אם שאלו שאלה

i C e C u B e

New member
אם שאלו שאלה

יותר מוזרה מהשאלה שלי, אל תקראו לי קוביית קרח :) השאלה: למה אבולוציונית לגברים יש פיטמות?

ארינמל1

New member
תשובה

(אני מפשט הכול) כל התינוקות בתחילת ההתפתחות הן/הם נקבות ולכן יש להם "אב טיפוס" של פטמות (ושל איבר מין זכרי). מאוחר יותר בהתפתחות התינוק מופעל איזה משהו בגוף שמשנה אותו לגוף של זכר(האיבר מין הזכרי מתפתח) אבל ה"אב-טיפוס" של הפטמות נשאר. כך שלגברים יש פטמות כי נשים צריכות אותן. זאת גם הסיבה לקיום הדגדגן אצל נשים, זה בעצם איבר מין זכרי שלא התפתח.

i C e C u B e

New member
אבל למה האב טיפוס הזה נשאר?

זה כמו שלנשים ישאר איבר מין זיכרי לא?

ארינמל1

New member
איך הוא לא ישאר?

מה אתה רוצה שהפטמות ינשרו? ולנשים כן נשאר אב-טיפוס של איבר מין זכרי, הדגדגן.

ארינמל צודק מאוד

סטיבן גולד כתב על זה פעם מאמר בשם Clits & tits (והמבין יבין...) מבחינה התפתחותית, התבנית של כולנו היא אותו הדבר הטבע משחק עם מה שיש, ועל אותו בסיס ניתן לבנות גופים דומים: פין = דגדגן אשכים = שפתיים גדולות פטמות = פטמות כיוון שזה שם, אין צורך להעלים את זה. אין סיבה ל"השקיע" בכך, כיוון שזה לא מזיק. הומר

2_be

New member
בדיוק קודם קראתי מאמר

על הספר שלו "בוהן של פלדה". אחד הדברים שהוזכרו שם זה העיניין שיש ללטאות ולנחשים איבר מין כפול ונשאלת השאלה למה. אחד ההסברים הוא שזה מאפשר לנחש להתנתק מאבר המין במקרה של סכנה (כפי שהוא נפטר מהזנב) ועדיין להשאר חלק מהחבורה עם האיבר הנותר. בהמשך נשאלה השאלה מדוע לא נכחד האיבר הנוסף במהלך בנייתו? אחת התשובות היא שכל עוד הוא לא מזיק זה לא מפריע לקיום זה יכול לעבור מדור לדור בלי להפריע לברירה הטבעית (ואז הבליטה יכולה לגדול עד שהיא מביאה תועלת). אז כמו שאלון אמר, נראה לי שהמקרה דומה. <be מתלהבת על העיתוי של קריאת המאמר
>

ארינמל1

New member
משם לקחתי פחות או יותר את כל

... הידע שלי בנושא. (המאמר של גולד
)

מה ????????????

תשמע, על זה מעולם לא שמעתי, ואני לא יודע אם אתה ממציא, צוחק או רציני. לגברים ממש אין שריד של רחם, בוודאי לא משהו שנראה בעין, ותאמין לי, אני מכיר את גוף האדם מבפנים ובחוץ יותר ממה שרוב האנשים היו רוצים לדעת. הומר
נ.ב אם אתה צוחק, אז תסלח לי על חוסר חוש ההומור שלי בחצות הלילה... הומר, שתקוע במשמרת לילה

טל ר

New member
אבל יש לכולנו שרידים של זימים

(תקן אותי אם אני טועה). כפי שנאמר, האמבריולוגיה (התפתחות העובר) מחקה את האבולוציה (התפתחות המינים). כמובן שזוהי הפשטה - זה לא עובד כך כפשוטו.

qet1

New member
איפה נמצאים השרידים האלה???

זה הרי אמור להיות משהו חיצוני שאנחנו אמורים לראות,לא?

כן ולא

לכולנו יש זימים בשלבים ראשונים של ההתפתחות העוברית. האמבריולוגיה מחקה את האבולוציה, או האונטוגנזה מחקה את הפילוגנזה. כיוון שהבסיס ההתפתחותי של כל היונקים הוא זהה, ומבנים חדשים מבוססים על מבנים קיימים, אנו רואים במהלך התפתחות העובר את אותו מעבר ממבנים ישנים לחדשים. באופן טקסונומי, ישנם ארבעה מאפינים לבעלי חוליות (חוליתנים): 1) נוטוכורד (Notocord), מעין צינור תמיכה בשלד הגוף, המוחלף ע"י עמוד השדרה אצל האדם. 2) צינור עצבים גבי (אצל חרקים לדוגמא, צינור העצהים הוא בטני). 3) זנב שרירי פוסט אנלי. 4) קשתות או סידקי זימים. לנו כמובן אין את 1, 3 ו-4 אבל כיוון שזה קיים במהלך ההתפתחות העוברית, למזלנו, אנחנו נחשבים חוליתנים. אצלנו לדוגמא, הקשת הראשונה תיתן בחלקה, בסופו של דבר, שתיים מתוך שלוש עצמות האוזן התיכונה. אני מצרף תמונה של עובר אנושי, שלב 13, יום 28. הזימים נעלמים בערך ביום 42. הומר

אכן אתה לא צוחק, ואני טועה

לאחר בירור שעשיתי עם טובי האנטומיסטים, מסתברר שזה שאכן נכון, ויש מעין שריד לרחם. נו טוב, הגיע הזמן ללמוד אמבריולוגיה מההתחלה וכמו שצריך... אבל לזכותי אני אציין שאני מתעסק ב- gross anatomy, ואת רוב הדברים "הקטנים" האלה אני לא ממש רואה... אבל זה ממש לא תרוץ
הומר

nirte

New member
לפי מה שאני שמעתי..

הפטמות האלה הן טעות ביולוגית. וככל שהזמן עובר הפטמות אצל הגברים לפחות נעשות יותר קטנות ובסופו של דבר ייעלמו. זה לא בטוח!!!

למעלה