אם אפשר לשאול..

hayapollak

New member
כן, אני חושבת שזה

מאד יעזור לך קודם כל לא לפחד וגם להגיע למצב שאת שלמה עם עצמך בהחלטתך. ודבר נוסף - אני מאחלת לך שהורייך יאהבו את התכונות הטובות של החבר שלך וישמחו אתך אם וכאשר תחליטי להתחתן. זה די עצוב ודי קשה להתחתן בידיעה שההורים לא כל כך בעד וכדאי לשמוע גם את דעתם לפני שאת מחליטה. מאחלת לך שתהיי שלמהה ומאושרת בכל החלטה שתקחי.

את בת 19????

תרשי לי להיות קצת בוטה אבל.... את בטח גרה אצל הורייך- לכן יש להם את כל הזכויות שבעולם "להציק" לך. את רק בת 19- והדגש הוא על ה"רק" לא מאמינה שהספקת לחוות מספיק חוויות מעצבות בחייך, כאלו שאמורות לסייע לך בקבלת החלטות (האם להתחתן או לא) הייתי ממליצה לך להמשיך וללמוד בבית הספר של החיים ורק אז להירשם למבחני הבגרות... ושוב, מצטערת על הבוטות וזה לא אומר שאני חושבת של"נשים" (את עדיים בת עשרה- גיל ההתבגרות)בגילך אסור להתחתן. אני רק אומרת שאת לא ממש נראית בשלה לכך ומאוד יכול להיות שהסיבה היא גילך. בהצלחה!

candy77091

New member
אמרתי שאני כבר כמעט בת 20.

19 וחצי מעגלים לגיל 20.בחרה שלי מקובל להתחתן בגיל צעיר, זה לא נחשב למאוד צעיר יש לי כבר כמה וכמה חברות נשואות, אמי נישאה בגיל 20..ולדעתי אין בזה שום מוזרות.איך את מגדירה את הבשלות הזו?אם היית אומרת לי את זה לפני שנה הייתי מסכימה איתך בכל לב, אבל עכשיו אני מרגישה יותר בשלה מבעבר ומאוד קשה לי לשמוע את זה.אבל אני מאמינה שאתן בעלות ניסיון רב משלי.

candy77091

New member
מה אנחנו עושות תחרות?

כל המקדים הרי זה משובח?באיזה גיל זה נקרא שזה לא צעיר מדי לנישואין?אני לא מבינה יש לזה גיל בכלל?

לא אנחנו (והכוונה אלייך) עושות טעות

את השאלה הזאת את צריכה להפנות אל עצמך. כל המקדים הרי זה משובח???

shukiss

New member
חוות דעתי

היי קנדי. אני רק בת 27 אני רווקה, נישואין זהו צעד גדול מאוד. אני רק רוצה שתדעי שרק בגיל 23 התבגרתי. והייתי בטוחה שהתבגרתי הרבה לפני כן.. לדעתי אף בחורה בת 19 (או 20-24) אינה בשלה לנישואין בכלל. את כותבת שהנושא מפחיד אותך ושיש הרבה דברים שאת רוצה להספיק , משפחה בשלב הזה דוחה אותך.. אז למה למהר???!! אם הוא האחד הוא יחכה שתהיי מוכנה. ודרך אגב - לי היו הרבה חברים מאז גיל 18 ואני רק רוצה שתדעי שאם הייתי בוחרת לחיות עם החבר של גיל 18 הייתי עושה טעות רצינית.. דברים שנראים לך חשובים בגבר בגיל הזה, הם לא באמת חשובים. נסו קודם לגור אחד עם השניה במשך שנה ..

candy77091

New member
תודה שהגבת לי

קראת את הפירוט שלי?זה לא כזה פשוט כמו שזה נקרא ואל תשכחי שאני בחברה שונה ממה שאת נמצאת בה.מה שמקובל אצלך לא מקובל אצלינו וזה ישמע ממש מוזר אם אני אגיד למשהו דבר כזה..בשלות זה עניין יחסי..

candy77091

New member
כן.פרטתי א תהבעיה שלי..ראי..

-אוקי אני מסכימה -שהגבתי להילה בסגול.תודה לך!

הי קנדי

אני חושבת שהעזרה הכי גדולה שאנחנו יכולות לתת לך היא לעזור לך לשאול את עצמך את השאלות הנכונות. מה אני , או כל אישה אחרת חושבת לגבי נישואין בגיל הזה? זה לא רלוונטי, כל אחת חושבת על זה כך או אחרת ממקומה היא, מניסיונה ,מחוויותיה, מערכות היחסים שלה והתפתחותה האישית אבל כל אלה לא רלוונטים לגבייך. מי את מול עצמך? מה את רוצה מעצמך? מה את מאחלת לך בחייך ולמה. מי את מול בן הזוג שלך? מי את מול ההורים שלך? מה מניע אותך לתגובה כזו או אחרת מולם? מה שאת רוצה או צורך פנימי לרצות דווקא את מה שהם מתנגדים לו? ואם היית מקבלת את הברכה של כולם עדיין היית בוחרת בחתונה? ואם בחתונה האם איתו? האם החברה שאת חלק ממנה היום היא משהו שהיית בוחרת בו לו ניתנה לך הבחירה? ואם לא מה מונע בעדך, מתוכך לקום ולבחור אחרת? אלו כלים רכשת לעצמך עד היום? מה מהכלים האלה יכול לשרת אותך נאמנה בבחירות שלך? האם מה שמניע אותך היום הוא מבחירה או מבריחה? עד כמה את נאמנה לעצמך, לאני הפנימי שלך ? האם את מודעת לגבולות שלך? איפה את נגמרת ואיפה מתחיל בן הזוג או ההורים למולך? איזה חלק יש לאחרים בבחירות וברצונות שלך? אני כמובן לא מצפה לתשובות, אלה רק שאלות שלך לעצמך ואת, ורק את, לבד, לעצמך, יכולה לתת את התשובות ורק את אם תקשיבי לעצמך, תדעי עד כמה את אמיתית בתשובות שאת נותנת. בכל מקרה, במה שתבחרי, שיהיה בהצלחה.

candy77091

New member
תודה רבה, רבה ,רבה!

עזרת לי מאוד!שאלות לעצמי הן חשובות ואני אשאל אותם.הקלתם עליי מאוד..

../images/Emo50.gifקנדי, בבחירתך../images/Emo24.gif

שילוו אותך המלאכים, לטוב ביותר בחיים. ואין לי מה להוסיף על דברי החברות כאן. באהבה
אריאלה

למעלה