אם מישהו לא ידע

**לילך**

New member
צע"ח ת"א לא חברים באירגון

הראשי של צע"ח בארץ ,בגלל המדיניות שלהם ,שאר האגודות מחרימות אותם. לכן אני מקבלת מה שכתבת ,בהסתייגות ,שזה לא נכון לגבי צע"ח ת"א ,שכן הם עובדים עם גב´ נעמה. אנא קראי את הדיון בנושא שצרפתי בהודעה הקודמת.

spanish rose

New member
לילך

נעמה, היא לא פעילה באירגון, כפעילה של ממש... את ההרדמות הרבות של החתולים היא עשתה על דעת עצמה בלבד... ונכון... אם כבר מדברים על עמותות אחרות... היית פעם בצר בע"ח בת"א?!? אם לא כדי מאוד שתלכי... תראי איך האגודה נראית... ובאיזה צורה החיות חיות... ובתנו לחיות לחיות היית?!? ושם איך החיות חיות?!? נכון תנו, ושאר האגודות לא מאמינות בהמתת חסד, אבל... החיות, בגלל איך שהעמותות נראות, פשוט מתות מעצמם באגודות, פשוט כך... בתוך כל כלוב, בתנו לחיות לחיות יש יותר מ- 10 כלבים... יותר!!! זה נראה לך הגיוני? התנאים שהחיות חיות שם הם מחפירים, הן יושנות בתוך הצואה שלהם, הפיפי שלהם... אז כשמגיעים לשורה התחתונה... נכון, באגודות אחרות אולי אין המתות חסד... אבל יש המתות!!!!!!!!!!!!!!!!!

**לילך**

New member
אני מתנגדת להמתות המוניות ../images/Emo70.gif

ולא יכולה להצדיק המתה של בע"ח בריא ,שכל אשמתו שהוא נמצא בכלוב צפוף. אני חושבת ,שאפילו כלוב צפוף ,נותן סיכוי לבע"ח ,אולי ככה ימצאו לו מאמצים ,אולי עדיף לשחרר את בע"ח לרחוב חזרה ולא להרוג אותו. ההמתה היחידה שאני מצדיקה , זו המתה של בע"ח חולה וסובל. אני בדעה ,שאם אין מקום בעמותה ,עדיף לא לקבל את בע"ח ,מאשר לקבל אותו בכל מקרה ואחרי זה להמית אותו , כדי שיהיה מקום בכלובים. לפחות לבע"ח שלא נכנס לעמותה ,יש סיכוי לחיות ברחוב ,נכון שזה לא אידיאלי ,אבל אני לא חושבת שיש למישהו זכות להרוג בע"ח בריא. כדי למנוע את המצב של בע"ח שחיים בתנאים מחפירים ברחובות , אני בעד מדיניות של עיקורים וסירוסים המונית. בגלל ההמלטות ההמוניות ,אוכלוסיית בע"ח ברחובות הולכת וגדלה. לכן אני מצרה על כך שפרט לעיריית ת"א והרצליה ,שאר העיריות לא מעקרות בחינם.

musmus

New member
לגבי המתת חסד

עליי לציין שיש בעיה קשה במדינה של עודף בכלבים וחתולים. חישבו מה יקרה כאשר כל העמותות והמכלאות יהיו מלאות עד אפס מקום ולא יוכלו להכניס אליהם חיות חדשות. מה יעשו אם מישהו נפטר ואין מי שיגדל את החתולים שלו ובכל העמותות והמכלאות המקום תפוס? מה יקרה אם גילו שמשפחה מתעללת בכלב שלה ואין אף מקום שיכול לקלוט אותם כי הכל תפוס? גם כיום יש אנשים שלא יעקרו את החיה וכשהיא תמליט יזרקו את הגורים חיים בתוך שק ונותנים להם למות מוות אכזרי. חישבו מה יקרה כשכל העמותות והמכלאות יהיו תפוסות. מעשים אכזריים כאלה רק יגברו. תנו פיתרון למצב הזה דבר נוסף אם אתם חושבים שהעמותה היחידה שמרדימה היא צעב"ח ת"א אז אתם טועים. צב"ח ת"א היא עמותה היחידה שמודה בכך שהיא מרדימה אבל לא העמותה היחידה שמרדימה. אם כי הם כנראה מרדימים בקצב מהיר יותר מעמותות אחרות

spanish rose

New member
יפה אמרת!

זה נכון... צער בע"ח בת"א הוא לא היחיד שמרדים בע"ח, הוא היחיד שמודה בזה, ולא מסתיר את האמת בפני הקהל... לידיעת כולם.... גם תנו לחיות לחיות מרדימה בע"ח. איך אני יודעת?!? מאחר והתנדבתי בעמותה במשך 4 שנים, והוטרינרית של העמותה הייתה (ועדיין) קרובה אליי...אז... עובדה שיש חברה אחת בארץ שמספקת את חומר ההרדמה הספציפי הזה, שמהם לוקחת צער בע"ח את חומרי ההרדמה, והתברר, שאת אותה כמות שצער בע"ח קונה... גם תנו לחיות לחיות קונה... מעניין בשביל מה אם הם לא מרדימים??!???

spanish rose

New member
לילך היקרה!

אני יודעת ורואה שאת לא מוכנה לקבל את ההסברים שלי, זכותך! אבל... אני לא חושבת שעדיף שבע"ח כלשהו ימות בסבל... את כועסת על העמותה... אבל כעסך לא מוצדק... לא את כל בע"ח הם ממיתים... שכחת שהם מוצאים משפחות חמות להרבה מאוד בע"ח אחרים. מניסיון... אל תשפטי לפי כתבות... לכי להתרשם לפי עיניך... ואפילו את יכולה לקבוע פגישה עם מנהלת העמותה או הדוברת שלהם... והיא תשמח לענות לך ולהסביר לך על כל שאלה שתשאלי. ושוב.... זכותך לכעוס!

דילמה

הנושא הזה הוא דילמה רצינית, במיוחד בנוגע לכלבים שאין סיכוי שיוכלו לחיות ברחוב. בקשר לחתולים, לפי דעתי כל עוד יש מישהו שדואג להם ברחוב אז הם יכולים לחיות חיים די תקינים. לחברה שלי יש חתולה למטה (פנקי החמודה), שהיא כבר בת 7! טרופי, החתולה שלי למטה נראת כמו חתולת בית! בריאה, מחוסנת שלא זזה מהבניין שלי, אני מקווה שהיא תחיה כמו פניקי החתולה של חברה שלי. אבל אם אין מי שדואג להם ומעקר אותם, חבל על הזמן! חתולות לא מפסיקות להמליט, הם רעבים וסובלים מתת תזונה לפעמים ואם הם חולים אין מי שיטפל בהם, ככה שזאת ממש בעיה. לפי דעתי אין לנו זכות להרוג יצור חי, אבל אם הכלב/חתול הזה גר ברחוב בלי שידאגו לו? בעיה רצינית.....

spanish rose

New member
נכון

זאת בעייה רצינית.... והלוואי וכולם היו דואגים לחתולי הרחוב כמו שחברה שלך דואגת... לחברה שלי בחצר יש 16 חתולים וכולם מעוקרים/מסורסים מחוסנים ומטופלים... דרך אגב, בתוך הבית שלה יש לה חתול פרסי כחול מקסים וכלב טרייר.... דילמה רצינית!

**לילך**

New member
אני מסכימה שזאת דילמה רצינית וכואבת

לצערי אין פתרון קסם ,שברגע שנמצא אותו ,נקום למחרת בבוקר ולא נראה יותר בע"ח מוזנחים וסובלים ברחובות. אני מודעת לזה שכל העמותות נאלצות לבצע הרדמה ואני מודה שמעולם לא ביקרתי בצב"ח וכל הידע שלי הוא על סמך מה ששמעתי מאנשים אחרים. הידע האישי שלי הוא רק מראיית חתולי רחוב מוזנחים ורעבים. מה שעתכם על הרעיון הבא: לארגן מפגש פורום שבו נבקר במתקנים של צב"ח ת"א ובעמותות אחרות (למשל העמותה למען החתול) ,מי שיש לו קשר עם צב"ח ועמותות אחרות ,מוזמן לארגן את המפגש ,זה מחייב תיאום עם העמותות עצמן ,כדי לודא מה שעות הביקור הנוחות ואולי לארגן גם הרצאה קטנה במקום. לי אישית יש זמן לביקור כזה רק בימי שישי ושבת. באחת ההודעות הקודמות שמתי קישור לדיון על צב"ח ת"א מפורום יואל הישן ,ולפי הדיון מצטיירת תמונה ש"האצבע של צב"ח ת"א קלה על ההדק". העובדה היא שהם לא משתייכים לאירגון הגג של שאר אירגוני צער בע"ח בארץ ,וזה משהו שאומר דרשני. אני חושבת שאחד הדברים החשובים שיש לעשות ,הוא להגדיל את המודעות של אוהבי בע"ח ושאר התושבים לחשיבות של העיקורים והסירוסים ,אני נתקלת יותר מידי בגישות שגויות של אנשים ,שחושבים שגורים זה משהו חמוד מאד ולכן מעודדים המלטות ,שחתולות/כלבות חייבות להמליט לפחות פעם אחת ושלעקר חתולות/כלבות בהריון זה פשע. ולכן אני חושבת שמדיניות של עיקור וסירוס מסיבית של חתולי רחוב ,תפטור חלקית את הבעיה של ההתרבות הגדולה ולכן תקטין את ההמתות בעתיד.

spanish rose

New member
נכון

אבל הבעייה היא... שלעקר עולה כסף... הרבה כסף... ואם היו מסבסדים את העיקורים... או משהו בסיגנון, אז תאמיני לי שרבים האנשים שהיו עושים את זה... לגביי חתולי הרחוב... רציתי להגיד לך שאם אני לא טועה... המתמחים הצעירים של ביה"ח הוטרינרי בבית דגן, מוכנים לעקר חתולות רחוב בחינם... הם עושים את זה כחלק מהלימודים שלהם... דרך אגב, חתולות שעוקרו ע"י העיריה, מסומנות בכך שחותכים להם את השפיץ של האוזן (בניתוח, כמובן), שיהיה זיהוי!

**לילך**

New member
אפרת ר ואני עיקרנו לפני כמה זמן

חתולת רחוב , מקסימה ואוהבת ליטופים בשם פשושית ,שילמנו 180 ש"ח ובאמת הוטרינר סימן אותה באוזן.,במת כן אין מדיניות של עיקורים בחינם. הבעיה של החתולה המקסימה הזאת ,שאין לה עין ולכן אין סיכוי שמישהו יסכים לאמץ אותה. אבל היא חיה לה בכיף בגינות של בתים פרטיים ואיך שאני מתקרבת אני קוראת לה והיא מופיעה תוך שניה..... כמעט חתולת בית.

יופי! מחמם את הלב

אני רוצה לעקר עכשיו שתי גורות שאני מטפלת בהם. אבל שתי בעיות: 1. יש לי בעיה לתפוס אותן, הן באות שאני קוראת אבל לא נותנות לגעת בהן. 2. מימון!

**לילך**

New member
יש לי רעיון ../images/Emo70.gif

1. לגבי התפיסה שלהם - יש כלובים מיוחדים ללכידת חתולי רחוב: אני ראיתי אצל הוטרינר שאצלו עיקרנו שני סוגים: הראשון - זה כלוב משוכלל ,שאפשר לפתוח אותו מכמה כיוונים וככה שני אנשים יכולים להכניס לשם את החתול בקלות , הוטרינר השאיל לאפרת ולי כלוב כזה ,וככה תפסנו את פשושית. השני -מיועד לחתולים ממש פראיים -זו כלוב ארוך ,שמים בפנים אוכל שממש מפתה את החתול ,כאשר הוא נכנס פנימה ,הדלת נסגרת אוטומטית והחתול לכוד , תנסי לשאול כלוב כזה מצב"ח ירושליים או מאירגון אחר ואולי לשאול את הוטרינר של שלום וגורג ,אולי יש לו כלובים כאלה? 2. רק לפני כמה ימים שמעתי שיש אירגון שנקרא: העמותה למען החתול בירושליים - תמצאי את הטלפון -ברשימת הטלפונים - יש לשם קישור בקישורי הפורום.

בראשית11

New member
צער בעלי חיים חיפה

ממס´ ביקורים שערכתי שם, נראה שהם לא ממיתים כלבים וחתולים. החיות שוכנות שם יחסית במרווח. כשחלק מהכלבים קשורים למוטות, ולחלקם יש מלונות. דבר שקצת זעזע אותי כמו בכלל הרעיון, שאנשים קושרים כלבים מחוץ לבית. זהו כלב שנדון לשעמום כל חייו, ולחוסר תשומת לב. בעת ביקורי האחרון, הכלבים שם קיבלו בשר חי, לא מבושל, שתנובה תרמה, בשר שפג תןקפו,גם מזעזע לא? הכלבים שם נראים מאוד עצובים וללא התיחסות בני אנוש, בביקורי היה שם צוות,שכולו ישב במשרד ואף אחד לא הסתובב בין החיות לתת מגע אנושי. התענינות אנשים שביקרו במקום בחיות השוכנים שם, לוותה בחוסר ידע ומקצועיות, לגבי סוג הכלבים והחתולים, גילם, והרגליהם. כמו כן האשה שישבה שם עשתה טובה שהיא מתלווה לאנשים, בחוסר רצון, וכמובן שלא ידעה לשווק את הכלבים והחתולים ולגרום למאמצים פוטנציאלים להביע ענין באימוץ. לסיכום- מצווה לאמץ משם כלב, ולהצילו.

בראשית11

New member
בנוסף רציתי לספר

שהכנסתי את הכלב שלי בונדי- לגלריית התמונות שלכם, בתקווה שימצא חן בעיניכם, והאמת שזה לא כלב אלא בן אדם, גם בתחמנות.

**לילך**

New member
ראשית ברוכים הבאים לפורום ../images/Emo24.gif

אתם מוזמנים להשתתף באופן קבוע ולכן זאת הגלרייה שלנו ....... בונדי מקסים ,אני ממליצה לכולם להיכנס לגלריה ולראות את בונדי ושאר היפיופים......

spanish rose

New member
רציתי להגיב

ולהגיד.. שהמצב שונה לחלוטין הצער בע"ח שבת"א... המכלאות מרווחות. אם זה כלב גדול, יש לו כלוב משלו, כלבים קטנים דמים 2 עד 3 בתוך כלוב, וגורים שמים במכלאה נפרדת, כשכל גור בכלוב אחר... לגורי כלבים גדולים, יש כלוב גדול יותר.... וכך גם לחתולים, יש מכלאה נפרדת וכלוב לכל חתול, אלא אם במקרה 2 חתולים הובאו ביחד, אז משאירים אותם ביחד. ולגביי היחס. בצער בע"ח שבת"א יש הרבה מתנדבים. המתנדבים מגיעים רוב הזמן כדי לעזור לאנדים למצוא את חברם לחיים... אבל רוב הזמן הם מוציאים את הכלבים לטיולים בחצר האגודה (שזוהי, למי שלא יודע ולא היה, חצר גדולה) וכשאין מתנדבים, יש אדם מיוחד, שמוציא את הכלבים לטיולים... ובקשר לניקיון... מידי יום ביומו הכלובים מנוקים. האוכל הוא טרי, כשזה ברוב הזמן נאסף מתרומות של חברות, גם אוכל יבש, וגם מיני בשרים, שאותם טוחנים. כל כלב שמגיע לצער בע"ח עובר אמבטיה מיוחדת - אמבטיית פרעושים... אמבטיה שטבולים בה חומרים להריגת פרעושים וקרציות... ובמהלך הזמן, שמים עליהם גם אבקה נגד פרעושים... מי שלא היה בצער בע"ח שבת"א מוזמן להגיע אף כדי להסתכל... הם פתוחים גם ביום שבת מ- 10:00 עד 14:00. לידיעתכם... האגודה מחזיקה וטרינר צמוד, במשרה מלאה, וכאשר האגודה לא פועלת, יש אדם, שנשאר במקום ודואג לרווחת הכלבים.

למעלה