אם

yanaw

New member
אם

אם\yanaw אם אהבה היא אש, אני שדה קוצים. אם אהבה היא שקט, אני אלף חלילים. אם אהבה היא מים, אני מדבר שומם! אם אהבה היא חלום, אז היא לא תתגשם! מצפה לתגובות כלשהן

זהרי

New member
אם אכזבה

אם אהבה היא ירח אהיה אסטרונאוט אם אהבה היא ים אהיה מלח אם אהבה היא הר אהיה ראשון לטפס אם אהבה קושרת אתנדב להקשר לך מחבק אותך ברגעים אלה..היי ברוכה באהבות..ולא באכזבות.. זהרי

פרח*בר

New member
מנסה להבין...

אהבתי את הרעיון של השיר...נהדר בעיניי !!! אבל... את שתי השורות הראשונות הבנתי כרצון ושאיפה ...לטבוע באהבה. האש שתכלה את שדה הקוצים - התמסרות מוחלטת. משתי השורות הבאות והלאה...אני...מבינה וחשה בריחוק. ע``פ הניגודים יש התנגדות לאהבה. אם האהבה היא שקט - את רועשת. אם האהבה היא מים את היפוכו- מדבר, הייתי מצפה שתהיי דג, למשל. ניסיתי להלן להסביר לך את הסתירה שראיתי בשיר. זהו...שוב, משתפת אותך בתגובותי למקרא השיר שלך.

*קסנדרה

New member
תגובה

לא פונה אלייך אישית - לא הצלחתי להבין את השם.... אם האהבה היא אש, רצית להיות שדה קוצים והיא תשרוף אותך, תכלה אותך. אם האהבה היא שקט, רצית להיות אלף חלילים שייפרו את השקט ויציקו לאהבה. אם האהבה היא מים, רצית להיות מדבר כדי שהמים ירוו את אדמתך החרבה (את זה דווקא הבנתי) - יפה ! אם האהבה היא חלום - אז מחלום מקיצים !!! מה הייתה המשאלה שלך, שהחלום יתגשם , כן או לא ??? הרבה סתירות, לא ברור מה רצית להעביר לקורא. קסנדרה

yanaw

New member
למי שלא הצליח להבין...

תראו אם האהבה היא אש אני שדא קוצים: הכוונה שאני ההפך מאש... אם אהבה היא שקט- אני אלף חלילים- כנל אני ההפך וכך הלאה, לגבי השורה האחרונה זה לא קשור במשאלות זה רק ההרגשה שלי באותו רגע שכתבתי אותו. תודה על התגובות

*קסנדרה

New member
שיר לא צריך לסביר

שיר לא צריך להסביר, הקורא צריך להבין אותו. אם התקשינו, אז יש מקום לבדוק האם סדר העריכה או בחירת המלים והנחתן היו במקום...... ? אלא אם, את כותבת ואין לך עניין שאנו הקוראים נבין..... למה התכוון המשורר.. קסנדרה

yanaw

New member
בשיר שבא מן הלב...

...לא תמיד יש מקום לביקורת...

yanaw

New member
לא להגזים...

לא תמיד פשוט הכותב יכול לבטא מה שהוא באמת מתכוון לכך, לפעמים אנחנו גם כותבים משהו שיש לו שני פירושים או יותר (כמו ``בין עצי הזית`` שאליו מצאו עד עכשיו 3 פירושים שונים) והאמת לפעמים באמת לא צריך לבקר... אני לא ממש מנסה להבין את השירים שכותבים פה, אני רק קוראת וחושבת מה הכותב מרגיש אני לא אוהבת לנתח שירים זה לא אקטואלי ברוב המקרים וגם בדרך כלל לא נכון כי אין אנו יכולים לקרא מחשבות... בחלק המקרים אני מעדיפה לא להגיב כלל...

פרח-בר

New member
הדריכי אותי בבקשה... :)

היי חמודה, אם הנך כותבת ומצפה לתגובות הרי עליך ללמוד להתמודד עם כל סוגי התגובות. שירה גדולתה, לעניות דעתי, בתמצות, בהבעת מקסימום רגש או כל תוכן במינימום מילים. ניסיתי לשתף אותך במה שכתיבתך עוררה בי ומה שהבנתי ממך. ניסיתי לשקף לך את שהבנתי למקרא שירך. חמודה, את כותבת כבוגרת ומביעה רגשות של אדם בוגר...למה להסתתר מאחורי גילך הצעיר כש...הדברים לא נוחים לך? אולי תתייחסי לעובדה שגם אנחנו משתפים אותך ברגשותינו,ותקבלי זאת בצורה סלחנית ומבינה יותר ??? אלא אם רצונך ש...נתעלם. אשמח חמודה אם תדריכי אותי כיצד להגיב ליצירותיך המעניינות...תודה.

ביאנה

New member
אני מצטערת אבל...

את קצת מגזימה, yanaw, כי ביקורת לא נועדה לפגוע בך או להפריע לך להמשיך ליצור, לדעתי את כיוצרת צריכה ללמוד לקבל ביקורת כמו שצריך, וגם לשפר את שיריך בהתאם. אני בטוחה שקסנדרה לא ניסתה חלילה לפגוע בך או להפריע לך כיוצרת, רק ניסתה לעזור לך בשיפור היצירות שלך. אם את מעונינת להמשיך במקצוע כמשוררת את צריכה ללמוד לקבל ביקורת בונה, וגם אם לא כמעט בכל מקצוע שתבחרי את תצטרכי לדעת לקבל ביקורת. זה שאת בת 14 לא משנה הרבה, ואם את מרגישה שזה משנה היית צריכה לציין זאת. למרות זאת אני לא יודעת מה לא הבנתם בשיר שלה כי אני הבנתי אותו נכון, לדעתי. היא נפגעה מאהבה ומנסה לא להתאהב שוב, מנסה להתרחק מאהבה כמה שיותר, היא ההפך מאהבה, אם תרצה או לא תרצה. ודרך אגב גם אני בת 14 וגם אני מקבלת הרבה ביקורת ושמחה לקבל אותה בהצלחה בהמשך!

רוח ים

New member
רוצה לכתוב...

לך מכתב או לדבר באי סי קיו אם יש לך רק תגידי לי אם זהו האי מייל שלך... בבקשה ישנם דברים שצריכים להיאמר ;-)

למעלה