אם אני יודע שבכונן יש סקטורים פגומים, יש כלי חינמי שסורק אותו ומוציא אותם משימוש?

רוב הזמן נח

Well-known member
לתמיד. שהכונן לא יעתיק שוב קבצים למיקום הזה בדיסק.

יש לי חלונות 8. הדיסק הוא דיסק מכני חיצוני של WD. זה הדיסק הראשון שלהם שנתקלתי בו בבעיה הזאת.

אם למישהו יש ניסיון בשימוש עם תוכנה שעושה את זה ולא סתם להמליץ על כלי (כי בשביל זה יש את העוזר AI)

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
אבל עכשיו הכלי DiskInfo נותן לי צבע אדום על הכונן. לפני זה היה רק צהוב.

אני עושה פרמוט מלא על הכונן , שוב. ונראה איך זה יעבור..

רוב הזמן נח

Well-known member
יש כלי רישמי לכוננים מכניים של WD שיודע למפות כונן ולחסום גישה לאיזורים בכונן שהתקלקלו?

או להגדיר בדיוק באותו מקום מחיצה שאפשר יהיה לרשום שם שהמקום מקולקל ואסור להעתיק לשם קבצים?

כי הכונן שלי טוב, עד שזה מגיע למיקום מסויים בדיסק שלא טוב ושאי אפשר להעתיק שם קבצים. ובנתים פרמוט מלא לא מסלק משימוש את השטח הזה.

רוב הזמן נח

Well-known member
האם אתחול לא מהיר לכונן מסדר את בעיית הסקטורים הפגומים?
בנתיים פתרתי את הבעיה של הצגת הכונן וכניסה אליו (הכונן עלה בלי הנפח שלו ואי אפשר היה להיכנס אליו)
בעזרת אתחול מהיר שלוקח כמה שניות.

נראה שהאתחול הרגיל יקח כמה ימים.

xyxy210

Well-known member
האם אתחול לא מהיר לכונן מסדר את בעיית הסקטורים הפגומים?
בנתיים פתרתי את הבעיה של הצגת הכונן וכניסה אליו (הכונן עלה בלי הנפח שלו ואי אפשר היה להיכנס אליו)
בעזרת אתחול מהיר שלוקח כמה שניות.

נראה שהאתחול הרגיל יקח כמה ימים.
חסרים המון פרטים, אבל זה מתאים לך......:)
1. Defrag [drive]/V על הדיסק הזה יראה את הסטטוס של הדיסק כולל סקטורים פגומים. [לא יתקן !].
2. CHKDSK [DRIVE] /F יתקן/יסמן סקטורים פגומים.
יש להריץ את התוכנה הזאת תחת DOS עם הרשאה של מנהל.

רוב הזמן נח

Well-known member
חסרים המון פרטים, אבל זה מתאים לך......:)
1. Defrag [drive]/V על הדיסק הזה יראה את הסטטוס של הדיסק כולל סקטורים פגומים. [לא יתקן !].
2. CHKDSK [DRIVE] /F יתקן/יסמן סקטורים פגומים.
יש להריץ את התוכנה הזאת תחת DOS עם הרשאה של מנהל.
ופרמוט/אתחול מלא לא יעשה את זה?

עשיתי איחוי דיסק עם Defraggler וזה לא הראה כלום.

עשיתי ניגוב שטח פנוי עם CCleaner. זה תהליך שממלא את הכונן בקבצים. ועל ההתחלה זה הפסיק עם שגיאה של יתירות מחזורית. שזה אומר שיש בכונן שטח שאי אפשר לכתוב עליו.

ועכשיו אני באמצע פרמוט מלא של הכונן, שכנראה יקח כמה ימים.

אגב, ה- AI של https://chat.openai.com/ רשם לי שפרמוט מלא גם מסמן סקטורים פגומים בשביל שהכונן לא יכתוב עליהם יותר.

נערך לאחרונה ב:

xyxy210

Well-known member
אתחול מלא - לא !!.
פירמוט של הדיסק בנידון, בהחלט כן.
לא ברור אם אתה מדבר על הדיסק שעליו מערכת ההפעלה.
עם הבעיה בדיסק של מ.ה ההצעה שלי לפני הכל להריץ תחת דוס [שורת הפקודות] את SFC /scannow

רוב הזמן נח

Well-known member
אתחול מלא - לא !!.
עם הבעיה בדיסק של מ.ה ההצעה שלי לפני הכל להריץ תחת דוס [שורת הפקודות] את SFC /scannow
זה דיסק קשיח חיצוני מכני של WD

אגב, במחשב, פירמוט כונן = אתחול כונן.

בסלולרי אולי המציאו לאתחול פירוש אחר.

xyxy210

Well-known member
זה דיסק קשיח חיצוני מכני של WD

אגב, במחשב, פירמוט כונן = אתחול כונן.

בסלולרי אולי המציאו לאתחול פירוש אחר.
לא , אתה צודק. איתחול הוא אכן מילה עברית שמשמעותה FORMAT.
אני בד"כ משתמש באנגלית ולכן חשבתי לרגע שכוונתך ל HARD START [להבדיל מ SOFT START].
כשאתה צודק - אתה צודק !....:)

דיברגנט חדש

Well-known member
אתחול מלא - לא !!.
בדיסק חיצוני לא נהוג לשים מערכת הפעלה.

xyxy210

Well-known member

עשיתי איחוי דיסק עם Defraggler וזה לא הראה כלום.

עשיתי ניגוב שטח פנוי עם CCleaner. זה תהליך שממלא את הכונן בקבצים. ועל ההתחלה זה הפסיק עם שגיאה של יתירות מחזורית. שזה אומר שיש בכונן שטח שאי אפשר לכתוב עליו.

ועכשיו אני באמצע פרמוט מלא של הכונן, שכנראה יקח כמה ימים.

אגב, ה- AI של https://chat.openai.com/ רשם לי שפרמוט מלא גם מסמן סקטורים פגומים בשביל שהכונן לא יכתוב עליהם יותר.
זה נכון.....הוא צודק...:)
אין טעם להיכנס להסבר על שיטת NTFS - New technology file system , יש המון הסברים ברשת.
פורמט מהיר לא עובר על כל הסקטורים.
פורמט מלא עובר על כל התאים/סקטורים ושם בכל אחד מהם את הערך FF שזה סימן שהתא פנוי.
תאים שהם פגומים פיזית, [שריטות] נרשמים ע"י מ.ה , לא ברור לי היכן בדיוק.
תאים פגומים בגלל תוכנה ניתניםתיקון על ידי CHKDSK

רוב הזמן נח

Well-known member
הפרמוט רץ בערך יום וחצי ולפני כמה דקות כשניגשתי למחשב החלון שלו נעלם. וכשניגשתי לכונן היה רשום שצריך לפרמט אותו. זה אומר שהפרמוט נכשל?

אז עשיתי לכונן פירמוט מהיר בשביל שיהיה אפשר להיכנס אליו. ועכשיו אני עוד פעם מעתיק אליו קבצים עד שיתמלא עד הסוף. ונראה אם שוב זה יעצר בשגיאה של יתירות מחזורית או שזה יצליח להעתיק את הקבצים עד הסוף.

רוב הזמן נח

Well-known member
אז אחרי הפרמוט שנכשל לכאורה בלי הודעת שגיאה כלשהי, או שאני בטעות סגרתי את החלון שלו, עשיתי פרמוט מהיר ומאתמול אני מעתיק לכונן קבצים במטרה למלא אותו עד הסוף בלי לקבל הודעת שגיאה שהעתקה נכשלה.

בנתיים זה מעתיק..

xyxy210

Well-known member
אז אחרי הפרמוט שנכשל לכאורה בלי הודעת שגיאה כלשהי, או שאני בטעות סגרתי את החלון שלו, עשיתי פרמוט מהיר ומאתמול אני מעתיק לכונן קבצים במטרה למלא אותו עד הסוף בלי לקבל הודעת שגיאה שהעתקה נכשלה.

בנתיים זה מעתיק..
מה שאתה עושה מיותר לגמרי.
אם הפירמוט המהיר עבר בשלום , עכשו הדיסק תקין .
סקטורים פגומים סומנו ולא תיכתב אליהם DATA

רוב הזמן נח

Well-known member
מה שאתה עושה מיותר לגמרי.
אם הפירמוט המהיר עבר בשלום , עכשו הדיסק תקין .
סקטורים פגומים סומנו ולא תיכתב אליהם DATA
כבר קרה לי בפעם השניה שאחרי שהדיסק פעל תקין הכונן פתאום נתקע ובשביל להשתמש בו היה צריך לפרמט אותו.
אז בפעם השלישית אני חייב לבדוק את כל השטח שלו אם אין בעיות בהעתקת הקבצים.

xyxy210

Well-known member
כבר קרה לי בפעם השניה שאחרי שהדיסק פעל תקין הכונן פתאום נתקע ובשביל להשתמש בו היה צריך לפרמט אותו.
אז בפעם השלישית אני חייב לבדוק את כל השטח שלו אם אין בעיות בהעתקת הקבצים.
ומחר תגלה שוב שכמה סקטורים נדפקו.
אני לא יודע בן כמה הכונן שלך, אבל לכוננים , בייחוד למכניים שבהם, כאשר מתחילים עם סקטורים דפוקים, זה בד"כ ממשיך.

רוב הזמן נח

Well-known member
ומחר תגלה שוב שכמה סקטורים נדפקו.
אני לא יודע בן כמה הכונן שלך, אבל לכוננים , בייחוד למכניים שבהם, כאשר מתחילים עם סקטורים דפוקים, זה בד"כ ממשיך.
העניין זה לא סקטורים שנדפקו. זה שבגלל זה הכונן נתקע ואי אפשר להשתמש בו. לדעתי זה בעיה מקומית במקום כלשהו בכונן בגלל שהאמסתי עליו יותר מבדרך כלל וגם ניתוק פתאומי של הכבל שלו שאולי החמיר את הבעיה.

למעלה