אם אני יודע שבכונן יש סקטורים פגומים, יש כלי חינמי שסורק אותו ומוציא אותם משימוש?

רוב הזמן נח

Well-known member
פרוש בשיא, חבל על מאמץ שווא בשביל כמה פרוטות תקנה דיסק חדש.
האם שיש לך חור בבגד, אתה תופר או קונה חדש?
האם שהסוליה של הנעל נשחקת, אתה מתקן או קונה חדש?
בקיצור, הבנת את הפואנטה ...
נשאר לבדוק אם זה נזק שאפשר לתקן או שלא.

רוב הזמן נח

Well-known member
אגב, עשיתי שוב תיקון דיסק דרך האפשרויות של מערכת ההפעלה.

מחשב --> קליק ימני על הכונן --> מאפיינים --> בדוק

בחלון שנפתח רשום:
אינך צריך לסרוק כונן זה.
לא מצאנו שגיאות בכונן זה.

לחצתי על --> סרוק ותקן כונן.

סיים לסרוק ורשם לי:
הכונן שלך נסרק בהצלחה. לא נמצאו שגיאות.

אז מה זה אומר?

xyxy210

Well-known member
אגב, עשיתי שוב תיקון דיסק דרך האפשרויות של מערכת ההפעלה.

מחשב --> קליק ימני על הכונן --> מאפיינים --> בדוק

בחלון שנפתח רשום:
אינך צריך לסרוק כונן זה.
לא מצאנו שגיאות בכונן זה.

לחצתי על --> סרוק ותקן כונן.

סיים לסרוק ורשם לי:
הכונן שלך נסרק בהצלחה. לא נמצאו שגיאות.

אז מה זה אומר?
שאני אקח אחריות על מה שנאמר ?
זו החלטה שלך.
ד"א בן כמה הכונן ?
מי היצרן ?
דבר נוסף, כשאתה בודק את מאפייני הכונן , מה הוא ה CAPACITY שלו ?
כמה הוא מראה כשימוש בפועל [צריך להיות משהו מאוד קטן כי הוא עבר פירמוט].

רוב הזמן נח

Well-known member
שאני אקח אחריות על מה שנאמר ?
זו החלטה שלך.
ד"א בן כמה הכונן ?
מי היצרן ?
דבר נוסף, כשאתה בודק את מאפייני הכונן , מה הוא ה CAPACITY שלו ?
כמה הוא מראה כשימוש בפועל [צריך להיות משהו מאוד קטן כי הוא עבר פירמוט].
אבל כשהיה כתוב שלילי לקחת אחריות ואמרת לזרוק לפח. ועכשיו כשהוא רושם שאין בעיה אתה לא לוקח אחריות :cool:

כבר רשמתי שזה דיסק חיצוני של WD דיי חדש. יש לי הרבה כאלה גם יותר זקנים וזאת פעם ראשונה שנתקלתי בבעיה כזאת.

לא יודע מה זה CAPACITY

xyxy210

Well-known member
אבל כשהיה כתוב שלילי לקחת אחריות ואמרת לזרוק לפח. ועכשיו כשהוא רושם שאין בעיה אתה לא לוקח אחריות :cool:

כבר רשמתי שזה דיסק חיצוני של WD דיי חדש. יש לי הרבה כאלה גם יותר זקנים וזאת פעם ראשונה שנתקלתי בבעיה כזאת.

לא יודע מה זה CAPACITY
מה הנפח של הכונן וכמה ממנו תפוס .
לגבי הכונן.
אמרתי לך את דעתי, במיוחד אם אתה הולך להשתמש בכונן ולכתוב עליו דברים חשובים.
אני לא הייתי עושה זאת.
בודאי שהאחריות היא שלך. גם הסכוי וגם הסיכון.
"דיי חדש" זה לא מושג של זמן. בן כמה שנים הכונן.

רוב הזמן נח

Well-known member
מה הנפח של הכונן וכמה ממנו תפוס .
לגבי הכונן.
אמרתי לך את דעתי, במיוחד אם אתה הולך להשתמש בכונן ולכתוב עליו דברים חשובים.
אני לא הייתי עושה זאת.
בודאי שהאחריות היא שלך. גם הסכוי וגם הסיכון.
"דיי חדש" זה לא מושג של זמן. בן כמה שנים הכונן.
בגלל זה אני אמשיך לבדוק אותו ולמלא אותו בקבצים או לפרמט אותו פרמוט מלא, בלי שהוא אחרי זה יתקע. ואם אחרי כמה פעמים כאלה הוא ימשיך בלי להתקע זה סימן שהבעיה נפתרה. בנתיים הסריקה הגיע ל 71 אחוז.

רוב הזמן נח

Well-known member
או שיש גם איזה כלי רישמי של WD שיודע לסרוק ולשים בהסגר סקטורים פגומים. צריך לבדוק גם את זה.

רוב הזמן נח

Well-known member
הפרמוט המלא תמיד נכשל.
אז אני מנסה משהו אחר.

חילקתי את הכונן ל- 4 מחיצות בערך שוות ואני עכשיו מפרמט כל מחיצה. ככה אולי יהיה אפשר לזהות את המיקום בדיסק שמקולקל ואז בערך לשים אותו על מחיצה נפרדת ולסמן שהיא מקולקלת. ואז יהיה אפשר להשתמש בשאר השטח.

אני מניח שהבעיה היא במוקד מסויים ולא משהו מכני מקולקל שימשיך ויחמיר.

ניהול דיסק שמראה את המחיצות

נערך לאחרונה ב:

רוב הזמן נח

Well-known member
צילום המסך של ניהול דיסק

001.png

בניהול דיסק הוא רושם ליד כל מחיצה שהיא תקינה. זה לא מזהה תקלה. בפועל יש בעיה במיקום מסויים.

נערך לאחרונה ב:

xyxy210

Well-known member
צילום המסך של ניהול דיסק

צפה בקובץ המצורף 132504

בניהול דיסק הוא רושם ליד כל מחיצה שהיא תקינה. זה לא מזהה תקלה. בפועל יש בעיה במיקום מסויים.
אומנם ההתעסקות בנושא שלך כבר משעממת, אבל מה שניתן לראות ממה שהעלת הוא :
1. דיסק מ.ה שלך מלא לגמרי [כונן C] והוא מפורמט כמו שצריך [NTFS]. כנ"ל כונן D שלך.
אני מנחש שדיסק D הוא למעשה חלק מדיסק C שפוצל.
דיסק 1 שמוגדר כ בעל 3725 GB , הווה אומר כ 4 TERA מפורמט בשיטה exFAT שמיועדת בד"כ ל D.O.K ים.
עצם העובדה שהמחשב שלך בכלל פועל - זה נס. הוא בטח איטי להחריד.

רוב הזמן נח

Well-known member
אומנם ההתעסקות בנושא שלך כבר משעממת, אבל מה שניתן לראות ממה שהעלת הוא :
1. דיסק מ.ה שלך מלא לגמרי [כונן C] והוא מפורמט כמו שצריך [NTFS]. כנ"ל כונן D שלך.
אני מנחש שדיסק D הוא למעשה חלק מדיסק C שפוצל.
דיסק 1 שמוגדר כ בעל 3725 GB , הווה אומר כ 4 TERA מפורמט בשיטה exFAT שמיועדת בד"כ ל D.O.K ים.
חחח...

בחרתי במערכת הקבצים EXFAT כי היא פחות רגישה לכל מיני בעיות. ובם בגלל שהיא עדיפה, אם זה רק כונן לאיכסון והקבצים שם גדולים.

לפני זה הכונן הזה היה גם עם NTFS ולדעתי התקלה בכונן היתה חמורה יותר עם מערכת הקבצים הזאת. אז פירמטתי אותו כ-exFAT

כונן C ו- D זה כונן מוצק ששם מערכת ההפעלה. שמתקינים חלונות של גרסת HP זה אוטומטית יוצר את הפיצול הזה (ככה זה הגדרות מפעל/יצרן בחלונות 8 של HP) זה כונן תקין שאין איתו בעיות והוא מלא בקבצים ולכן אין שם הרבה מקום. וזה לא קשור לבעיה.

השאר זה הכונן החיצוני הבעייתי שפיצלתי אותו ל- 4 מחיצות.

רוב הזמן נח

Well-known member
זה מחשב נייד יחסית ישן שמישהו נפתר ממנו. הגיע עם חלונות 7 עם תוכנה מעצבנת שכל פעם שמפעילים קובץ EXE נפתח חלון שמבקש קוד.
לא היה לי קוד, אז הסרתי את הכונן ושמתי כונן אחר עם חלונות 8.

במחשב הנוכחי שלי החלפתי פעם את הכונן של מערכת ההפעלה באחד גדול יותר. אז הכונן הישן נשאר במגירה.

אז לקחתי את הכונן הזה ושמתי אותו במחשב הנייד הזה. ולהפתעתי ובניגוד לכללים של מייקרוסופט המערכת עלתה ואפילו נעשתה האקטיבציה האוטומטית (רשמתי על העניין הזה שרשור נפרד בעבר)

אז עכשיו יש לי במגירה את הכונן של המחשב הנייד עם חלונות 7 והתוכנה המעצבנת שחוסמת בקוד הפעלת קיבצי EXE :-D

רוב הזמן נח

Well-known member
חשבתי שאני כבר ארשום הודעה שהכונן לפח.

אבל יש כאן בעיה שכנראה חייבים להמשיך להתעקש עליה.

חילקתי את הכונן להרבה מחיצות. כשפירמטתי מחיצה שהיתה בה בעיה הכונן התחיל להרעיש. ואז בניהול דיסק מחקתי את המחיצה.
ואז הגעתי לעוד מחיצה בעייתית והכונן כל הזמן הרעיש. אז השארתי את זה שיעבוד ובבוקר הכונן הפסיק להרעיש אבל התחיל לעשות כל מיני טקטוקים ובניהול דיסק היה רשום שהכונן לכתיבה בלבד. וכל כניסה אליו לא משנה לאיזה מחיצה היתה תוקעת אותו

אז חשבתי זה הסוף.

אבל אחרי המון נסיונות הצלחתי בסוף למחוק את המחיצה הבעייתית בניהול דיסק. הכונן הפסיק לתקתק.

ועכשיו אפשר להיכנס לשאר המחיצות בלי שהכונן יתקע ואפילו להעתיק לשם קבצים.

אני צריך עכשיו להמשיך ולעשות פרמוט מלא לשאר המחיצות בתקווה שזה לא יתחיל להרעיש שוב ולתקוע את הכונן.

xyxy210

Well-known member
חשבתי שאני כבר ארשום הודעה שהכונן לפח.

אבל יש כאן בעיה שכנראה חייבים להמשיך להתעקש עליה.

חילקתי את הכונן להרבה מחיצות. כשפירמטתי מחיצה שהיתה בה בעיה הכונן התחיל להרעיש. ואז בניהול דיסק מחקתי את המחיצה.
ואז הגעתי לעוד מחיצה בעייתית והכונן כל הזמן הרעיש. אז השארתי את זה שיעבוד ובבוקר הכונן הפסיק להרעיש אבל התחיל לעשות כל מיני טקטוקים ובניהול דיסק היה רשום שהכונן לכתיבה בלבד. וכל כניסה אליו לא משנה לאיזה מחיצה היתה תוקעת אותו

אז חשבתי זה הסוף.

אבל אחרי המון נסיונות הצלחתי בסוף למחוק את המחיצה הבעייתית בניהול דיסק. הכונן הפסיק לתקתק.

ועכשיו אפשר להיכנס לשאר המחיצות בלי שהכונן יתקע ואפילו להעתיק לשם קבצים.

אני צריך עכשיו להמשיך ולעשות פרמוט מלא לשאר המחיצות בתקווה שזה לא יתחיל להרעיש שוב ולתקוע את הכונן.
התקתוקים שאתה שומע זה מגע של "המחט" שקוראת את הדאטה בדיסק. ה"מחט" אמורה לרחף מעל הדיסק , התקתוקים שאתה שומע מתרחשים כאשר המחט נוגעת בדיסק וגם שורטת אותו.
עם כל הזמן שאתה משקיע בניסיונות הללו היית משקיע בללמוד מה קורה במחנה שלך אולי היית גם הופך לאדם מן הישוב.....:) לידיעתך ביב אשם בתקלה שלך...:)

רוב הזמן נח

Well-known member
התקתוקים שאתה שומע זה מגע של "המחט" שקוראת את הדאטה בדיסק. ה"מחט" אמורה לרחף מעל הדיסק , התקתוקים שאתה שומע מתרחשים כאשר המחט נוגעת בדיסק וגם שורטת אותו.
עם כל הזמן שאתה משקיע בניסיונות הללו היית משקיע בללמוד מה קורה במחנה שלך אולי היית גם הופך לאדם מן הישוב.....:) לידיעתך ביב אשם בתקלה שלך...:)
ביבי עכשיו אשם שנפגש עם הקודקוד של מכונת הרעל :cool: יש מצב שזה אחר כך יתהפך גם נגדו

למעלה