"אם היו אומרים לך"

schlomitsmile

Member
מנהל
שאותם יש גם לא"אים, ולאחרים, רק בעוצמה ומינון פחותים
בתחום התקשורתי או הויסות החושי למשל.

dina199

New member
זה בערך אותם קשיים

מה שקובע זה הכמות והעוצמה ואת זה רק מאבחן מקצועי יכול לקבוע. כי מה זה בדיוק : 'קשיים אוטיסטיים'?

tamarus1

New member
יכול להיות הצטברות של קשיים

שנובעים מהצטברות של סיבות אחרות כגון אלמות סלקטיבית יחד עם בעיות התנהגות ורגישות חושית עם עיכוב התפתחותי ויוצרים רושם של אוטיזם. זה נכון במיוחד אצל ילדים, מכיוון שהקריטריון הוא התפתחות הילד יחסית למצופה מבני גילו....

אבל זה בכלל לא סיפור אמיתי

לסופרת אין בכלל ילדים בספקטרום, היא כתבה את הספר אחרי שלמדה ואספה מידע מכמה משפחות

lavendula

New member
עד כמה שזכור לי, זה כן מבוסס על המקרה שלה

אם כי כנראה לא אחד לאחד. אני זוכרת את הראיון איתה בטלוויזיה.

כן, כנראה מטפלים שנורא רוצים להוכיח

שהם יכולים בעזרת השיטה שלהם "להוציא מהספקטרום"

balir

New member
בדיוק,הנה הקטע לגבי זה מהכתבה:

"להבדיל משאול הילד בספר, בנה האמיתי של דיסטל (שהוא כיום בן 10) סובל מהפרעת קשב וריכוז די שכיחה, והוא ילד לקוי למידה שעובר טיפולים שכל ילד במצבו בארץ עובר. הוא לומד בבית ספר לילדים עם בעיות למידה, אך הוא גם חלק מחברת ילדים רגילה. ההחלטה להקצין את מצבו בספר יחד עם בניית הסבל של ענבל האמא וההזנחה של רוני האחות, הן תוצאה של החלטה ספרותית - להעצים את הרגשות במעין תיבת תהודה."

lavendula

New member
סליחה על הבוטות אבל

קודם כל תרשה לי לפקפק בעניין היציאה. גם מבלי להכיר את המקרה לעומקו, או שהילד לעולם לא היה בספקטרום, או שהוא לא ממש יצא. מבחינתי, יציאה זה להיות נטול כל קושי או שונות שקשורים באופן ישיר או עקיף לספקטרום. שנית, עם כל הרצון הטוב, יש בהודעה שלך נימה של יחצנות ורמז עבה שבזכות השיטה שלך הילד לכאורה יצא מהספקטרום. שלישית, אתה מציב פה רף מאוד גבוה להורים ("לא רואים כלום חוץ מהצלחת תכנית הטיפול שלהן") ומשתמע מדבריך שאנו חבורה של עצלנים.

למעלה