אם מתחשק לכן לראות איך מחנכים את הדור הבא

Hippolyta222

New member
כמה שטויות..

וכמה אליטיזם, איכס, מעורר בחילה.

מזל שאני לא כמוך, כי אם הייתי כמון הייתי הופכת לשונאת אשכנזים מההודעה הזאת.

והכי מצחיק שאת חושבת ש"יש לנו חופש מיני מלא" ממש מצחיק.
וכשזה זיהית בעין בדל של צינזור מיניות האישה דווקא, במקום להבין שזה עניין חברתי רחב-
בחרת לשייך את זה למזרחים. פטאתי. מראה כמה אין לך קשר לפמיניזם וגם לא היה.
כי גזענות? לא הולכת עם פמיניזם. כמו שברטור הזה לא הולך עם פמיניזם.

אם לא שמעת אשכנזים מדברים כך...יש לך בעית שמיעה קשה. או סתם אטימות.
כך או כך, על מנת מלחמת הצדק והאובקטיביות, בדקי את זה.

מה את קופצת? המילים המתועבות "שרמוטה" ו"שרלילה" ו"בן זונה"

הומצאו והן בשימוש אצל מזרחים. או שאת טוענת שהן באו מהשפה הפולנית? הרוסית? הגרמנית או ההונגרית? אני טוענת שזו התרומה של מרוקו לישראליות. וכך גם כל היחס של דיכוי הבנות. בחברה המערבית המודרנית יש לאשה חופש מיני. את מוזמנת פה להביא דוגמאות נגד.

Hippolyta222

New member
רגע.. לחברה המערבית של היום? בחול?

יש חופש מיני?
לא זכור לי שבהולנד נשים הולכות ברחוב בלילות חופשי ללא אונס מעל ראשן, לא מנוצלות מינית ועוד שלל "חופש מיני"..
באף חברה אין לאישה חופש מיני, אנחנו חפצים של גברים.
פיניזם באה לשנות את זה וגם את הגזענות שלך על הדרך.

ועד כמה שידוע לי המילים הללו מקורם בתרבות האמריקאית...
מוכנה להביא הוכחה, ולא כמו שאת רגילה, אלא כתוב ע"י היסטוריונים או חוקרי תרבויות
שמקורם של המילים האלו הגיעו ממרוקו?

אגב, גם אם כן מה שלא.. זו לא סיבה בשיט לשנוא מזרחים כמו שאת מפגינה.
כל תרבות פטריאכלית תורמת לדיכוי נשים כזה או אחר.
חשפנות הגיעה מהמערב, ותאמיני לי, אונס שכזה יותר גרוע מהמילה "שרלילה".

Berethor

New member
הוצאת את דבריה של פנתרית מהקשרם, פנתרית דברה על "חופש מיני"

ולא על עברות מין, אין קשר ישיר בין הדברים, אם כי גם עברות מיניות יכולות לנבוע "מחופש מיני", מהסוג במפוקפק ולא חוקי. במערב לנשים באמת יש הרבה יותר חופש מיני מאשר במזרח, לטוב ולרע. אבל את רואה בנשים "חפצים של גברים", ולכן הבעיה היא בתפיסת העולם שלך ולא "בחופש המיני", מה גם שחשפנות זה לא "אונס", חשפניות אלו נשים שחושפות את עצמן ומקבלות על כך כסף, ויש גם נשים שמתלבשות חשוף, גם מבלי לקבל על כך כסף, זה גם כן חלק מהחופש המיני. את חושבת שאפשר להחזיק את המקל בשני הקצוות, גם להיות בעלת דעות מאוד שמרניות, וגם להאמין "בחופש מיני", זה לא עובד ככה. אין ספק שאת מושפעת רבות מהשמרנות של המזרח, ולכן רואה "החפצה" בכל מקום, עוד מעט גם תגידי שנשים צריכות ללבוש בורקה.

"הבורקה היא פיסת לבוש אחת המכסה את האשה מהראש ועד הרגליים. בדרך-כלל, גם העיניים מכוסות ברשת שקופה למחצה. לבישת הבורקה היא חלק מהמנהג העתיק של לבישת הרעלה, הדורש את הסתרת הנשים בציבור מעיני הגברים."

http://he.wikipedia.org/wiki/בורקה

Hippolyta222

New member
ההודעה שמעליי עושה זאת שנית(ט)

שוב הכחשה גורפת של הגמוניה גברית על דיכוי מיני של נשים והקשר הישיר לעבירות מין וטרור מיני.

ושוב מטשטשטת בין אישה הבוחרת לחשוף את חלקי גופה כדרך אופנה עכשווית ואמירה אישית
לבין אישה שמגיע למצב בו היא מתפשטת ורוקדת לעיניי גברים רבים, נאלצת להשתפשף גופה באיברי מין של גברים
בשביל 20 שקל במקרה "הסביר" כי אחרת לא תרוויח את לחמה ב"משמרת", ובהמשך נאלצת למכור את גופה בחדרים הפרטיים
שיש בכל מועדון חשפנות. במקרה "הטוב" זו תהייה התנהלות הסופית שלה, במקרה הרע תמצא עצמה באופן סופי בצומת או במכון ליווי.
למעוניינות ולמעוניינים, לשמוע איך התהליך הזה קורא שבתוכו יש מלא הדחכה, כאב ולרוב פגיעה מינית בילדות יכולה לצפות בסרט
התיעודי "חיי הזוהר" שמתאר היטב.

"שרמוטה" "שרלילה" ו"בן זונה" מילים באמריקנית?????

עד כמה ההכחשה של בני המזרח יכולה להיות מטומטמת.... את באמת חושבת שכולנו טיפשים??

בקשר לאונס: אלימות זיכרית קיימת בכל התרבויות, אבל רק בארצות האיסלם אם אשה הולכת חשופה, אפילו קצת, היא תותקף מינית. ורק אצל המזרחים שלנו עד לפני זמן לא רב האב (לדעתי בסיוע האם) היה מדכא את בנותיו, ממרר את חייהן ולא נותן להן לצאת ולבלות. בשעה שעל הבנים הזכרים לא הטילו שום משטר. וכמובן, שני ההורים דרשו מן הבנות לשרת בבית את אחיהן.....
התנהגות הזכר המזרחי: עוד לפני שנים אחדות סיפרה לי צעירה שהיכרתי שזכר איתו התחברה היה סוגר אותה על מנעול בבית, ונוהג לצאת לענייניו.
לפני כמה חודשים ראיתי בטלויזיה זכר ממוצא קווקזי ש"התפאר" כי הוא יושב בסלון וקורא בניע יד לאשה בבית, והיא מיד ניצבת לפקודתו..... "כך זה אצלנו הקווקזים".
בשכונה התלאביבית שלי אני שומעת לא פעם מן הרחוב ילדים ערסים קטנים צועקים: "בן זונה!". (התגובה שלי היא לקלל אותם בחדרי בקול רם, נניח, "זונֶה בן זונֶה" וזה די משתיק אותם. אם כי את היותר מטורף מביניהם זה לא משתיק..... אלא מה.)

Hippolyta222

New member
הדיאגנוזה: ראתה יותר מידי סרטי בורקס.

לאחר שצפתה בסרטי בורקס, שמעה שני סיפורים ותייגה אותם לפי הסטאריוטיפים שאכלה.

גם בהולנד ובבריטניה אישה מותקפת מינית כי התלבשה חשוף, אשה משוות לרכוש בכל התרבויות.
תרבות אחת צועקת את זה חזק ואחרת לוחשת את זה- מה הביג פאקינג דיל?
הסברתי לך כבר, במזרח פועלים בדיכוי צעקני, כנה ולא מתיימר, באשכנז לוחשים דיכוי מתחת לפני השטח,והתוצאות? שוות הן.
זה שיש בתרבות המערב מעט יותר שיוויון זה בזכות מהפכה פמיניסטית ולא בזכות הגנים "הארים" שאת מתרברבת בהם.

ותעשי טובה, תשי הפרדה ענקית בין מזרחי ישראל או ארצות מתקדמות אחרות, לבין מדינות ערב לא מתקדמות-
כי כבר יש התקדמות בפרימטיביות אל תעכבי אותה עם השד העדתי.

ולמען הפרוטוקול, אני הכרתי לא מעט משפחות עם יחס שווה פחות או יותר (כי בשום משפחה לא פמיניסטית אין שוויון מוחלט) לנשים בדיוק כמו משפחות שגרות בצפון ת"א ויש להן עיניים כחולות
אני בטוחה שאישה אשכנזייה טיפוסית עם משפחה וילדים ו"בעל" בעל קריירה, לא מבלה פחות במטבח מאישה מזרחייה.

כמו שאת מבינה שעושים עוול לנשים בדרך הסטריוטיפית בטלוויזיה- קולנוע, פירסומות וסאטירה..
תביני שעוול דומה עושים למזרחים, והעוול הזה פוגע קודם כל במזרחיות.
לא כל מזרחי ממוצע עם עור קצת יותר כהה ממך נראה ומדבר כמו חכם חנוכה, ורוקד לצלילי "אבא שמעון"
צאי מהסטאריוטיפים, עשי טובה.

ולגבי המילים הללו "שרמוטה", "שרלילה" ו"בן זונה"...
הן נמצאות בכל התרבויות הפטריאכליות, אבל הפכו לחלק מהלקסיקון היום יומי מהתרבות האמריקנית כדרך לזילות של שפה.
באמת לא ראית סרטים אמריקאים טיפוסיים? קליפים באם טי בי? צורת התבטאות של אנשים אמריקטים ברחוב ובכל דרך אפשרית?
כי זה יותר הארד קור מאצלנו.

Berethor

New member
זה שהפמיניזם "נולד" בחברה המערבית נראה לך "צירוף מקרים"?

נראה לך שהפמיניזם היה יכול להיווצר במזרח? במזרח שעד היום, הפמיניזם הוא ממנו והלאה? החברה המערבית תמיד הייתה הרבה יותר "פמיניסטית" מאשר החברה המזרחית, משהו שאת רוצה להתכחש עליו, בגלל החיבור החזק שלך לתרבות המזרח. דברים כגון פוליגיניה, החיוב של אישה להתלבש כמה שיודע "צנוע" בציבור, שמה יקרה לה משהו, או משום שאחרת זה לא מוצא חן בעיני בעלה, זה דברים שתמיד היו הרבה יותר נפוצים במזרח מאשר במערב, הרבה לפני "שהפמיניזם" נוצר רשמית, משהו שסביר להניח שבמזרח לא היו נותנים לו להווצר בכלל, משום שבמזרח הגברים מחזיקים את הנשים קצר, הפמיניזם מגיע לחלק מהמקומות במזרח רק בעקבות השפעה מערבית, ולא לבדו. במערב תמיד היה הרבה יותר "חופש" לנשים מאשר במזרח, ולכן זה שהפמיניזם נוצר במערב, זה לא באמת דבר מפתיע. משהו שאת כמובן מנסה להתכחש עליו, לא בגלל "הפמיניסטיות הרבה שלך", אלא בגלל החיבור החזק שלך "לתרבות המזרח". אם במלחמה בין המזרח למערב, המזרח היה היה מנצח, אז הגברים מהמזרח היו שוללים מהנשים את כל הזכויות שנתנו להן, לא בכאילו אלא באמת, בדומה לאיך שזה קרה באפגניסטן תחת שלטון הטליבאן, ויכול לקרות גם בעוד מקומות, בעזרת השפעה מהאסלאם ומהמזרח המקורי.

"משעלה הטליבאן לשלטון קבעו ראשי התנועה את חוקי האסלאם כחוק המדינה, ושינו את מערכת החינוך במדינה לחינוך המבוסס על הקוראן, ללא השפעות מערביות. זאת למרות איום של האו"ם להפסיק את הסיוע הכלכלי והרפואי למדינה."

"במסגרת ההקצנה הדתית, החיל הטליבאן במדינה דיכוי נשים חסר תקדים. נשות אפגניסטן הפכו לשפחות נטולות זכויות, נאסר עליהן לעבוד ורובן המוחלט הפסיקו ללמוד. על רופאים ממין זכר נאסר להעניק טיפול רפואי לנשים, עליהן נאסר להגיע לבתי חולים כלליים. כחלק מההטפה לצניעות על פי השקפת הארגון, הורה הטליבאן על קוד לבוש אחיד לנשות המדינה: כל הנשים חויבו ללבוש "בורקה" המכסה לא רק את גופן וראשן (בדומה לרעלה המסורתית), אלא אף את פניהן ועיניהן. ב-1998 נחקק חוק המחייב איטום חלונות בצבע שחור למניעת אפשרות שנשים ייראו בידי גברים. חוקים אלו נאכפו בקפדנות בידי משמרות סיור עירוניים של הטליבאן, ונשים שלא צייתו לחוק הוכו באכזריות. על נשים שהפרו חוקים אלו ואחרים, הוטלו עונשים אכזריים(לרוב ניאוף). חאלד חוסייני, מחבר הספר "אלף שמשות זוהרות" שהיה פעיל בארגוני זכויות אדם באפגניסטן מעיד על כך בספרו."

http://he.wikipedia.org/wiki/טליבאן

Hippolyta222

New member
כמה עיוות...

אין לי שום קשר חזק למזרח.
אני חושבת שמדובר במדינות מחרידות ומזעזעות. ביחס שלהן לנשים ולכל היצורים האחרים שהם לא גברים.
הנקודה היא שאין להכחיש מיזוגנייה אצל המערב- מה פה לא ברור?

ולא ביקשתי שלא תפנה אליי?

Berethor

New member
ברגע שפנית אליי ראשונה בנושא אחר, את שברת את "הבקשה" של עצמך

בנוסף לכך, גם הזכרת אותי באחת ההודעות שלך בנושא הזה, מה שגם כן שובר את "הבקשה" שלך, מתי תלמדי שאני לא מכבד "הסכמים חד צדדיים" והוראות במסווה של בקשות, יחס גורר יחס, במיוחד יחס שלילי.

אכן. בכלל כל המושגים של "זכויות האזרח" , דמוקרטיה,

"זכויות האדם", הם מושגים שנוצרו במערב.
המזרח יודע רק דיקטטורות , האזרחים רגילים לנשק את התחת לכל בעל משרה מטעם השלטון. וכמובן, חוקי האיסלם מפלים נשים, האיסלם הקיצוני בכלל מתעלל.
לא אשכח את הדיווחים שכאשר המצרים יצאו להפגנות בכיכר תחריר, ונשים הפגינו בהמוניהן, השוטרים פשפשו באיברי המין שלהן "לבדיקת בתולין". להשפיל את האשה זו מסורת במזרח.

לא רואה ולא אראה סרטי בורקס, את הקללות האלה שומעת

בחיים עצמם. וכן: יש הבדל גדול בין צפון ת"א והשכונות הדרומיות והדרום מזרחיות שלה. לא רק במראה האנשים אלא גם בהתנהגות , בדיבור.

וה"דיאגנוזה" שלך, ד"ר סוויסה, מוזרה, בלשון המעטה: יהודיה כמוני לא מייחסת לעצמה גנים אריים, חס וחלילה וחס. האריוּת הנאצית פגעה גם במשפחתי. הטמטום הגזעני הגמור של הנאצים הוא ללעג בפי כל, ודאי וודאי בפינו, היהודים. אני אומרת שבכל עם, "גזע" ועדה יש אנשים יפים ויש לא כל כך. וגם מכוערים לגמרי. בגוף - ובנפש.

נכון שאצל חסרי החינוך באמריקה יש התבטאויות מגעילות אנטי נשיות. בואי נזכור שיש בשפה האמריקאית גם מילות לעג וגינוי לגבר ולמיניותו. אצל זבלן מזרחי הנחשל אני מוצאת רק התבטאויות אנטי נשיות. ויש אצלם עוד דבר מיוחד להם (רק אתמול הזדמן לי לדבר עם מזרחיה מבוגרת שהביעה זאת): הטלת האשמה תמיד על האשה.............

Hippolyta222

New member
כמה דברים..

עניין גזע הארי היה במרכאות, ז"א שהכוונה הייתה להראות לך איך את נשמעת.

כאן תם ה"דיון" מכיוון שאינך מציגה טענות ענייניות.
"רק אתמול הזדמן לי לדבר עם מזרחיה מבוגרת שהביעה זאת): הטלת האשמה תמיד על האשה............."
את חושבת שאת מדברת עם מישהי שמשווה מזרחים לסימון דה בבואר..
לא הבנת בכלל את הטענות שלי, לא הבנת כלום.
תמשיכי לשמוע מקרי שובניזם אצל מזרחים ולשנוא מזרחים, תמשיכי לשמוע שובניזם אצל אשכנזים ולהדחיק.
תמשיכי להכחיש דיכוי מיני ודיכוי בכלל אצל המערב ואשכנזים נגד נשים, ולצפות תוך כדי במופע של ריהאנה ולכנות
אותו כ"הדבר הכי פמיניסטי שראיתי" (מהודעות ישנות שלך..). תמשיכי עם קהות החושים.
זה הרבה דברים... זה בטוח,
פמיניזם זה לא.

Berethor

New member
את חושבת שאת זאת זאת שקובעת מה "פמיניסטי" ומה לא, אז זהו שלא

העניין עם המזרחים לא קשור ישירות לנושא של הפמיניזם, ולכן הפנתרית יכולה לחשוב מה שהיא רוצה בנושא, בלי קשר לדעות הפמיניסטיות שלה, הקשר העיקרי של מזרחים לנושא פמיניזם, זאת תרבות המזרח, שידועה בכך שהיא מאוד לא פמיניסטית, בלשון המעטה. בנוסף לכך את ממשיכה לטעון ששמרנות ופמיניזם חייבים לבוא יד ביד, כאשר לא כך הדבר, והשמרנות שלך מושפעת יותר מתרבות המזרח, שאת כל כך אוהבת להגן עליה ישירות ובעקיפין, מאשר מהפמיניזם. לקדם דעות שמאלניות ושמרניות במסווה של פמיניזם זה לא פמיניזם.

Hippolyta222

New member
אתה עד כדי כך אוהב את ויקיפדיה

שרצת לקחת משם את הביקורת המצויה נגד פמירדיקלי וראית שזה תואם את האימרות שלי על מזרחיות,
הרגשת שזה בול..

אני לא יודעת מה זה יותר....
חוסר הבנת הנקרא, דיקציה או סתם שובניזם מצוי- או הכל יחד.
אם אתה כ"כ מתעקש לכתוב לי הודעות עם רצון לקבל תשובות על הביקורות שלך- אתן לך.
שמרנות זה להתייחס אל האישה כאל רכוש, השייכות לגברים- הן ומיניותן.
איך מתייחסים אל אישה כאל רכוש?-
ע"י תעשיית המין, אונס ונגזורתיו, אלימות ועוד..
אני קוראת לבטל את זה, כ"כ פשוט.
אוקיי.. כנראה שזה באמת הכל יחד- בעיית הבנה, דיקציה ושובניזם..
כי לא הבנת מה כתבתי עכשיו, בטח שלא לעומק ואז תכחיש ניצול נשים.

Berethor

New member
כן אני אוהב ויקיפדיה אבל לא השתמשתי בציטוט משם בהודעה הקודמת

ככה שבעיות ההבנה והכנסת דברים לא שקורים לנושא זאת "מומחיות" שלך. צריך הרבה חכמה כדי לעשות סדר בכל המלל שלך, לדברים שיש להם איזשהו קשר למציאות, בדרך כלל זה פשוט לא שווה את המאמץ. מה הקשר בין "התייחסות כמו לרכוש" לבין אונס ואלימות?, אין שום קשר, חוץ מאשר "סלט" אחד גדול שאת עושה, כהרגלך. אם אישה באמת הייתה "שייכת" לגבר, הוא לא היה "צריך" לאנוס אותה, כל הקטע באונס, זה לכפות על אישה שאינה שלך ואינה מעוניינת בך, יחסי מין, אונס יותר דומה "לגנבה" מאשר "לרכושנות", אם כבר, משום שהאלטרנטיבה לאונס היא השגת יחסי מין "ביושר", ומומלץ שגם בזוגיות, שזאת מערכת הכי בטוחה ליחסי מין, להבדיל מסטוצים מפוקפקים. גם בתעשיית המין אין התייחסות "כמו לרכוש", אלא התייחסות למין כאילו זה "שירות ככל שירות", למרות שזנות במסגרת סרסורות אינה חוקית בישראל, זנות עצמאית כן חוקית בישראל, משום שלא רואים לנכון לאסור על אישה שבחרה לעבוד בזנות בעצמה, לעבוד בזה. השמרנות היא שלך, ברגע שאת חושבת שזה לא בסדר שאישה מסתובבת "עם בגדים מינימלים", בין אם זה ברחוב ובין אם זה בעבודה שלה, אבל זה לא מפריע לך לנסות "להחזיק את המקל בשני קצותיו", ומצד אחד "לתמוך" בנשים שהולכות עם בגדים "חושפניים", ומצד שני לחשוב שאת יכולה לאסור על ריהאנה ללכת עם בגדים "חושפניים". זאת אחת העדויות לכך, שאת כבר בעצמך לא יודעת מה את רוצה, חוץ מאשר לקטר על גברים בכל הזמנות, בחלק גדול מהמקרים, ללא הצדקה אמיתית והגיונית.

מת על התגובות שלך

"כי גזענות? לא הולכת עם פמיניזם. כמו שברטור הזה לא הולך עם פמיניזם."
חחחח

Berethor

New member
זה שהיא או אתה אומרים משהו, עדיין לא הופך את זה לנכון

ולמעשה רוב הדברים שאתם אומרים הם לא נכונים, אבל זה לא מפריע לכם לחשוב שאתם אלו שמחליטים עבור כולם מה "פמיניסטי" ומה לא. באופן אירוני, אתם מייצגים יותר שמרנות והתחסדות קיצוניים מאשר פמיניזם, משהו בסגנון החרדים, ואם "למדת" זאת ממנה, אז מאוד חבל, אבל כנראה שזה היה ככה מכתחילה.

catchet

New member
נו, באמת, פנתרית

אני לא יודעת אפילו איך להתייחס לטענה הזו שלך. הרי אי אפשר לפסול מפעל חיים של בן אדם רק על סמך היותו גבר... תהי רצינית. ברור שצריך לקרוא באופן חתרני אך זה נכון לגבי כל טקסט, לאו דווקא כזה שנכתב על ידי גבר

למעלה