אם אפשר...

אם אפשר...

אממ אני חדש בפורום, אני אלכס ואני בן 16... הייתי פה כבר פעם, בתקופה ישנה יותר... אז סתם הערה קטנה הפוקרום משמ ממש מדעי, מאגיה זה אל מתמטיקה זה לא לזוז שמאל ימינה לכיוון צפון ולמחא כף, תעשו מה שנח לכם, סתם לא קשור אבל בכל זאת! גנג'ה רולז...

האפור

New member
לא מדעי ולא מספרים..

קודם כל בגלל שהמדע מגדיר את המאגיה כאשליות ולעיתים אך כסכיזופרניה. :) ושנית בניוחד לא הפורום הזה שמכיל בתוכו המון אנשים מהמון זרמים שונים ולדגמא תחפש לא מזמן את השרשור על הפנטגרם שניתנו בערך 10 פתרונות שונים לשאלה "מה פירושו של הפנטגראם?" וזה אומנם לא אומר שזה לא מדעי אבל זה לא מדע מדויק, בהחלט שלא.

Tatu4Taty

New member
וממתי הוא התחיל להגדיר אותה כך?

למען האמת כבר עכשיו ישנם דברים שמצביעים אחרת בנוגע למדע ומאגיה. אני מציע לך לקרוא את האישיות המאגית של מייק לסלי, יש שם שני פרקים שנוגעים למאגיה ומדע ומאגיה ופסיכולוגיה שטוענים קצת אחרת.

לסלי קצת מבלשט (ואני עדין)

אבל זה מה שמוכר, מה לעשות. מאגיה היא לא מדע מדוייק. נקודה. מדע מדוייק היא כאשר אתה יכול להכניס מספרים למשוואה ולקבל תוצאה. מתמטיקה היא מדע מדוייק בשל כך. גם הפיסיקה והכימיה. אתה יכול גם לעשות ניסויים ולקבל תוצאה התואמת את החישובים, עם סטיה כזו או אחרת (אך סטיה, לא תוצאה שונה לחלוטין). ביולוגיה, למשל, היא תחת קטגוריית "מדעי החיים", כי ישנה תלות גדולה בגורמים שלא ניתן לכמת אותם ולהסביר אותם במספרים בלבד. מדעי החברה - סוציולוגיה, פסיכולוגיה וכל השאר הם רק "חצי מדעיים" בשל אותה הסיבה בדיוק - התוצאות תלויות בגורמים הבלתי ניתנים לכימות ולא ניתן לעשות ניסויים "סטריליים לחלוטין" (דהיינו, ללא השפעות חיצוניות. בביולוגיה ניתן לעשות כמה ניסויים כאלה). כל עוד אינך יכול לעשות ניסוי מבוקר במאגיה, להכניס מספרים למשוואה ולקבל תוצאה, מאגיה אינה מדע מדוייק.

Tatu4Taty

New member
אף אחד לא טען שהיא מדע מדויק

אבל מלהגיד שהיא מדע מדויק ועד לזה שפסיכולוגים יחשיבו אותה לסכיזופרניה יש מרחק גדול.

Tatu4Taty

New member
אני רוצה ציטוטים. לא שמעתי עוד אף

פסיכולוג טוען ככה, במיוחד לא על סמך מחקרים כלשהם.

אז אתה מוזמן לפתוח ספר

מעט יותר רציני מזה של מר לסלי - את "החוויה המאגית" של אריאל גליקליך, פרופ' לתאולוגיה. בפרקים הראשונים של הספר סוקר פרופ' גליקליך דיעות שונות לגבי המאגיה והם הפרקים הרלוונטיים לדיון הזה.

האפור

New member
אני..

אישית אמרתי את זה בגלל שראיתי תוכנית על סכיזופרניה והביאו מישהו שחולה בה, והוא תיאר כמה תופעות שלה והם הזכירו לי מאוד דברים שקוראים לי בזמן טקסים או מאז שהתחלתי לעבוד על טקס יומיומי, ההכי בולט בינהם היה שהוא אמר שהוא רואה כל מיני נצנוצים כאלה ולפעמים אפילו מפריע לו לראות, ולי אישית זה גם קורה אבל אני לא סכיזופרן כי התופעה הזאת קרתה לי בדיוק אחרי טקסים ובבקרים שאחריהם (והכל מותעד:)!...ומאז יש לי דיאלוג בראש שאולי הרבה מחלות נפש הם אולי איזשהי תקלה אסטרלית וכו'...

Weirdi

New member
מתמטיקה

מתארת את העולם. ואם אנחנו טוענים שמאגיה באמת קיימת, מתמטיקה אמורה גם לתאר מאגיה. ולכן- זה יכול להיות מדע מדוייק זה שאף אחד לא עשה את זה עדיין זה משהו אחר.

ToryMaster

New member
רייט!

גמאת צודקת

מתמטיקה לא מתארת את העולם

היא נותנת כלים עבור הפיסיקה והכימיה לעשות את העבודה הזו. מתמטיקה היא פילוסופיה מדוייקת המבוטאת במספרים ובארגומנטים. האם מאגיה תהיה פעם מדע מדוייק? ימים יגידו. ביום שבו הפסיכולוגיה תוכל להתהדר כ"מדע מדוייק", אז ייתכן וגם למאגיה יהיה סיכוי כזה.

Weirdi

New member
:\

מתמטיקה היא שפה משוטפת לכל המדעים. כדי להשוות משהו בפיזיקה למשהו בכימיה [דוגמא שרירותית לגמרי] צריך שפה משוטפת- ולכן מתמטיקה. גם פסיכולוגיה יכולה להכנס למתמטיקה. כבר עשו נוסחאות שמתארות מקרים פסיכולוגיים קיצוניים. הייתה לי חברה עם כישרון נדיר למתמטיקה. היא עשתה נוסחא שפותרת בצורה מתמטית את איך אפשר לנקות את הקירות שלה ממה שהיא כתבה עליהם [היא כתבה את הנוסחא על הקיר] מתמטיקה היא פשוט השפה שיכולה לתאר את כל העולם ולשים את הכל על אותו שלב, כדי שיהיה אפשר להשוות בין דברים שנראים שונים.

למעלה