אם לא aba אז מה

dina199

New member
וכמה זמן זה לקח ?

האם היוהפסקות ? והאם ההפסקות האלה גרמו - 'כל יום שעובר ללא טיפול אינטנסיבי הוא פגיעה של ממש ביכולת ההתפתחות של הילד' (זה מה שנאמר להורים)

אריה127

New member
אנחנו לא הרפנו לשניה

כך שאיני יודע.
הבן שלנו התחיל בתפקוד נמוך (כששאלנו את הפסיכולוגית באיזה רמה הוא היא השפילה מבט והעבירה נושא). ללא קשר עין, דיבור, ג'סטות שקוע בעצמו לחלוטין.

לאחר שנתיים של עבודה אינטסיבית:
לפני חודשיים העברנו אותו שורת אבחונים - לדעת הנוירולוג היום הוא לא היה מאבחן אותו.
בעזרת ה' בשנה הבאה בגן שפה.

ענתנוי

New member
כל כך עצוב

מנתחי התנהגות, הורים ונירולוגים לא רואים את הנפש, רק את הגוף - כי הנפש נשארת בפנים, כלואה כמו ציפור בכלוב....

לאן היא "נעלמת" כשהאוטיזם נעלם פתאום?

אריה127

New member
כל כך שמח

הנפש לפתע משוחררת
שמחה
מביעה
חווה במלואה את העולם.
את הריחות
את הצלילים
את הטעמים
והשמחה פורצת
סוחפת את כל הסובבים
בחיוך
בהבעה
בדיבור

זה - הבן שלי
יכול להיות משהו יפה מזה??

ענתנוי

New member
זה הידהוד

לא התקפה או ביקורת.

אני שומעת את ה"איש שבקיר" ומתאבלת עליו.

נפש זה לא רגש....

גור42

New member
האמת? בלי קשר ל-ABA דווקא, ליבי נחמץ פה

שאני שומע על ילד שטופל במשך שנתיים בלי שום הפסקה או מנוחה, ושהיום אותו הילד "לדעת הנוירולוג לא היה מאובחן", אני נוטה להסכים עם ענת (אם כי, כנראה, מסיבות שהן כנראה שונות משלה). יש לי פה תחושה מאוד חזקה שמשהו די ענק הלך לאיבוד אצל הילד הזה, במהלך השנתיים האלה.

בעיקר כשאני חושב על הגיל שלו. אם בשנה הבאה הוא אמור לעבור לגן שפתי, אז הוא לא יכול להיות הרבה יותר מגיל 5. מה שאומר שאת ה"טיפול האינטנסיבי" הוא התחיל מקסימום בגיל 3. אלו השנים הכי מעצבות בחייו של ילד, ולא לתת לו אפילו רגע אחד של התפתחות טבעית, זה לא יכול להיות דבר בריא.

שלא לדבר על זה, שיש מלא ילדים אוטיסטים שמתחילים לדבר ולתקשר בגיל 3 או אפילו מאוחר יותר, בלי שום התערבות מיוחדת. יש גם כאלה שלא, כמובן, ואני האחרון שיתנגד לניסיונות ללמד ילדים אוטיסטים לדבר. אבל הקלות שבה מייחסים את ההתקדמות הזו ל"טיפול" מקוממת אותי. מי יודע איפה אותו הילד היה בלי אותו "טיפול אינטנסיבי"? אולי הוא היה לומד לדבר בכוחות עצמו (או אפילו עם קצת עזרה)?

מצטער אם מה שכתבתי מרגיז פה אנשים, אבל עשיתי את השיקול והגעתי למסקנה שלומר את הדברים שאמרתי זה מספיק חשוב כדי להסתכן בכך.

dina199

New member
חשוב מאוד שאמרת את זה.

לא הייתי מנסחת אחרת.
לכן שאלתי על הגיל (ולא קיבלתי תשובה)., ולכן ניתוח שלך נראה לי סביר (לגבי הגיל)
אני למשל חשבתי מה היה קורה אם היה מאובחן בגיל 3 או 4 (או אפילו 5
). אז היו מתחילים לטפל אחרי האיבחון (כמו שעושים כל ההורים אחרי באיבחון ) ובטוח בכל מקרה היתה 'התקדמות' (אני משתמשת במלה המקובלת).
הכי מצחיק (עד כדי בכי) כשאנשי מקצוע אומרים להורים ששקיבלו אבחנה בגיל שלוש שזה 'איבחון מאוחר' . אז איך אותם אנשי מקצוע מגדירים איבחון בגיל 5 , 10 או 15 ?

schlomitsmile

Member
מנהל
כשרצינו לגשת לאיבחון עם הבכור, שהיה אז בן 13 הסבירו לנו שנאלץ לחכות חצי שנה, כי יש עדיפות לקטנטנים.
קשיש בן 13 נחשב כבר מקרה אבוד,
אפשר להשאיר אותו זרוק בשטח

אם לא יצא מדעתו או התאבד עד כה
בטח ישרוד עוד חצי שנה בלי מענים.
כמובן שלא חיכינו- פנינו לאיבחון פרטי.

dina199

New member
הגישה הזו כל כך מעצבנת אותי
.

מאיזה גיל הילד נחשב אצלם גדול - שלוש או שש ?
הכי גרוע אם הורים פספסו את האיבחון כי אמרו להם ' יהיה בסדר , אתם היסטריים' ואז כשהמצב מחמיר הם מקבלים עונש כפול 'אין תור לאיבחון , כי העדיפות לקטנים' - וכבר לאף אחד (מאנשי מקצוע ) לא איכפת ש'תהיה הפרעה בהתפתחות בכלל חוסר טיפול אינטנסיבי'.

גור42

New member
קשיש בן 13? כמה אירוני שהמציאות הפוכה לגמרי

ממה שראיתי, דווקא אצל אוטיסטים יש *יותר* יכולת ללמוד ולהתפתח בגילאים יותר מאוחרים. גם "ילד" בן 40, כמוני, יכול להתקדם עוד המון.

לפעמים אני חושב שא"סים הם קצת כמו האלפים של טולקין - גזע של אנשים שזה בטבע שלו להתקדם בצורה זהירה, שקולה, ויסודית. רק חבל שבניגוד לאלפים, אנחנו לא חיים 1000 שנה...

arana1

New member
יכול להיות משהו יפה מזה

ומסיבות רבות וטובות חשוב למצוא הבנה ולתמוך במה שיכול להיות יפה מזה
כי זה לא שאלה רק של יופי
אלא של דברים אפילו מהותיים ממנו
של משהו שנוגע בעובדה שלאוטיסטים גם מאוד משמעותי לחוות במלואו את כל יופיו של העולם בלי לסחוף את סביבתם בחיוך והבעה ובדיבור
מאוד מאוד מאוד משמעותי
עד למידה שבה הפריצה שהוא חווה עכשיו עלולה להביא לדברים שלא ימצאו חן בעיניך ובעיניו בעתיד
כי זה לא מקרי שהוא נולד מכונס ושקוע בעצמו
זו לא תקלה
זה הוא
משהו שמתאים לכיוון התפתחותו

השחרור האוטיסטי הוא מופנם יותר מזה הנורמטיבי
ובדיוק בגלל זה הוא חופש הרבה יותר נוגע וחכם ומעניין מזה המוחצן
הלוואי שעם הזמן יותר ויותר אנשים יתחילו להבין את העובדה הזאת ואת הסיבות לה
אני משוכנע שזה יקרה
ואז יטב לכולנו
הרבה
והרבה יותר יפה ממה שאתה משער לעצמך וחווה כרגע

הדבר הכי יפה זה לכבד ולקבל אדם כמו שהוא
גם אם הוא שונה
אבל משער שאנשים צריכים לחיות כמה אלפי שנים בשביל בכלל להתחיל להבין את זה

dina199

New member
בן כמה הוא היה כשהתחלתם ?

ואם הוא במצב שלא היו מאבחנים אותו היום , למה גן שפה ולא כן רגיל ?
וממש לא היו הפסקות , אפילו בשבתות וחגים ? הרי גם המטפלים צריכים את ימי החופשה שלהם.

אל תעשו את זה

יכול להיות שהילד לא היה אוטיסט במקור
אבל בגן תקשורת הוא יקבל כלים שלא יקבל בשום מקום אחר...
וכשיגיע לבית הספר כבר ישכחו באיזה גן הוא היה

aba לא מה שחשבת

מצטרפת. ממליצה לא רק לקרוא על השיטה, אלא גם ללכת לראות, אם יש אפשרות.
לשאול הורים. אני גיליתי שזה ממש לא מה שחשבתי. שיטה מכבדת, גמישה, מותאמת אישית לילד,
משלבת משחק והנאה. בהתחלה בחיפזון רשמתי צ'קים לכל מי שהבטיח לעזור, או רמז שיכול לעזור.
בעיקר התאכזבתי מdir ומהמטפלים בתחום הזה באיזור המרכז.
לפני שאת שוללת aba תהיה בטוחה שאת יודעת מה את שוללת. אני אמרתי : אנסה. תמיד אפשר להפסיק.
אבל אם לא אנסה, לא אדע.. כיום אני מאוד מרוצה.

למעלה