אם אנשים היו יודעים..

אם אנשים היו יודעים..

"אם,נזירים,אנשים היו יודעים כפי שאני יודע את התוצאות של נתינה ושל חלוקה,הם לא היו אוכלים מבלי לתת,ולא היו מאפשרים לזיהום של קמצנות לשלוט או להשתרש בהכרתם.גם אם היתה זו פת לחמם האחרונה,מנת מזונם האחרונה,הם לא היו אוכלים מבלי לחלוק בה,אם היה מי לחלוק איתו.נזירים,מאחר ואנשים אינם יודעים כמוני את התוצאות של נתינה ושל חלוקה,הם אוכלים מבלי לתת,והזיהום של הקמצנות שולט ומשתרש בהכרתם."{it.26:18-19} תודה למורים שלי על התרגום.

ואם הנזירים האלו היו יודעים

על הרעיון של סוציאל דמוקרטיה ומדינת רווחה וזכויות האזרח לרשת ביטחון כלכלית הם לא היו נותנים רופי אחד לצדקה כי מי שנותן מעשר לצדקה תומך בשימור המצב שבו העניים נרמסים על ידי עשירים. כל העשירים המסריחים ביותר, הנבלות ביותר, נותנים צדקה כי כך הם נפטרים מאשמה על זה שניכסו לעצמם בלבד מה ששייך לכולם. יש לירוק בפרצוף של נותני הצדקה ולדרוש צדק ולא צדקה.
הנזירים האידיוטים הם חלק משיטת הקסטות הביזיונית והלא אנושית שקיימת בארצות המזרח הרחוק. הם שייכים לעולם שמת כבר ואין דבריהם רלוונטים כלל לעולם שבו ניטש מאבק בין העם לבין אנשי הגזל, העושק והחמס ששולטים בכוח כספם ושררתם בכל רחבי העולם.

למה אתה מדבר ככה, אחי..?

למה ללכלך כל כך הרבה..? מה יוצא לך מזה..? "העשירים המסריחים"/"נבלות"/"יש לירוק בפרצוף של נותני הצדקה"/"נזירים אידיוטים", זה דיבור שלא נעים לקרוא... והוא רק מחליש את הטענות שלך. (קשה לי להתייחס לטיעון ברצינות כשאתה עושה כאלה הכללות גסות ומתריסות שודאי שאינן מדוייקות). גם מה שלמען האמת - עבורי זה גם נשמע קצת ילדותי.

תתעורר

אנשים בעולם הזה רעבים ולאחרים יש מיליארדים. ואתה מתייחס לנעימות של הדיבור על זה. אתה זומבי.

כן, בהחלט זומבי. אולי "רובוט" זה תיאור

קצת יותר מדוייק. בכל מקרה בעזרת השם אני מקווה (ומאמין) שכולנו נתפכח מהאשליה.

. לא כתבתי בהודעה שלי אבל גם חשבתי על זה.

ברור שיש קשר עמוק ומהותי

ההודעה הפותחת- בעד נתינת צדקה. ההודעה שלי- נגד צדקה ובעד צדק. מה לא מובן לך?
ברור שאתה אוטומטית מתייצב נגד כל מה שאני אומר כי הראיתי לך את חמוריותך. מנגנוני הגנה לאגו.

lightflake

New member
אתה מתייחס לרמת הביטוי הכי שטחית

בודהה מדבר על ההשלכות של חיים מתוך תחושת פחד ממחסור, מתוך ראיה ש"אני נפרד" והעולם זר ואכזר (קמצנות -> לדאוג לעצמי ולא לחלוק) לעומת חיים מתוך פתיחות הלב והראיה שאני ורעי שווים ("ואהבת לרעך כמוך"), ההשלכות הרוחניות (פנימיות) הן עצומות, לראות בעיניים של אהבה או לראות בעיניים של פחד, אתה נתפס לחלק השטחי ביותר ואז לוקח את זה למקום פוליטי מכליל "עשירים מול עניים" וכו.. זה מה שנקרא להוציא דברים מהקשרם. גם הצד השני אגב, של אדם שנותן צדקה או עזרה במחשבה שעצם הפעולה החיצונית תעזור לו מבחינה רוחנית היא ראייה שטחית שלא חודרת למהות הלימוד ואף לרוב עושה נזק יותר מתועלת, שכן זוהי עדיין נתינה מתוך עיניים של פחד ("הוא עני ומסכן ואני לא רוצה להיות במקומו" אז אני אתן כדי לקבל "זכויות בעיני האל" או "כרטיס כניסה לגן עדן" או "לעלות בדרגה רוחנית" או כל דמיון אחר...) ולא נתינה מתוך פתיחות הלב, אבל זה לא אומר שכל "העשירים" כך מול כל "העניים"... אלו הן רק הכללות חסרות ערך לחלוטין, עד לא תכיר את כל העשירים לא תוכל לשפוט את כולם.

נ.ב. השתדל נא להתנהג בהתאם לחוקי תרבות בסיסיים של דיון בפורומים על מנת שנמשיך להנות מהדיונים, אתה כבר לא ילד בן חמש.

lightflake

New member
בתרבות היהודו-נוצרית זה קשור לשלמות האמונה

ישוע מלמד על המצבים הללו :

נר הגוף העין ואם-עינך תמימה כל-גופך יאור: ואם-עינך רעה כל-גופך יחשך ואם יחשך האור אשר בקרבך מה-רב החשך: לא יוכל איש לעבד שני אדנים כי ישנא את-האחד ויאהב את האחר או ידבק באחד ויבזה את-האחר לא תוכלו עבוד את-האלהים ואת-הממון: על-כן אמר אני לכם אל תדאגו לנפשכם לאמר מה-נאכל ומה-נשתה ולגופכם לאמר מה-נלבש הלא הנפש היא יקרה מן-המזון והגוף יקר מן-המלבוש: הביטו אל-עוף השמים וראו הן לא יזרעו ולא יקצרו ולא יאספו לאסמים ואביכם שבשמים מכלכל אתם הלא אתם נעליתם עליהם מאד: ומי בכם בדאגתו יוכל להוסיף על-קומתו אמה אחת: וללבוש למה תדאגה התבוזנו-נא אל-שושני השדה הצמחות: לא יעמלו ולא יטוו ואני אמר לכם כי גם-שלמה בכל-הדרו לא-היה לבוש כאחת מהנה: ואם-ככה מלביש האלהים את-חציר השדה אשר היום צמח ומחר ישלך לתוך התנור אף כי-אתכם קטני אמונה: לכן אל-תדאגו לאמר מה-נאכל ומה-נשתה ומה-נלבש:

(מתי פרק ו)

אבל באותה נשימה (תחילת אותו הפרק) ישוע מזהיר מפני נתינה שאינה אמיתית:

השמרו לכם מעשות צדקתכם לפני בני אדם להראות להם כי אם-כן אין-לכם שכר מאת אביכם שבשמים: לכן בעשותך צדקה אל-תריע לפניך בשופר כאשר יעשו החנפים בבתי כנסיות וברחבות למען יהללו אותם האנשים אמן אמר אני לכם המה נשאו את שכרם: ואתה בעשותך צדקה אל-תדע שמאלך את אשר עשה ימינך: למען תהיה צדקתך בסתר ואביך הראה במסתרים הוא יגמלך.

אל תדאגו, אל תחשבו, רק אמרו "אי אה!"

שיא החמוריות- למות מבחירה על הצלב בשביל אמונה אלילית בשתי רשויות.
זה מורך ורבך? ימח שמו וזכרו- יש"ו.

אז תהיה חמור

ואל תעסוק בשום חוכמה. למה אתה עוסק בחוכמות המזרח? למה אתה מדבר בפורום הזה על אמת מוחלטת? למה אתה קורא?
אתה חצי חמור וחצי אדם? קרח מכאן ומכאן. רוצה להיות איזה חמור פרא ישועי מטורף ויחף שלא פותח ספר ולא מעלה מחשבה בראשו? תהיה, מי מפריע לך? תגור בחבית ושים זין על העולם.
האם תעשה את זה?
לא.
האם תמשיך לדבר על הארה ושטויות ילדותיות שישו ושאר הכנופיה של המורים הרוחניים פלטו?
כן.
האם אי פעם תקלוט ששום דבר מכל התורות שאתה מחזר על פתחיהן ומזמר את שיריהן לא פועל בחיים שלך ולא יפעל בחיים שלך?
...
האם תקלוט שאתה לא הולך להשתנות, לא הולך להיות ישו ולא הולך להיות מואר? האם תקלוט שנתקעת עם עצמך עד הסוף ותצטרך לחיות עם עצמך כמו שאתה?
אתה כבר אומלל, חביבי. אתה רק בורח מההכרה בכך.

lightflake

New member
"ימח שמו וזכרו" - אמירה כל כך בזויה ודבילית

שהומצאה ע"י פחדנים פנאטים שגם אוסרים לקרוא את דבריו.

מביש שאתה משתמש בזה

אמירה נאורה וצודקת

האיש האידיוט הזה (סוג של אוטיסט ככל הנראה) קידם עבודת אלילים שמנוגדת בטבעה לעיקרי היהדות. למה שדת שהגיעה לפסגות הרוח המונותאיסטית תשפיל עצמה בשביל איזשהו פירחח יחף שחושב שהוא בן האלוהים? סתם עוד היפי נאיבי שאין לו שום בשורה אמיתית, כולו מלא באידאלים בלתי אפשריים. אוטיסט שלא הבין את העולם, ואחריו הלכו שונאי העולם, כמוך. העיוור מוביל את השולל.
אתה שונא את העולם ולכן אתה נמשך לתורות של אהבה בלתי אפשרית. זו הדרך שלך להסתיר מפני עצמך את השינאה והטינה והתיסכול שלך- על ידי החבאתן באידאל של אהבה בלתי אפשרית, לא אנוכית, כמו האידאל הנוצרי.
גם החיפוש שלך אחר האמת המוחלטת נובע משינאת העולם. האמת המוחלטת, שאותה אתה כבר מניח מראש, היא זו שתופסת את העולם כאשליה, כחלום. אז אתה יוצא ממסקנה מוכנה מראש של שלילת העולם, כי אתה שונא עולם מתוסכל ומלא רעל.

lightflake

New member
אמירה של בורות ופחד

הפוך לגמרי! זו אהבה אדירה לאמת שיוצרת דחיה מהשקר והאשליה
אבל ככה זה עם עבדי המחשבות - הכל אצלם הפוך

כל המטיף לאי אנוכיות הוא שקרן ומפתה לרע

להושיט את הלחי השניה- שקר ורעות רוח. אידאל מושחת של אדם מושחת שמוליך אחריו שונאי אדם.
ההטפות האלו נגד אנוכיות הן נשק ועלה תאנה. רק שונאי אדם משתמשים בהן.
אתה שונא אדם ולכן אתה מחפש את ה"אהבה המוחלטת".
אתה רוצה בשקר ולכן אתה מחפש את ה"אמת המוחלטת".
הרשע שלך לובש תחפושת של אידאל בלתי אפשרי. אתה מאמין באידאלים הבלתי אפשריים בשביל לשלול את האידאלים האפשריים.
המוחלט הוא מפלטו של שונא המציאות.

למעלה