אם אנשים היו יודעים..

שתי הצורות נכשלו

כי בשתיהן מקריבים משהו לטובת משהו אחר.

בקומונים הפרט מוקרב לטובת החברה.
בקפיטליזם החברה מוקרבת לטובת הפרט.

שום דבר טוב לא יכול להצליח אם מעורבים בו קורבנות.

אני לא בטוח שמדובר בצדקה

אני דווקא הבנתי מהקטע שמדובר על נדיבות מול קמצנות, לא רק לתת למי שאין לו או שחסר לו, אלא פשוט לחלוק במה שיש לך עם מי שנמצא בסביבתך.
אני חושב שהקטע בעיקר מדבר על התוצאה הפנימית או הרגשית של נדיבות מול קמצנות. כלומר הוא לא מדבר על חשיבות העזרה לעניים, אלא על ה"רווח" האישי הנובע מנתינה.
לתחושתי, נתינה אמיתית (לא מתוך צדקנות או רחמים) מנוגדת לאגו, כי טמונה בה ההכרה שהאחר שווה בדיוק כמוך, ומגיע לו כל מה שיש לך. כלומר נתינה היא סוג של "התגברות על האגו", ובכך היא תורמת לשלוותו הפנימית של הנותן.

שלום רועי החושב. הלכת רחוק מידי,

גם באופי שלי ישנו איזה "זהבי עצבני" וגם אני צרחתי דברים דומים בשיעורי לימוד הדרך של המדיטציה בזמן ימי המחאה החברתית.עברתי שם מצבי טרוף לא קטנים מול מורה מכובד ושאר תלמידים.
אחזור איתך ברשותך,או בלי רשותך לתחילת הלימוד של הבודהה, הבודהה אמר שהוא מלמד הודות הסבל והפסקת הסבל.
אדם אשר מתרגל את הדרך,משקיע בלימוד ויחד עם דברים יפים אלו ..אם לא סילק את הקמצנות מתודעתו והכרתו,יהיה לו קשה להשתחרר מהסבל(דוקהא) הקמצנות בהכרה היא סוג של הפרעה קשה בלימוד ובהתקדמות הרוחנית.
בודהה דיבר גם על חברה וכלכלה ונושאים חשובים ,אבל הוא ידע שזה לא יפתור לחלוטין את הופעתה של הדוקהא אצל האדם הפרטי זה שרוצה להשתחרר מהסבל. בודהה בחר לדבר ולעזור לך כאדם פרטי להפסיק את הסבל.
יחד עם זאת רועי החושב,התפרצות האלימות שעברת כאן וכל התקפי הזעם הללו לא מוסיפים לך נחת,הם כן יכולים להוסיף לך סבל נוסף ואם אנשים היו יודעים את חשיבות הנתינה היתה דעתן משתחררת עוד קצת או הרבה.המשך בטוב. להתראות.

הסבל של העשירים לא מעניין אותי

אם זה עושה להם טוב על הלב לתת צדקה, אבל פוגע בעניים בטווח רחוק, אז שיתאפקו. מה גם שהטיפוסים האלו מקדמים מגה קפיטליזם ביד אחד וביד שניה מחלקים קצת צדקה. למה? כי זו דרכם להסיר את נטל האשמה מעל כתפיהם.
הסרת נטל האשמה בדרך זו היא סוג של שקר עצמי. זה לא מקדם שום שיחרור, אלא רק בריחה מהמציאות. ההבדל בין שיחרור לבריחה הוא כבין שמים לארץ, אלו דברים מנוגדים בתכלית.
הבעיה של הרוחניקים היא שאינכם מסוגלים להבחין בין בריחה לבין שיחרור. זה סוג של טימטום שמושרש בכם, ואישית אני סבור שאין לכם שום תקווה בגלל הטימטום הזה שמאפיין אתכם כל כך.
לא תהיה שום הארה, שום שיחרור, שום אושר. כל הרעיונות האלו הפכו לניגוד המוחלט שלהם. למה? כי אתם מטומטמים. אני אומר לך את זה בלי שינאה, צר לי על טימטומכם, אבל הוא עובדה קשה ובלתי ניתנת לפיתרון. אבודים אתם ואבודים תהיו. אין דרך לשקם את תבונתכם המעורערת- לא בודהא ולא שמודהא. חמורים ישארו חמורים.

למעלה