"אם היו אומרים לך"

שירהכ

New member
קשר עין

כן יכול להפוך להיות טבעי בסיטואציות מסויימות (באחרות לא). לפחות ככה זה אצלי. ועד גיל 18-19 בכלל לא יצרתי קשר עין.

dina199

New member
אני בכלל לא ידעתי מה זה קשר עין

כנראה לא יצרתי וגם לא ידעתי שצריך. היום כשאני יודעת שצריך , זה פשוט הוא יוצא. במקום קשר עין 'רשמי' אני בודקת ריסים ואישונים (וכל מה שמסביב
) ובדרך מפסיקה לשמוע מה אותו בן אדם אומר

TikvaBonneh

New member
DSM זה כלי איבחון פסיכיאטרי והוא לא קביל

בעולם המדע. הכלי היחיד הקביל מדעית בעולם הוא ADOS/ADI והוא מתיחס לאיך שהילד היה בגיל חמש לכל היותר. אם הוא למד להתגבר על הקושי אחרי הגיל הזה הוא עדיין יצא באיבחון בספקטרום כי ישאלו את ההורים בשאלון איך הוא היה כשהוא היה בן 4-5.

או הפוך,

האם יש התנהגות שנראית אוטיסטית היום, אבל לא הופיעה בגיל 4 - 5 ואז אולי זה לא אוטיזם, אלא רק נראה כמו אוטיזם. (ונובע מסיבות אחרות).

TikvaBonneh

New member
נכון - הלם קרב, סכיזופרניה...

אחד התנאים בהגדרה של אוטיזם זה שהוא צריך להופיע בילדות.

שירהכ

New member
זאת אומרת

שאם תיאורטית הייתי בספקטרום בתור ילדה (ושוב לפני שלושים ומשהו שנים לא נתנו אבחנות כאלה לרמת תפקוד כזאת אלה נתנו שמות אחרים), אז זה לא משנה איך אני מתפקדת היום-אני עדיין בספקטרום? תשאלי את בעלך?

TikvaBonneh

New member
אם את רוצה להיות בטוחה

אז אפשר לעשות לך איבחון היום. ההורים שלך יצטרכו לענות לפי איך שהיית בגיל חמש. אולי צריך לאבחן את כל ההורים של. בטח יתגלו דברים מענינים. אני אשאל אותו כשהוא יחזור, אבל זה מה שהוא אמר לי ברוב צער על בננו בן השש. זהו, אבוד לו, גם אם הוא ימשיך להתקדם אז הוא כבר לא יכול לצאת לפי ה-ADI מהספקטרום.

TikvaBonneh

New member
שאלתי אותו

לזה קוראים יציאה מהספקטרום, או תוצאה מיטבית. והכוונה היא שבADOS את יוצאת מחוץ לספקטרום. איך את יודעת שאז בADOS היית בתוך הספקטרום ועכשיו את מחוץ? זה קורה רק ב10% מהמקרים, וגם זה אחרי טיפול אינטנסיבי.

יכול להיות

ויכול להיות שבשלב מאוחר יותר נשארים הקשיים בלי להיות באמת בספקטרום? ז"א, זה עניין כ"כ סובייקטיבי ובכלל לא ברור כמו שמנסים לעשות אותו. הפסיכולוג המאבחן שלנו אמר שאם נעבוד עם איתן בכיתה א' רק עין מאוד מיומנת תראה הבדל. אין לי בעיה שיראו הבדל, אני רוצה להקל עליו ולאפשר לו.

dina199

New member
גם אם לא יראו את ההבדל

הוא עדיין יהיה א"ס. תמיד יהיה משהו . ולמעשה אז מה ?
ואנשים בד"כ לא רואים כלום כי אכן צריך עין מיומנת. אנשים רואים רק 'מוזר' (או דברים יותר חמורים). ומה זה 'נשארים קשיים בלי להיות בספקטרום' ? אז מה בדיוק הביא לאותו ספקטרום אם לא הקשיים

שירהכ

New member
או שאתה גם כבר לא מוזר

ומתקשה בדברים אבל לא ברמה שנמצאת בספקטרום. וחלק מהדברים (לא כולם) הופכים לטבעיים עם השנים. למשל במבחן AQ יוצא לי 25, ו-הסף זה 32, אבל אם אני עוברת על ה- DSM בהתאם לתפקוד שלי בתור ילדה אז כן הייתי בספקטרום. היום התפקוד שלי לדעתי כמו NVLD שהשתפר מאוד. אז מה זה אומר?

זה אומר שאת לא בספקטרום

אלא NVLD. ואת זה אני אומרת בתור NVLD בעצמי שקיבלה ציון 26 במבחן AQ ובגלל שאני מכירה אוטיסט מבוגר (אבא שלי) שהיה תמיד ונשאר בספקטרום למרות ש"הסתדר" בחיים ויש הבדלים מאוד גדולים ומשמעותיים בינו לביני.

dina199

New member
25 זה א"א , ןזה גם הניקוד שלי

ונראה לי שהדבר הקובע שגם את וגם אני לימדנו את עצמינו כל מני דברים במודע. המודעות שיש צורך ללמוד משהו ולשנות משהו בהתנהות אפילו בצורה לוגית. אח שי למשל שלדעתי הוא אספי מוחלט לא מודע לשום דבר, לא מלמד את עצמו וגם לא ינסה כי מבחינתו הוא לא צריך כלום , הוא החכם מושלם והצודק , הבעיה זה בכל האחרים. נראה שזה הבדל מאוד עקרוני בין א"א לבין א"ס (לפחות לא מאובחן).

שירהכ

New member
דינה

אני מבינה את התזה שלך, אבל כבר יותר מפסיכולוג אחד אמר לי בזמן האחרון שיכול להיות שאני כן בספקטרום ושלימדתי את עצמי (ושבנות בספקטרום עושות את זה) בכל אופן גם הם אומרים שזה לא בטוח ואולי זה כן NVLD כמו שחשבתי תמיד, ובכל מיקרה התפקוד שלי היום הוא מחוץ לספקטרום (וזה לא אומר שאין קשיים-יש המון-ולכן שוב זה שיש קשיים מסוג הספקטרום ואפילו הרבה לא מכניס כשלעצמו לספקטרום כי צריך לעבור סף כמותי מסויים-יש ילדים שיש להם קשיים בכל הקטגוריות של האבחון אבל הם לא מקבלים אבחנה של בעית תקשורת היות ורמת הקושי לא עוברת סף מסויים)

dina199

New member
אני מבינה גם אותך

פשוט פסיכולוג מבחינתי לא אורים ותומים. גם הם לא יודעים הכל. הבעיה שחלק מתיימרים ולא מוכנים להודות שהם לא יודעם הכל. ולדעתי גם לא מפסיקים להיות NVLD ללא קשר ללימוד עצמי שעושים . גם א":א וגם א"ס בכל המקרים לא הופפכים לנ"טים. הם פשוט לומדים בורה לוגית לבצע מה שצריך

הוא התכוון שגם לא יראו "מוזר"

וכמו שאמרתי, לא משנה לי שיראו או מה יהיה השם של זה. איכפת לי להקל עליו.

dina199

New member
לא צריך להקל..צריך ללמד איך להתגבר על הקשיים.

קל אף פעם לא יהיה

schlomitsmile

Member
מנהל
עצם קיומם של קשיים לא מחייב היותו על הספקטרום כאמור, יכול להיות ילד אמצע, ויש גם אפשרויות נוספות. לא רק לא"סים יש קשיים.

למעלה