אם צריך לעזוב את הארץ, אז כדאי שיהיה לנו דרכון כזה.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
איתן ברוך מיבנה סיפר: "באתי לחדש את הדרכון, ואתה צריך לקבל תור בשביל התור. אני אוהב את הארץ שלי, אבל פורטוגל נותנת את האפשרויות. הרבה פעמים אני נמצא באירופה, לא שואלים אותך את השאלות ששואלים את הישראלי הרגיל שנמצא בתור. קבוצה די גדולה של ישראלים צריכה את זה בשביל אפשרויות כמו

Harrington

Well-known member
מנהל
איתן ברוך מיבנה סיפר: "באתי לחדש את הדרכון, ואתה צריך לקבל תור בשביל התור. אני אוהב את הארץ שלי, אבל פורטוגל נותנת את האפשרויות. הרבה פעמים אני נמצא באירופה, לא שואלים אותך את השאלות ששואלים את הישראלי הרגיל שנמצא בתור. קבוצה די גדולה של ישראלים צריכה את זה בשביל אפשרויות כמו
החיים באירופה נוחים יותר משלל סיבות. אבל יש כאן במידה רבה את דוקטרינת 'הדשא של השכן'. תכל'ס החיים שם לא בהכרח קלים יותר מאשר בארץ וזה יכול להשתנות לפי שלל נסיבות.
אולם הקטע העיקרי הוא כמובן זהותו של אדם כיהודי. ככל שתחושת הזהות הזאת גבוהה יותר, כך סביר להניח שיעדיף לחיות בישראל דווקא, גם על חשבון הנוחות. אמנם יש בעניין הזה פערים בין מי שנולד באירופה למי שנולד בישראל ומהגר אליה לראשונה (הראשונים יאהבו גם את ארץ מולדת ואהבה זו תיתן פייט לציונות שלהם ולרצונם לחיות בישראל), אבל דווקא מי שמבין את חשיבות כמות היהודים בישראל אולי דווקא בתקופה זו, לא יחפש מקום בניכר.

הדרכון הזר אגב, נוח משלל סיבות שאינן בהכרח קשורות להגירה. החל מתורים קצרים יותר בנמלי התעופה וכיו"ב.

lemner40

Well-known member
ישראל נהפכת להיות מדינה מצורעת, עוד ועוד מדינות, ארגונים, אנשים מחרימים את ישראל,
כל שבוע יש עוד ועוד דוגמאות וזה רק יילך ויתגבר,
הקפיצה הגדולה תהיה עוד 3 שנים כשטראמפ יוחלף בנשיא אחר, ההיסטוריה מראה שהנשיא הבא יהיה דמוקרטי (כבר 50 שנה זה עובד ככה) והוא יהיה צעיר ואנטי ישראלי כמו ראש עירית ניו יורק, הדור של דמוקרטים פרו ישראלים מת כשנתניהו מכר את ישראל לרפובליקאים,
מה ישראל תעשה כשהוא יאסור מכירת נשק לישראל ? כשהוא יוציא את כל חברות ההייטק מישראל בצו אחד, או יאפשר החלטות עולמיות נגד ישראל ?
ה20 השנה הקרובות הולכות להיות קשות יותר ויותר, הישראלים יהיו עניים יותר ויותר ,
כל אדם נורמלי שיעדיף לחיות על למות למען השם, יעזוב את ישראל,
דרכון זר הוא לא מותרות, הוא צורך בסיסי
ישראל לא תהיה קיימת ב 2048 , 100 שנה אחרי הקמה שלה.

ישראל נהפכת להיות מדינה מצורעת, עוד ועוד מדינות, ארגונים, אנשים מחרימים את ישראל,
הקפיצה הגדולה תהיה עוד 3 שנים כשטראמפ יוחלף בנשיא אחר, ההיסטוריה מראה שהנשיא הבא יהיה דמוקרטי (כבר 50 שנה זה עובד ככה) והוא יהיה צעיר ואנטי ישראלי כמו ראש עירית ניו יורק, הדור של דמוקרטים פרו ישראלים מת כשנתניהו מכר את ישראל לרפובליקאים,
מה ישראל תעשה כשהוא יאסור מכירת נשק לישראל ? כשהוא יוציא את כל חברות ההייטק מישראל בצו אחד, או יאפשר החלטות עולמיות נגד ישראל ?
כדאי שתקרא ותפנים -

https://www.mako.co.il/news-money/2025_q4/Article-a20eff06ebeda91027.htm

https://www.themarker.com/allnews/2....premium/0000019a-debc-dece-a9da-ffbefdda0000

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001528087

https://www.ynet.co.il/economy/article/b100u342w11x

https://tv10.co.il/israel/59669/

https://epoch.org.il/news/611113

Harrington

Well-known member
מנהל
כעת כשנדמה לעולם שהמלחמה הסתיימה (מה שכלל לא בטוח שנכון, אבל זה דיון אחר), גלגל ההחרמה יתהפך אף הוא בחזרה. כך שצר לי לאכזבך, אבל לא תזכה לראות את מצבה הבינלאומי של מדינתך השנואה מתדרדר עוד ועוד כמו שאתה חולם בלילות.

בניגוד אליך אינני נביא ולמיטב ידיעתי גם לא בן נביא, אבל נכון לרגע זה לפחות, אין כל סיבה לחשוב שישראל לא תתקיים בשנה שציינת (אבל יפה שהלכת לשם שינוי על שנה בה הנוכחים כאן לא כולם יוכלו עוד לבחון זאת ולהסב את תשומת ליבך שנכשלת -גם- בנבואה זו :cool:). היא חזקה, היא יציבה, היא רק הולכת ומשתפרת בשני ההיבטים האלה וברבים אחרים.

תחי ישראל!

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כשיש בישראל, ישראלים התומכים בחמאס, ורואים בערבים מסכנים, אין פלא שהמצב גרוע.

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
כשיש אנשים שלא מרחמים על אנשים מסכנים אחרים, הם לא יהודים הם נאצים
כשיש יהודים המרחמים על אנסים, רוצחים, פוגעים בחולים ילדים ונשים, הם המביאים על המדינה את הצרות, הם המצורעים ומנסים להדביק את כל המדינה.

ריקי זו אני

Well-known member
ד.א. מי יודע...
לאישי ניירות (מצולמים האורגינלים בידי בן דודו) שמגלים שסבתו וסבו עזבו את משכנם בוינה ועברו להונגריה בשנת 1901. בשנים האלה למדינה קראו אוסטרי - הונגריה. במסמך מופיעים שמות הילדים. יש עןד מסמכים.
נאמר לי שאישי זכאי אוטומטית לפספורט אוסטרי ו/או הונגרי.
מאחר והמשפחה המשיכה לאזור גרמני בצ'כיה (ילידי וינה) הוא זכאי גם לפספורט צ'כי. הוא ממש ממש לא לעניין ואני מבקשת לעצמי פספורט לובי... צניעות

SupermanZW

Well-known member
מרכז אירופה בטוחה ליהודים, מערב אירופה לא. צ'כיה, סלובקיה, פולין, הונגריה בטוחות ליהודים, פורטוגל לא. אגב, בזמננו, הצ'כים הם הכי פרו-ישראלים.

Harrington

Well-known member
מנהל
מרכז אירופה בטוחה ליהודים, מערב אירופה לא. צ'כיה, סלובקיה, פולין, הונגריה בטוחות ליהודים, פורטוגל לא. אגב, בזמננו, הצ'כים הם הכי פרו-ישראלים.
יש בהחלט בעיה במערב אירופה. אבל משם ועד לאמירה שהיא לא בטוחה ליהודים, יש עוד מרחק. מאות אלפי יהודים אם לא יותר מתגוררים במדינות אלו ולא חשים סכנה מיוחדת או לא נמצאים בפועל בכזאת.

למעלה