אם כבר GMDSS אז....

lizard

New member
אם כבר GMDSS אז....

את ה GMDSS מחלקים ל4 איזורים. בדר"כ כ"ש קטנים צריכים את איזור A1 וA2. וזאת בגלל אופי ההפלגות שלהם. מה עושה כ"ש קטן (סקיפר למעשה) שמפליג מעבר ל250 מיילים מתחנת חוף ? האם הוא מחוייב בA3 ? מיכה

rbehar

New member
יאכטות ו GMDSS

שלום * יאכטות מחוייבות לפי תקנות מקומיות בלבד * בארץ מחוייבות ב vhf-gmdss המתאים כמובן לאיזור A1 בלבד * מבחינת מצוקה - epirb לוויני נותן כיסוי לכל האיזורים (cospas sarsat) * מבחינת קשר - מי שמפליג לאיזור A2 או A3 - ויכול להרשות לעצמו - קימות מערכות inmarsat mini-m לוויניות המכסות את האזורים הנ"ל * בכל מקרה ניתן תמיד לנסות להעזר באוניות צי הסוחר שבסביבה סוף שבוע טוב לכלם רוג´ר seacom.co.il

lizard

New member
תודה ../images/Emo13.gif

זה מה שחשבתי פחות או יותר. עוד כמה ימים אני אשים תמונות מהאוניה ואתם תראו את מערכות הקשר שלה. בהחלט צעצועים נחמדים

בת ים

New member
בעלי תעודת VHF ישן

לא צריכים לעשות מבחן בכתב רק בע"פ. איזה כיף!!!

rbehar

New member
למחזיקי תעודת VHF ישנה

שלום בתיה הבחינה בע"פ למחזיקי תעודות ישנות - מורחבת כוללת את כל החומר העיוני וקשה מאוד לעומת הבחינה הרגילה מהנסיון שנצבר- אני ממליץ לגשת לבחינה הרגילה אשמח לעזור לאלה הרוצים לעשות הסבה סוף שבוע טוב לכלם רוג´ר- seacom.co.il

בת ים

New member
../images/Emo53.gifלעשות או לא לעשות../images/Emo12.gif

ממש מבולבלת עכשיו. בבית הספר שאני לומדת בו, וסומכת עליו מאד, אמרו שכיום כן כדאי לגשת לבחינה בע"פ בלבד. מישהו...גיל..אריק?? אשמח לשמוע מכאלו שעשו רק את הבחינה בע"פ-איך?? תודה

arik2000

New member
למה לא?

לסיים את מה שהתחלת. הבחינה בע"פ כמובן יותר קלה מאחר וניתן לתקן את עצמך בתשובות תוך כדי הבחינה אבל הבסיס הוא כמובן להכיר את החומר. והציון של הבוחן חלקו הוא בהתרשמות שלו שאת מכירה את החומר כמובן שגורם הפניקה של הבחינה נלקח בחשבון. לכן אם את צריכה לעבור רק את החלק בע"פ אדרבא תגשי מיד לבחינה. וגם אם לא תשתמשי בתעודה לאחר מכן מה זה מזיק שתהיה.

בת ים

New member
לעשות גם בכתב וגם בע"פ?

לזה התכוונתי. בטח שאני מסיימת את הקורס. השאלה רק אם המבחן בע"פ בלבד יהיה בעוכרי??.

סקיפר1

New member
בתיה, כשאני עשיתי את הבחינה אלו שיש

להם רשיון ישן הצטרפו בבחינה בע"פ לאלו שלא היה להם רשיון ושעברו את הבחינה בכתב. כולם נבחנו בע"פ בזה אחר זה. אם הבוחן קולט שאת יודעת הוא יניח לך ולא יקשה. בכל מקרה הבחינה בע"פ מכסה ממילא את כל החומר הכתוב + תפעול המכשירים. בהצלחה כמובן.

בתיה

הבחינה בע"פ מכסה את כל מה שאת לומדת בקורס - לא יותר. אם לגשת לבחינה בכתב או לא - לא ישנה דבר (לדעתי). אז ישאלו עוד שאלות שממילא למדת בקורס - קטן עליך. בטוחה שתצליחי! נילה

למעלה