שאלה שמעניינת אותי
פורום יקר, קראתי את שרשור זה בעיון רב אך רציתי לשאול שאלה הפוכה נניח יש מישהו שיש לו אמנם קשיים חברתיים ותקשורתיים מסויימים אבל הם נמוכים מהרף של הספקטרום, האם ייתכן בעקבות חוסר טיפול הקשיים יתעצמו והוא כן יהיה בספקטרום? אני למשל אם אסתכל על הילדות שלי רובה היתה די מאושרת. היתה לי התפתחות תקינה לחלוטין, למעט בעיה מוטורית שנקרא אז קלמזי (היום זה נקרא DCD) וגימגום,ממנו אני סובל עד היום....(חשוב לציין שלא היתה לי בעיה בהתפתחות שפה...) בכיתה א-ג למרות הצקות מידי פעם כן היו לי חברים (רובם היו אאוטסיידירים) ובכיתות ד-ו אפילו הייתי די מקובל. רוב תחומי העניין שלי היו שגרתיים ורגילים-מוזיקה, סרטים, טלוויזיה, כלומר משהו בין א"א ל נ"ט אולי אפילו נ"ט מוחלט. לעומת זאת מסתכלים על איך הייתי בכיתה ז' מקבלים תמונה אחרת לגמרי: היתה לי בעיה ליצור קשרים עם אנשים חדשים שלא היו איתי ביסודי , בעקבות כך החלטתי להתבודד ובמקום לבלות עם חברים בהפסקות הלכתי לספרייה לקרוא. וכך עשיתי גם בזמני הפנוי. התחלתי לפתח תחומי עניין מוזרים מאוד כמו : היסטוריה , מתמטיקה,מדע אקטואליה שאינם מאפיינים את בני גילי. במשך שנה וחצי לא היה לי אפילו חבר אחד, עד שהצלחתי להתחבר עם אנשים מכיתות אחרות והמצב השתפר .אך מאז ועד היום לא זכור לי מצב שבזמן נתון היה לי יותר מ 1-3 חברים ,והיו לי גם תקופות שהייתי לבד לחלוטין. (בניגוד מוחלט למה שהיה ביסודי...). כלומר משהו בין א"א ל אס"י ואולי בספקטרום וזה בניגוד מוחלט למה שאני קורא כאן על אנשים שקרא להם דבר הפוך - היו קרובים מאוד לספקטרום בילדותם אך בסופו של דבר השתפרו ,למדו דברים ולבסוף היו ל אנשי אמצע. האם ייתכן שזו "בעיה שחריפה" כפי שאמרה לי פעם פסיכולוגית (למרות שהיא פסיכולוגית חינוכית ואין לה שום קשר לאבחון אוטיזם.....) ?