אם אתה מאמין שיכולים

BellA עלמה

New member
אם אתה מאמין שיכולים

לקלקל תאמין שיכולים לתקןאל ייאוש בעולם כלל, ורק שמחה תמיד (הרבי מברסלב אני חושבת) אתם מאמינים בזה? אין מצבים שהם לא ברי תיקון?

לקשמי

New member
אני מאמינה שבשביל זה אנחנו פה

לא מאמינה שיש מצבים שהם לא ברי תיקון. אנחנו פה כדי ללמוד מטעויות, כדי לצמוח ולהתפתח ולהגיע למקום טוב יותר. אלוהים נותן לנו הזדמנויות לחוות ולעבור את השיעור כי הוא מאמין בנו, מאמין שאנחנו יכולים לעבור אותו. זאת האמונה שלי ולכן אני גם מאמינה שאין דבר שהוא לא בר תיקון.

BellA עלמה

New member
לא יודעת

הגישה הזאת אופטימית מידי. הפטגם ממשיך באין יאוש בעולם.. לדעתי יש מצבים שאחרי שהנזק נעשה זה לא כלכך פשוט לתקן. לפעמים גם לא אפשרי.

BellA עלמה

New member
למשל

סמים . קשה מאוד לתקן נזק אחרי שימוש בסמים. אלכוהוליזם כנ'ל הגישה שתמיד אפשר לתקן מה שמקולקל היא לא תמיד נכונה. אולי גם קצת מסוכנת

לקשמי

New member
קשה זה לא בלתי אפשרי

ויש מספיק סיפורים על אנשים שנגמלו מסמים ומנהלים היום אורח חיים בריא כולל מערכות יחסים בריאות. אף אחד לא אמר שזה קל לתקן אבל מי שבורח מקשיים באמת לא יתקן את הנזק. זה לא אומר שזה בלתי אפשרי, זה רק אומר שהוא לא רוצה בזה. ומה שמסוכן הוא באמת להשאיר את הנזק כמו שהוא. בטח שלא מסוכן לתקן אותו.

BellA עלמה

New member
לפעמים הנזק

בלתי הפיך גם הגמילה מסמים \אלכוהול היא לא תמיד מלאה. הגישה שאפשר לקלקל כי ממלא אפשר לתקן (כל דבר הוא הפיך) מסוכנת לדעתי. עדיף לפחד לקלקל

magenta73

New member
זה לא מה שהמשפט אומר, אבל....

המשפט אומר שהיכול בידך. יש לך את הכוח לקלקל, כמו שיש לך את הכוח לתקן. הכל פתוח והרשות נתונה. זה אומר שאתה צריך להאמין בעצמך. שיש לך את הכוח לברוא כמו שיש לך את הכוח להרוס. כי הרבה פעמים אנחנו מסתכלים רק על כך שאנחנו הורסים, ולא על כך שאנחנו גם יכולים לבנות. לתקן. לצמוח. "להפריח את השממה"... הרי הרבה יותר קל להרוס מלבנות... ואנשים מעדיפים לקלקל מאשר לתקן.

ניאו30

New member
"אופטימי מדיי"? היש דבר כזה?

לא נראה לי שיש דבר כזה.זה מזכיר לי את אחד הסרטים האהובים עליי-פאטש אדאמס-שהוא מסתכל בתיק האישי שלו כדי לראות מה כתבו עליו והוא רואה שכתבו עליו שיש לו eccesive happiness .זה נראה לי מאוד דומה.אני מאמין שלאופטימיות,כמו לשמחת החיים,כמו לדמיון,אין גבולות...זאת אומרת מלבד אלו שאנחנו קובעים לעצמנו! ולעצם העניין,אני בהחלט חושב שכל דבר שהתקלקל יכול להיות מתוקן,או אולי נגיד את זה אחרת-שניתן להוציא טוב מכל דבר שקורה לנו בחיים,גם דבר רע,שנראה רע או שנראה כאילו "התקלקל". ובקשר לסמים ודברים אחרים,הדברים משפיעים אין ספק ובדרך כלל גם יש להם השפעות מרחיקות לכת בהרבה תחומים,אבל(וזה אבל גדול!),ניתן להשתקם וניתן לשפר את המצב וניתן להשתנות.הרבה פעמים זה ענין של בשלות פנימית,לפעמים ענין של רגישות להזדמנות שנקרית בדרך ודברים דומים.

BellA עלמה

New member
אממ

אז יש את המחשבה שאפשר לעשות הכל כי ממלא הכל הפיך. אני מעדיפה לחיות בפחד שאולי לא הכל הפיך ולא לנסות דברים מסויימים. שי דברים שהם כן הפיכים למשל אם נחשלתי במבחן יש מועד ב' או למשל בחרתי מקצוע שלא מתאים לי אפשר לעשות הסבה. אבל ישנם דברים בחיים שהם לא הפיכים לא הכל כלכך פשוט

למעלה