אם ככה....

Tatu4Taty

New member
אם ככה....

אז יש לי 2 שאלות: 1) איך אני אדע איזה ספר של מיסטיקה ומאגיה יהודית הוא טוב ואיזה לא? הרי כל הסופרים יכולים להמציא דברים... 2) אם מה שכתבתי לא נכון אז למה אתם לא כותבים את מה שכן נכון? בשום מקום לא התייחסתם להבדלים בינהם ומשום מה אתם עדיין מתחמקים.., אני הבנתי שזה לא נכון אבל מה כן? Tatu4Taty

מאגיה ומיסטיקה

אני אתחיל דווקא מהגדרת המיסטיקה - ברור שלא מדובר בכל מיני אסטרולוגים, קוראים בקלפים ומתקשרים למיניהם אשר מתהדרים בכינוי "מיסטיקנים" (אולי חלקם באמת מיסטקנים, אך רובם כלל לא מודעים למשמעות האמיתית של המילה). המילה מיסטיקה משמעותה "מיסתורי", "נחבא", "סוד" וכדומה, והכוונה לסודות היקום. מיסטיקה היא דרך בא ע"י התעמקות פנימית וצמיחה רוחנית כלפי "התחברות עם היקום/אל" ובשל כך שיפורו של האדם עצמו וכן של סביבתו. לרוב המיסטיקה מלווה בסוגי פילוסופיה שונים (תלוי בתרבות ממנה יוצא המיסטיקן. למשל נזיר בודהיסטי, שהוא הן איש דת והן מיסטיקן השואף להתעלות, ילמד את הפילוסופיה הבודהיסטית). במיסטיקה הדגש הוא על שיפור העצמי (לעיתים אפילו ביטול העצמי) תוך חקירת המיסטריות הפנימיות (נפש האדם והניצוץ האלוהי) והמיסטריות החיצוניות (טבע, שמיים וכו´). אם נרצה, נוכל לקרוא להם ה"פילוסופים". בעולם המדע למשל, אנשים מסוג זה מקבילים לעוסקים בפיזיקה תאורטית ובמתמטיקה. המאגים, משלבים שני תחומים. האחד הוא התעמקות פילוסופית וחתירה להתעלות רוחנית (בכיוון כלשהו) וכן במניפולציה של המידע הזה להשפעה על העולם שבתוכם ובעולמות שסביבם. להגיד שהמאגיה היא משוללת תאוריה, כמוה להגיד שהאדם משולל מחשבה וכולו רק פעולות מכניות ללא גורם ה"רצון". המאגים (האמיתיים, או לפחות אלה השואפים להיות מאגים), והדבר הוא תלוי תרבות, לומדים ויודעים (לרוב) כיצד נוצרו נוסחאותיהן. פיצוח הנוסחאות הוא המאפשר שימוש בהן ויצירת נוסחאות חדשות. לעיתים המילים אינן מובנות, אך ישנו הגיון מסויים מאחוריהם. בעולם ההמדע, הדוגמה הטובה היא המדענים האמפירים (אלה שבודקים את התאוריות המתמטיות בצורת ניסוי) ומהנדסים (למשל, מהנדסי תכנות משתמשים בתאוריות מתמטיות ובמודלים מתמטיים בכדי ליצור תוכנות מחשב). כך שבעוד המיסטיקנים הם "אנשי הרוח", המאגים הם "אנשי המעשה".

Tatu4Taty

New member
סוף סוף....

תודה רבה על ההסבר המפורט! עכשיו אני רק צריך להבין איך אני הולך להוריד את ההסבר הקודם מספר הצללים שלי.... ;) באמת עזרת לי! Tatu4Taty

נהפוך הוא!

אל תוריד (חוצמזה, אם ספר הצללים שלך היה קלסר, כמו זה שלי, אז לא הייתה בעיה
). תשאיר אותו שם ותוסיף לידו את ההסבר החדש. תוכל גם לקדד את זה במשפט הנפוץ של קראולי "המאגיה היא המדע והאומנות של גרימת שינוי במציאות בהתאם לרצון", שאליה הוסיף קרייג (אליו התייחסתי במאמרי הקודם- "לבן, שחור, אפור - קצת סדר") - "בדרכים שעדיין אינן ידועות למדע המערבי המסורתי". ועוד יותר בקיצור - שימוש באמצעים מיסטיים לגרימת שינוי במציאות. אולי יבוא זמן ובו תפיסת ההגדרות שוב תשתנה (בך). כך תוכל לראות את ההתפתחות של התפיסות שלך. גם ישנו שלב של התפתחות מאגית, שבו המיסטיקה והמאגיה הם כבר היינו הך (אך זה שלב התפתחות מאוחר מאוד, שלא נראה לי שרבים בעולמנו בכלל הגיעו אליו, בודאי שלא אני).

RainBird

New member
אל תזלזל בעצמך אילן הצעיר. אני תמיד חשתי את ההבטחה שבך בנושא. כן הצד התאורטי יותר מעניין אותך ואתה די מתעצל כרגע בחקר הנושא הזה, אבל יגיעו גם זמנים שהמאגיה תתפוס את ראש מעיינותיך ואתה תתאחד בכוחך עם כוחה של האלה האם, ותבין את משמעות הכל. כל מה שנברא וכל מה שיברא. גם עתה אנשים מעריכים את היכולות שלך בגלל הידע הרב שצברת, אבל מי אני שאקום ואדבר. תן לזמן לשנות אותך. ארדן

נראה לי שקצת פספסת את הכוונה שלי

תקרא שוב, פעם, פעמיים, שלוש ותראה למה התכוונתי.

למעלה