ושלא יעלה בדעתכם אי פעם
להנשא מחדש... ובכך להאכיל עוד כמה פרזיטים....... ומעשה שהיה, כך היה...... נתבקשתי לצלצל לרבנות באזור מגוריי כדי לברר איך פותחים תיק נישואין. העדפתי להקשיב לקול אנושי במקום לשמוע את התקליט האוטומטי שמספר איך פותחים תיק. (לשמיעה, לחץ 2) והקול האנושי היה דווקא אישה. מסרתי לה את הנתונים ואז נאמר לי שצריך להביא : תעודת זהוי פלוס ספח תעודת נישואין/כתובה של ההורים 135 שקלים חדשים מאד ושני עדים זכרים שאינם בני משפחה. שאלתי את האישה לאן הולכים 135 שקלים חדשים מאד "זה הנוהל" אמרה לי אבל אני לא אוהבת את המשפט "זה הנוהל" אני צריכה לדעת בדיוק למה..... ולאן הולך הכסף מי מקבל אותו, מה יעשו בו........ אני גם מנסה להבין למה רווק צעיר צריך לשלם את הסכום רק בגלל שמתחשק לו להקים בית בישראל. אבל היא לא ידעה...... וצעקה....."מאיר, אישה שואלת לאן הולך הכסף, מאיר..... מאיר...... " מאיר היה עסוק עם אלמנה טריה, לדבריה, ולא יכל להתפנות אליי. חיכיתי למאיר..... כשעוד שאלה בוערת בי..... למה שני עדים זכרים? מה רע בשתי עדות נקבות? ביררתי בינתיים עם האישה למה זכרים....למה לא נקבות למה לא בני משפחה.... למה לא אִמו , למשל,.... מה פסול בנשים? אבל גם את זה היא לא ידעה... והציעה לשאול את מאיר "האיש עם התשובות".... לטענתה, כל רב בכל אזור מחליט אם להביא זכרים או נקבות שאלתי אם גם אישה שנרשמת לראשונה צריכה להביא זכרים נאמר לי שכן..... אתם מתארים לכם, אישה צעירה פוסעת אל הרבנות עם שני גברים משני צדדיה, שאינם קרובי משפחתה? אני מוצאת בזה טעם לפגם... ואולי אפילו בגידה רב גוונית. מאיר שהתפנה בינתיים מהאלמנה הטריה, אמר לי שהכסף הולך לאגרה. שאלתי אם זה כולל פרסום בעיתונות... הו, לא...... זה רק אגרה למועצה הדתית באזור מגוריי. את המודעה בעיתון תפרסם הרבנות באזור מגורים אחר, בו מתגורר המבקש.... ושם זה עולה 600 שקל חדשים מאד. וכן, רק עדים זכרים, כי בני משפחה יכולים להסתיר עובדות כמו למשל, שהגבר הצעיר נשוי לאחרת....וכבר היו מקרים בעבר. בני משפחתו לא תמיד יודעים אם נישא בנישואין אזרחיים בסתר.. כי "יש להם צד", כך אמר..... אוקצור, הגעתי לשיחה טיפשה ויצאתי ממנה עוד יותר....... הם קובעים מה שהם רוצים.....כמה שהם רוצים......מבלי לתת דין וחשבון לאף אחד...... אתה רוצה לשנות משהו בחייך..... שלם להם..... אתה נולד, שלם להם אתה בר מצווה, שלם להם אתה רוצה להתחתן, שלם להם אתה מת, ישלמו להם......... גם אני רוצה לפתוח משרד כזה......יופי של משרד....... רק הכנסות, אין הוצאות...... ויש להניח שהם עוד ינקמו בי יום אחד על השיחה הזו שהיתה מאד מאד יוצאת דופן במהותה....(אולי לא ירשו לי להקבר..הא? הם ביקשו את שמי...אבל לא מסרתי..... שמתי לב שהם לא רגילים לשאלות ששאלתי..... אנשים די פוחדים מהם......