אם.. דילמה רצינית....

anat113

New member
אם.. דילמה רצינית....

היום היה, כפי שאתם יודעים, טקסי הזיכרון לחללי מערכות ישראל... בסוף הטקס כששרו את התקווה, כולם קמו, כמו תמיד, היה שכבגיסט אחד שהצדיע בזמן שירת התקווה, אחרי הטקס אחד השכבגיסטים האחרים אמר לו שלא מצידעים בזמן שירת התקווה... והתפתח לו וויכוח קטן.. אז מה אמם אומרים, מצדיעים או לא? הבנתי שבכל שבט זה אחרת, האמת שאני בעצמי לא יודעת, מצד אחד למה לא (רק אם אתה עם חאקי כמובן!) כמו שצהל מצדיעים כששרים את התקווה - מצד שני, אני לא יודעת כמה זה מכובד.... אז איך זה אצלכם -ענת-

orange day

New member
אני חושב...

שצריך להצדיע הצדעה צופית בהמנון המדינה. לדעתי זה מכבד את ההמנון. צריך להצדיע רק עם חאקי מלא (כולל עניבה). נ.ב: ענת, זה אני, רועי ועומר הצדענו בתקווה בטקס היום. לא רק רועי.

המחסנאי

New member
לדעתי לא צריך להדיע בהמנון המדינה

אנחנו מצדיעים בהמנון הצופים כי אנחנו צופים אבל כשיש את המנון המדינה זה נוגע לכל האזרחים ואנחנו לא שונים מכולם בהבדל שאנחנו צופים ואנחנו צריכים להתנהג כמו כל אחד שלא חבר בתנועה.

2003 SkiPeR

New member
אני אומר- להצדיע ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif ../images/Emo70.gif

תראו... בכל מקום מקובל אחרת.. באמת! אין חוק שאומר שמותר, ואין חוק שאומר שאסור. אני חושב שכן, שצריך, וזה מכבד את עצמנו, ואת התנועה
אני רצה לומר, שביום השואה, אני וכמה חבר'ה ההינו, משמר הכבוד של הטקס, ואנחנו הצדענו בהמנון, ואני הרגשתי מלא בגאווה !!!

אצלנו לא מצדיעים בתקווה...

רק בהמנון הצופים. בטקס שלנו היינו עם הגב לדגל, כשרנו את התקווה נשארנו ככה, ורק בהמנון הצופים הסתובבנו והצדענו... לדעתי צריך ככה, לא יודעת להסביר את זה, אבל לתקווה אין קשר לצופים... נועה.

מה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif אנחנו הצופים העיבריים

אם אני לא טועה חמישית מהערכית שתנועת הצופים מאמינה בהם קשורים לקשר שלנו עם ארץ ישראל ....

למעלה