אם כבר אז כבר...

elanor

New member
אני מצטערת שזה ישמע מגעיל אבל

זו ממש חוצפה מצדך! אם החוקים של NERO יתורגמו בארץ לשפה כלשהי, זה יהיה קודם כל לעברית! ולא משנה אם רוב שחקני התפקידים בארץ הם ישראלים, רוסים, או הודים עם בננות על הראש. אתם באתם מרוסיה כדי לגור ולחיות בארץ י ש ר א ל כיהודים-ישראלים או רק כישראלים. אז הגיע הזמן שתתחילו להסתגל לארץ
השפה המדוברת והרשמית בארץ היא ע ב ר י ת וכמה שזה ישמע מגעיל זה חייב להאמר: תפסיקו לבקש להפוך את הרוסית לשפה רשמית בארץ! כאן זה לא רוסיה-כאן ישראל!!! לא טוב לכם פה? רוצים רוסית כשפה רשמית? אז תחזרו לרוסיה
בתקווה שתבינו את המסר ותתחילו לקחת את העברית כשפה הרשמית החדשה שלכם. אלאנור - כוכב השמש.

Jarndyce

New member
למעשה, ערבית היא גם שפה רשמית בארץ

אז מה??? אז נתרגם את זה גם לערבית? התרגום מתבצע ע"פ צרכי המשתמשים ולא ע"פ שיקולים לאומניים כאלה או אחרים. חוץ מזה, באמת מיותר לתרגם מאנגלית לעברית. כמו-כן, את *ממש* לא עושה שירות טוב לקהילה או לעצמך בכך שאת מנסה להעביר את חברינו הרוסים "סדרת חינוך" על-פי השקפתיך. ההסתגלות או אי-ההסתגלות לארץ היא עניינו האישי של כל אדם וצריך להשאר כזה. מה השלב הבא התכנית שלך? אולי נשרוף את כל הספרים ברוסית מכיוון שהם מעכבים אותם מלקרוא עברית? רגע - אולי בעצם גם נשרוף את כל הספרים באנגלית - שאף אחד לא ינסה, חס וחלילה, להפוך את האנגלית לשפה רשמית. ובכלל - צריך גם לאסור על אנשים להתחפש לאלפים, שכן אולי הם זוממים להחדיר את התרבות האלפית ולהפוך את הקווניה לשפה רשמית. אז להבא - כשאנחנו פוגשים באלף - יש לאמר לו: "דבר עברית! כאן זה ישראל ולא ואלינור! אם את רוצה לדבר קווניה, לך לואלינור!" גזע עברי טהור בארץ ישראל טהורה מלכלוכי שפות זרות והפעות תרבותיות זרות! אני מנחש שאת ילדה צעירה, לכן אולי יש עוד תקווה שתלמדי בהמשך. דני

elanor

New member
שוב מצטערת אבל..: שטויות במיץ!

אתה גורם לי להשמע כמו פעילה נאצית! וחוצמזה, לא אמרתי לאף אחד לא לדבר רוסית בינם לבין עצמם. אם בא למישהו מצדי שידבר צ´רקסית. אם הם רוצים אז ידברו ערבית טוב? לא עברית. אני מבחינתי משערת שהם באו לחיות בארץ כיהודים ולא כמוסלמים וע"כ יעדיפו את העברית. אחרי הכל הם הולכים לבתי ספר עם תוכנית לימוד יהודית ולא מוסלמית נכון?.. טוב.. לא ניכנס עכשיו לשפה הערבית. העיקרון הוא שיפסיקו לדרוש להפוך את השפה הרוסית לרשמית רק בגלל שהם הגיעו בהמונים מרוסיה. לי אישית זה הדבר היחיד שמפריע בהם. ואני רוצה לראות שאתה היית מגיע לרוסיה - אם עוד כמה אלפים (ואפילו נלך בהגזמה: מליונים) של ישראלים, אפילו אם היו נוצרים ומבקש להפוך את העברית לשפה רשמית שם. רק תנסה לתאר מה היו עושים לך. ואיזה גל אנטישמיות זה היה מחזק. אם יש מקום לדבר עברית בעולם - זה פה. ובשביל זה גם הארץ הזו קיימת. מה גם תסכים איתי שלא תראה אלף שהגיע לגור (לא משנה מאיזו סיבה) במוריה (לפני שהפכה לקבר אחד גדול) או בכל ארץ אחרת של גמדים, הוביטים או בני אדם מדבר אלפית. הוא ידבר בשפה המדוברת. ואתה יודע את זה. הוא לא ינסה להשריש במקומיים שפה זרה להם אלא אם יבקשו ממנו. ואתה יודע למה זה? כי אלפים חכמים ויודעים מה מתאים ואיפה. ורוסית בהחלט לא מתאימה בארץ עברית. וכמו שאלף, באותה ארץ בה הוא נמצא, יידע לדבר אלפית רק עם האלפים האחרים ששם ועם המקומיים הוא ידבר בשפה המדוברת, ככה הרוסים צריכים לדעת שאם הם רוצים לדבר רוסית זה יהיה עם רוסים אחרים ועם ישראלים צריך לדבר עברית. וזה גם כולל לתרגם את החוקים לעברית ולא לרוסית. כי אנחנו באמת - אנחנו לא בואלינור/מירקווד/ריוונדל - אנחנו בגונדור/מוריה (תרגום: אנחנו לא ברוסיה - אנחנו בישראל)
וד"א, הדמות שלי היא אלפית. אני יודעת קצת על האלפים גם כן. וגם על מה שמסביב. מה בקשר אליך?...

elanor

New member
ועוד שני דברים:

1. גם השפה האנגלית היא שפה רשמית בארץ (כי זו שפה בינלאומית והיא רשמית כמעט בכל מדינה בעולם). 2. אם אתה רוצה תתרגם את החוקים לערבית. השאלה היא רק מה תעשה עם זה?..

בארד

New member
אוקיי שניכם זה מספיק!

הריב הזה בינכם יכול להימשך מצדי עד אין סוף אך לא בפורום אלה בפרטיות. הסיבה לכך שעוד אנשים יקראו את דעותיכם האישיות ויתערבו וזה לא ייגמר , אז אני מבקש אלינור ודני אנה השתדלו לא לחלוק כל הזמן אחד על השני כי הרי המטרה של כל הדבר הזה הוא כיף.

elanor

New member
ERRRRGGGHH../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אוף איתכם! עם כולכם!!! זה לא אלינור!!! זה אל א נור
אני לא סובלת את השם אלינור! השם שלי הוא לא אלינור! אם מישהו החליט לעוות את זה כדי להראות *כאילו* הוא יודע את השם האמיתי שלי אז הוא לא!! הנה, אני חושפת את השם שלי עכשיו רק כדי שתפסיקו לקרוא לי אלינור: ה ד ס אלאנור זה שם אלפי! פירוש: כוכב השמש אם מישהו יקרא לעצמו בפורום או בתור דמות "ואלינור" אז תחליטו שהשם האמיתי שלה/ו זה ואלרי?? או אולי זה עדיין אלינור? דיי כבר! דיייייי
חוץ מהטעות המחרידה הזאת, אתה צודק לגמרי בארד. (דוגמא: לא ניסיתי לעוות את השם שלך...) הויכוח לגמרי לא היה במקום. הוא מתאים יותר לכנסת... אז סליחה.

Brunehaut

New member
שפות ושאר ירקות

העמדה שתובע כאן מורכבת מעט, אבל אנסה להבהיר: 1. אכן, עברית היא השפה הרשמית בישראל. והיו סיבות עמוקות ורציניות ביותר למאמץ ההחייאה האדיר שלה, שהוא כנראה ההצלחה הגדולה ביות של הציונות: לפחות 4.5 מיליון יהודים דוברי עברית בישראל (בהנחה שלפחות מחצית ממליון עולי שנות ה-90 דוברים עברית טובה, ויש יותר למעשה), כמיליון ערבים אזרחי ישראל ןעוד מאות אלפים מתושבי השטחים שמדברים, קוראים וכותבים ספרות, עיתונות ואינטרנט עבריים. יש מקום לחשוב איך נותנים לעברית את הכבוד המגיע לה, וזה מופנה גם לשחקנים ומנחים ישראלים, שמכפיפים אותה כל הזמן לאנגלית, כאילו הספרות שלנו שווה פחות. 2. גם ערבית היא שפה רשמית. וכן, אם יצטרפו לקהילה בשעה אזרחי ישראל הפלשתינים, בשלב מסוים יהיה צורך בתרגום. אולי לא מייד, כי רמת העברית המדוברת בקרב הציבור הזה גבוהה למדי. 3. עם זאת, לא ניתן להתעלם מציבור דוברי הרוסית, שמראה נאמנות אותנטית לתרבותו. אם צריך, יתרגמו כל טקסט שימושי לרוסית. ממילא לארפ גדול ומורכב כולל יצורים שונים ואומות ששפותיהם שונות, ולפעמים צריך מתרגם אינפליי. ואי אפשר להאשים את הקהילה הרוסית בחוסר נכונות בעניין - חד וחלק, הדבר הוכח ב"מלחמת הטבעת".

dianno

New member
אני בשוק

בתור עולה מרוסיה (לא הכי טרי, אבל עולה) אני מזועזע מהאפשרות שהחוקים יתורגמו (עם בכלל) לרוסית לפני עברית. אני גם אקח את זה כעלבון אישי. ולכל הקולגות הרוסים- תתבגרו, אתם ישראלים עכשיו - תלמדו את השפה, היא יפה כל כך!

elanor

New member
יישר כוח../images/Emo70.gif

בדיוק מה שהתכוונתי. אני שמחה שיש עוד מישהו שחושב כמוני.

semfur

New member
משהו חשוב ../images/Emo103.gif

משהו חשוב! הצורך לתרגם את מערכת החוקים לעברית נובע מכמה סיבות: 1. מתן דרך קלה למרבית השחקנים שאין בידם רקע מספק בשפה שאיננה עברית לגשת למערכת חוקים רצינית (שאיננה "יש לך 2 נקודות פגיעה, ומכת חרב גורמת נקודת נזק אחת). 2. לדלג בקלילות מעל מכשול "זכויות היוצרים" שעשויה לעלות עקב שימוש בסט חוקים רישמי של מישהו. 3. אני עדיין מחכה למתנדבים למלאכת התרגום. רועי

vergan

New member
NERO תרגום חוקים

טוב דבר ראשון אולי נתפשר השחקנים שרוצים ויש להם זמן ויכולים לתרגם מאנגלית לרוסית ייתרגמו מאנגלית לרוסית הישראלים שרוצים מאנגלית לעברית ייתרגמו מאנגלית לעברית וככה כמו תמיד הרוסים (אל תגידו שאתם נעלבים מהמילה "הרוסים") יישארו בפרום שלהם והיישראלים בפורום שלהם וניפגש באימונים ובמשחק אם לא נוכל לשתף פעולה אוף-פליי בוא לא נכניס את זה לאין-פליי דבר שני אם וכטנג או אושר או אלכסיי או אחד מה"בכירים" יוכלו לשלוח הודעה לNERO ולבקש מהם זכויות לתרגום (אם הם לא אנטישמים זה יהי בחינם אפילו! =-) רועי-אני מוכן לתרגם אבל אני רוצה לעשות את זה אם אישור מתאים אני עכשיו אלך לאתר של NERO לבדוק אם יש להם עניין בלתת זכויות תרגום לאנשי ארץ ישראל --------------------------------- הדס! ודני! מה הבעיות שלכם של שניכם! הדס אני מצטער להגיד את זה אבל את ממש נשמעת כמו איזה מנהיגת מפלגה ישראלית-לאומנית קיצונית אבל אני בטוח שלא התכוונת להישמע ככה (ולא נישמעת כמו נאצית נשמעת כמו מישהי נגד רוסים לא יהודים :) ) דני-באמת אל תתווכח אתה יודע שיש גם אנשים יישראלים פה ולולא הישראלים המשחקי תפקידים האלה לא יוכלו להתקיים גם לולא היישראלים האלה היית צריך ללמוד ערבית ולדבר עם איזה מוחמד בקשר לעשות משהו בבן-שמן אבל לא משנה קיצ-קצ רועי-שלח לי הודעה פרטית אני יודע אנגלית מצוין ואפילו תירגמתי מפה בשביל נומניר ד"א אושר אולי יהיה רעיון טוב לשים את האתר של NERO בקישורים...

elanor

New member
נו באמת רועי../images/Emo70.gif...

שנינו יודעים שאתה מצוין באנגלית. ואם זה לא מספיק, אז יש לך את ענת שלומדת בלשנות אנגלית ואותי שאני גם כן מעולה באנגלית ואת אנה ואת עדי וגם ירדן יודע ממש טוב. לא?... אז יאללה נו מה
אתה עוד פה
משפחת Othule שולטת
weepieee...

elanor

New member
אופסי... ../images/Emo9.gif

סורי, התלבלבתי.. ההודעה לרועי הייתה אמורה להיות הודעה אישית. אבל אני אנצל כבר את ההזדמנות ואתנצל שוב שלא התכוונתי בכלל להישמע כ"כ מגעיל. פשוט הרתיח אותי הקטע ש"יש יותר שחקנים רוסיים אז נתרגם לרוסית". אבל אני באמת מתה על רוסים! אנשים נהדרים (כמו שרות גונזלס אומרת בפרסומת לתיק-תק). תלוי באופי של הבנאדם כמובן אבל באופן כללי אחלה אנשים! מתה עליכם!
וזהו. באביי
נץבץ הרעיון של לעשות שני תרגומים - אחלה רעיון

vergan

New member
בעייה רצינית בשל שימוש בחוקי NERO

I will not charge admission to any event I may hold using the rules of NERO, nor will I claim to be a subsidiary or representative of NERO; זה מעמוד החוזה שלך עם NERO כשאתה חותם על המסמך המלא בשביל להשתתף כלומר זה אומר שאם אתה משתמש בחוקי NERO אסור לך לגבוה על זה כסף

semfur

New member
אבל אבל ../images/Emo18.gif

תראה. מן הסתם, שכבר בעמוד הראשון של החוברת מוסבר ומצויין שחור על גבי לבן שהזכויות לחוקים שמורים לנירו. ואכן, זו הסיבה שסט החוקים האמור לא תפס בארץ - עשו בו שימוש פעם אחת בלבד ואז הפסיקו, בשל בעיית זכויות היוצרים. כפי שציינתי בהודעה הראשונית, הכוונה אינה "לתרגם" אחד לאחד את החוברת, אלא לעשות שימוש באלמנטים המופיעים בה, לעבד אותם, להתאים אותם ולסגנן אותם למשחק בארץ. בצורה כזו, סט החוקים לא יהיה שייך למישהו, אלא של כולנו. לא יהיו עליו זכויות יוצרים, ולא תהיה בעיה לגבות תשלום עבור משחקים בהם יעשה בחוקים שימוש. מדוע בחרתי דווקא בנירו כ"שלד" לחוקים? מסיבה פשוטה: נירו דוגלת בשימוש בטבלת כישורים, שנראתה לי הכי מתאימה לרעיון של אושר - איזורי משחק רבים ושונים. ומשהו ברמה האישית: כאדם שכתב מס´ חוברות חוקים בימיו, אפילו מערכת LARP מרשימה ומקיפה, אני לא חושב שיש טעם לפנות לנירו. נירו פוסלת על סף קיום של דתות במשחק שלה, היא לא פותחת בחוברת החוקים שלה מגוון שיספק את האנשים בארץ, ובקיצור: שלד של מערכת חוק, ללא בשר. אז אני מציע שנרים את הכפפה ונעשה משהו בשביל כולם: נתרגם, נמציא, נסגנן. מדוע אני מחפש מתנדבים ולא עושה זאת בעצמי (וזה בשבילך, הדס): משום שע"מ שהמערכת תהיה יעילה וממלאה מגוון רחב ככל האפשר, יש צורך באנשים נבונים שיוכלו לעזור באותם רעיונות ובסיגנון סופי של המערכת. אני יודע, כולנו עובדים/סטודנטים/בתיכון, אבל זה חיוני. ואם בעינייני עולים/צברים עסקינן, אני חושב שע"מ לאפשר שיתוף פעולה מקס´ במשחק, כדאי שגם הסקטור הזה ישלח איזה נציג או שניים. ולא, אין לי בעיה לתרגם את סט החוקים החדש לרוסית ולא לאנגלית ומצידי גם טנגוואר (לשמחת כל האלפים שביננו). רועי

hsotrt

New member
אוקיי אנשים, זה היה מיותר...

אני התכוונתי שהחוברת תתורגם גם לרוסית וגם לעיברית. אנשים!!! למה להתנפל??? סך הכל זה חוברת חוקים מסכנה... יאאלה...כולם מתנפלים על כולם על שום מה?? אז תפפסחו על זה... אלכסי, תתמחק בבקשה את הדברים החל מההודעות של אלנור... אם זה מוסכם על כולם???

למעלה