אם באמת יש אלוהים

freak2100

New member
מה קרה?

אתם לא יודעים? יכול להיות שאין לכם תשובה על זה??? מה, יכול להיות שאתם, שיודעים בדיוק איך העולם נברא, למה ולאן נגיע אחרי שנמות - לא יודעים שאלה פשוטה זו? לא יכול להיות... אני עדיין מחכה לתשובה החכמה והמלומדת שלכם!!

soad rocks

New member
התנ"ך לדעתי לא מתאר את האנשים...

הראשונים אלה הוא מתאר את התהליך האבולוציוני פשוט בצורה סיפורית כאשר בתנ"ך כתוב שהעולם נברא בשישה ימים הכוונה לא שהעולם נוצר ב144 שעות אלה הוא בה לתאר בצורה סיפורית את התהליך שהתרחש במשך מליוני שנים ולכן כאשר מסופר על אדם וחוה בעצם מדובר בעצם באנשים הראשונים התרבותיים על פני כדור הארץ אחת התאוריות המדעיות גם אומרת שבהתחלה היה יצור שהיה חד - מיני כלומר יכל להתרבות ללא צורך במין השני (כמו לטאות) ורק לאחר כמה אלפי שנים הוא הפך (עוד פעם בתהליך האבולציוני) לשני מינים שהיו זקוקים אחד לשני כדי להתרבות ולכן כאשר מסופר על אדם שהיה בודד ואז הזדקק לחברה ואלוהים ברא לו אישה הכוונה בעצם לאותו התהליך האבולציוני שהתרחש בו במשך אלפי מאות שנים אך רק בצורה סיפורית שתהיה מובנת לתרבות ולאנשים שהתקיימו בתקופת התנ"ך וככה בעצם יש שוני בין האנשים, אדם וחוה באים ליצג סה"כ שתי אנשים מכמות מסויימת של בני אדם שחיו בתקופה והם היו בעצם האנשים התרבותיים הראשונים ולא האנשים הראשונים

freak2100

New member
ברור לי שהאבולוציה היא

התשובה הנכונה ושה' הוא המצאה ספרותית אבל יש אנשים שזה לא ברור להם...

soad rocks

New member
נכון יש אנשים שזה לא ברור להם...

אבל אתה לא ממש יכול לשכנע אותם לשנות את דעתם כי בסופו של דבר אתה תמשיך להאמין במה שאתה מאמין והם במה שהם מאמינים

shlob

New member
אין כל סתירה בין צבעי עור שונים

של בני אדם והשוני בינהם לבין מוצאם המשותף. כי קודם כל לפי הנחה זו אפשר לשלול גם את דרווין. בכל מקרה יש תהליך שעובר על כל בן אדם (למעשה על כל יצור חי) ,תהליך שנקרא הסתגלות. כאשר בן אדם חי באקלים מסוים במשך תקופה מספיק ארוכה גופו מסתגל לאותו אקלים - איך זה מתבטא? לדוגמא באקלים חם צבע העור ישתנה לכהה יותר,תתפתח יותר סובלנות לטמפרטורות גבוהות וכו'. במקומות גבוהים שבהם האויר דליל האדם יפתח עם הזמן נחיריים יותר רחבים וכ' וכ'. ועוד אני רוצה לומר לך שאל תלך כל כך רחוק,תסתכל עלינו היוהודים,למעלה מ 200 שנה אנחנו בתפוצות ותראה איזו הסתגלות - יהודים אשכנזים הם לרוב לבנים בעוד שאלה מתימן כהים.

למעלה