אם כבר אבולוציה

Laxir

New member
../images/Emo6.gif ג-ד-ו-ל !

באמת ! היום בדיוק חשבתי על השאלה הזאת, אך בגלל הקונטציות של הנושא הרגשתי לא נעים לפתוח טופיק שכזה...

רוצים תשובה רצינית?

אז תחשבו איזה פגיע היה האיבר שלכם אם היה מזדקר כל הזמן, ואת הבעיות שהיו מתעוררות בכל פעם שהייתם צריכים להשתין, שלא לדבר על הבעיות עם לבישת התחתונים. לא תודה, אני נשאר עם האיבר שלי שעד כה לא אכזב אותי.

T r i v i n

New member
אתה רציני?

תדמין לרגע איך זה יהיה ואז תגיד לי אם זיקפה תמידית היתה משפרת את יכולות ההישרדות שלך. אני אישית חושב שזה יהיה סיוט.

shimonthecat

New member
ב"גן האנוכי" יש השערה לגבי זה

דוקינס אומר שישנם קופים שיש להם עצם פין שמחזקת את האיבר... זה מה שרציתם? חלומו של כל גבר? (חלומו של כל גבר שלא מצליח להגיע לזיקפה אולי). הסיבה האבולוציונית היא שהנקבות, בחיפושן אחר הזכר בעל הגנים הטובים ביותר, השתמשו בפין כסימן לבריאות. חוסר זיקפה מרמז על חולשה, מתח או עייפות יתר , וזה מעיד עליו כזכר חלש יחסית , שלא כדאי להעביר את הגנים שלו הלאה כי לצאצאים תהיה תוחלת חיים נמוכה וזה יסכן את הגנים של אותה נקבה. מסיבה זו העדיפו הנקבות את הזכרים שהראו יכולת של זיקפה, ללא עצם תומכת . עצם זאת לא חכמה. את ההבדל רואים כאשר הזכר נמצא במצב מעורר מינית וכאשר הוא לא...

אני לא חושב...

שתיהיה לנו בעיה עם זיקפה תמידית היינו מסתגלים בצורה יפה לזיקפה בחיי היום יום שלנו ממש בצורה אבולוציונית היינו היום חיים איתה בשלום וחוץ מזה יש הרבה פעמים שחוסר בזיקפה מפריע לנו להעביר את הגנים שלנו קדימה

תוספת

ובקשר ל"כמה פגיע הוא יהיה" תראה איזה יופי אתה שומר על הביצים שלך גם הם מאוד מאוד פגיעים

T r i v i n

New member
קודם כל...

...הביצים פחות פגיעות מפין זקוף. והביצים נמצאות במקום מוגן יחסית והן לא בולטות מהגוף שלך למרחק של כ-13 ס"מ. חוץ מזה, אני לא בטוח אם זה אפשרי בכלל מבחינה ביולוגית שהפין יהיה זקוף תמיד בלי עצם.

Wolverchenus

New member
צריך לזכור

שהאדם הוא חיה שהולכת זקוף. זה אולי סביר להיות עם זיקפה תמידית כשהולכים כפופים או על ארבע אבל כשעומדים זקוף זה פשוט סכנה.

T r i v i n

New member
ואיך בדיוק היינו מסתגלים...

...לזיקפה תמידית בלי להקריב משהו אחר?

SilentMike

New member
כי זה מסוכן.

האיבר הספציפי הזה הרבה יותר פגיע במצב הספציפי הזה, כולל אפשרויות לקרעים (אאוץ').

נו מה?

תראה אני לא יודע מה איתכם אבל כשאני הייתי בן 16 היתה לי זיקפה תמידית וממש לא הייתה לי בעיה להסתדר איתה וחייתי איתה מצויין (חוץ מהמבוכה כמובן) ככה שאני לא חושב שתיהיה בעיה גדולה להסתגל לזה ומהר מאוד ובקשר למה היינו מקריבים בשביל זה? אם כבר מבחינה אבולוציונית הקרבת המון דברים בשביל ליהיות מי שאתה היום אז ככה שמה שזה לא יהיה נראה לי שהוא גם ככה לא כזה משמעותי ביחס ליכולת שלנו להתרבות בכל זמן נתון וחוץ מזה כמה פגיע הוא כבר יכול ליהיות עומד בסך הכל סידור קטן בתחתון והיינו ממשיכים בחיינו ואם היה לנו עצם? אז גם היינו מסתגלים לזה בלי בעיה בכלל לא הייתה מרגיש ויודע שאתה שומר מרחק או ניזהר כמו למשל העניים שלך מאוד עדינות לא? ואיזה יופי אתה שומר ששום דבר לא יתקרב אליהן? לא עדיף שיהיה קשיחות?עדיף אבל הן לא ואתה עדיין ניזהר עליהם מבלי לחשוב על זה בכלל

T r i v i n

New member
מה זאת אומרת...

...הייתה לך זיקפה תמידית בגיל 16? כאילו, כל הזמן? זה כמובן תלוי בגודל אבל לי אישית היה דיי קשה אם היתה לי זיקפה תמידית. היינו מקריבים בשביל זה הליכה זקופה, זחילה ואולי גם ריצה. וזה לא נותן יתרון משמעותי כי כל אדם צעיר ובריא יכול להתרבות בכל זמן נתון בלי בעיה. והעיניים שלך די מוגנות. יש עפעפים כדי להגן עליהם נגד חלקיקים קטנים והן ממוקמות בתוך גומחות בגולגולת כך שאם משהו נחבט בפרצוף שלך לא יגרם להם נזק רב.

נכון אבל...

גם ללכת על 4 יהיה לך קשה מאוד אבל לפי האבולוציה גם אבותך הלכו על 4 יופי יופי אם היה לנו היום משחרית חיינו היינו מסתגלים יופי לזה ובטמת נו היינו מקריבים בשביל זה הליכה זקופה? למה הוא שוקל טון? ומה נשים מה ען החזה שלהם הוא לא בולט? הן הסתגלו לזה יופי ומה היה לך קשה עם זיקפה תמידית? מה קבר השינוי הדרמטי שאתה עובר כשהוא זקוף לך ביום יום? כלום וריצה? הביצים שלנו נמצאות במקום הרבה יותר מסוכן מבחינה ריצתית מאשר הזיקפה שלנו שלא לדבר על זחילה וחוץ מהמגנים הטיבעיים של העניים שלנו אתה באופן אוטומטי לא מקרב ואף מרחיק מאזור פנייך כל דבר המסכן ולו קצת את העניים שלך מבלי אפילו להרגיש גם בשביל זה בטח הקרבנו המון דברים בעבר הרחוק שלנו ככה שלזיקה נראה לי שהיינו מסתגלים בקלות רבה לדעתי כמובן

T r i v i n

New member
אתה פשוט לא מבין...

לא סתם האדם עבר מהליכה על 4 להליכה זקופה, זה נותן לנו יתרונות מסוימים. וכן נאלץ להקריב הליכה זקופה כדי להגן על האבר הזקוף. החזה של הנשים הוא הרבה פחות בולט מאשר האבר הזקוף של הגבר, והוא גם הרבה פחות רגיש. לגבי ריצה, ניסית פעם לרוץ כשהזין שלך זקוף? ולזחול ניסית? וכפי שאמרתי כבר, זה לא ממש נותן לנו יתרון משמעותי כי כל גבר צעיר ובריא יכול להתרבות מתי שהוא רוצה בלי בעיה.

SilentMike

New member
נדמה לי שאתה מגזים.

זקפה תמידית היא מאוד לא בריאה, ולמעשה גם לא אפשרית. יותר סביר להניח שהיו לך הרבה זקפות באורכי זמן שונים.

למה?

היום אולי לא אפשרית ולא בריאה אבל מבחינה אבולוציונית נראה לי משחרית היימים ועד היום היינו כן צריכים ליהיות עם זיקפה תמידית הרי לפי תאורית האבולוציה(ולא שאני בא להתנגח עכשיו בתאוריה) מי שאתה היום הוא תוצאה ואתה חיי את התוצאה הזו בלי ברירה ולתוצאה כאדם אתה מסתגל(תקן אותי אם אני טועה) ככה שאם אני ואתה היינו היום בעולם של זיקפה תמידית זה לא היה לא בריא ובלתי אפשרי לא?

תקשיב,

1. קראתי את השירשור, עושה רושם שאתה לא יותר מדי מבין באבולוציה. 2. מעבר לפגיעות ולאי-הנוחות, הזיקפה האנושית מתוחזקת בעזרת רקמות שמתמלאות דם. ברגע שהדם בפין, הוא יוצא ממחזור הדם. אפילו זיקפה של 4 שעות, מעבר לכאב שזה עלול לגרום בכל האיזור, היא לא בריאה מהסיבה הזו. קל וחומר זיקפה תמידית, שאני לא חושב שהיא אפשרית היות והדם שנמצא בפין יאבד את כל מרכיביו החיוניים.

למעלה