתיבש, והיא שותה הרבה! זה מאוד חשוב, ולעידוד אני יכולה לשלוח לך רק חיבוק!! ניצה.

zs1957

New member
ענתי היקרה

מקווה שאמא תרגיש טוב יותר ולא תאלצו לפנות אותה לבית חולים. תני לה לשתות. אולי יש לה דלקת בשתן ולכן היא לא נינוחה, אולי יש כאבים וצריבה בעת הטלת שתן. שווה לעשות בדיקת שתן ובדיקת דם. רפואה שלמה, זהבה

ענתי44

New member
ההתאוששות של אמא, מדהימה

חזרתי בערב ואמא מחייכת אליי בשמחה. אין חום, ונפסקו השלשולים. כנראה הבעיה היתה בתרופה לסכרת, כמו שהרופאה חשדה. הפעם רצתה ללכת לישון אחרונה כדי להשאר איתי. החזיקה לי את היד בשתי ידיה. תודה ניצה'לה ואני מקווה שגם אצלכם ירגע זהבה, כבר איבחנו לאמא דלקת חריפה בדרכי השתן והיא מטופלת באנטיביוטיקה. ואחרי האנטיביוטיקה אני קניתי כדורי חמוציות למניעה חוזרת של הדלקת. במקביל יש לה עכשיו פצעי לחץ חדשים בטוסיק שמכאיבים לה מאוד.אז נכון לעכשיו לא צריך בית חולים.

הייתי צריך להוסיף "בן פורת יוסף". מקוה שאמא

תתאושש מהר. הבוקר היה ראיון ברשת ב' עם רופא מתל השומר שמטפל בפצעי לחץ בתרופה חדשנית מאד שמזריקים אותה. לדעתו היא עשויה למנוע כריתת רגל אצל חולים סוכרתיים ואפילו יכולה להציל ממוות. אינני זוכר את שמו אבל במקצועו הוא מנתח לב. אמר שביקשו להכניס את התרופה לסל.

ענתי44

New member
זה נשמע לי משהו טוב

ואני אנסה לאתר את הראיון הזה ולשמוע בעצמי. אם זה נכון אזי זה ימנע סבל איום מחולים רבים ויציל חולי סכרת מכריתת רגל.

hregev10

New member
ענתי - את לא צריכה להתנצל על שום דבר

כל אחד ומנת חלקו ואין כאן שום קנאה, ידוע לנו מה פשר המחלה וכל אחד והתאים שנהרסו אצלו, מושפע בצורה אחרת וכל פעם נהרסים תאים נוספים ובסיכומו של דבר כולם מגיעים לאותו מקום. גם מיכאל ז"ל היה אדם חכם מאד ובעל אי.קיו. גבוה מאד וכשהוא נפגע הוא לא היה שונה מאחרים וכולנו הופתענו מהרגעים הטובים שלו וכמובן גם מהרעים, זו דרך העולם. לילה טוב חני

חני,לא שמת לב ששמתי3 רצופים צוחקים?../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

התבדחתי כשכתבתי שענתי צריכה להתנצל מכיון שהיא גורמת לנו לקנא.

למעלה