אם אני אכן מעוניינת

kiticat

New member
אם אני אכן מעוניינת

בהטלת כישוף וחיבורו בדרך הפשוטה והבסיסית ביותר.... חשבתי על זה...... תמיד הצבע ירוק נתפס אצלי כצבע של שיגשוג. ירוק=צומח. אז לעשות מעגל מחומש עם חמישה נרות בצבע הזה, ולחזור על כישוף שאותו עוד אחבר היום בלילה בשעה 12. אתם חושבים שזה יעיל?

תלוי..............

אם הכישוף הוא למטרות רוע אז אני ממש לא חושב שהצבע המתאים הוא ירוק!! יכול להיות שלא הבנתי מה הכישוף שאת רוצה לחבר (למטרת מה הכישוף)..... אבל אני מאמין שאי אפשר לשייך את הצבע הורוד למטרות רוע כמו שהאי אפשר לשייך את הצבע השחור למטרות כישופיי אהבה....... תנסי לחשוב איזה כישוף את רוצה לעשות ואז תחליטי מהו הצבע המתאים!!! בכל מקרה, הרבה הרבה הצלחה!!!

kiticat

New member
זה כישוף

של הצלחה ושיגשוג בתחום לימודי. להצליח לצד אחרים. לא לפגוע באחרים. רק לעזור לעצמי ולתת לעצמי פוש קטן..

L e s t a t

New member
עוד לא קלטתם??

אין מאגיה שחורה ומאגיה לבנה. ניקח את ההסבר של ארדן: מזלג יכול לעזור לך לאכול בצורה הגיינית והוא גם יכול להוציא למישהו עין, אז מה המזלג, שחור או לבן? לא זה ולא זה, כי המזלג הוא רק כלי שיכול לעשות את שניהם. באשר לצבעים, אני מציע לכם לקרוא את המאמר "פיתוח התאמות" מאת כמעיין המתגבר. המאמר נמצא במאמרים, בסרגל האפור למעלה שאף אחד לא רואה (מי עיצב את זה???).

Jerald_Admonds

New member
ושי תמיד אומר

שטבע הכלי באותה פעולה נתונה נקבע על ידי הפעולה עצמה, לא על ידי אפשרויות השימוש הכלליות שלו.

L e s t a t

New member
ומיהו שי שיחליט

אם הפעולה היא שחורה או לבנה? ונניח ואתה מוציא למישהו עין ובמקרה המישהו הזה הוא צלף שתום-עין שהיה יכול להרוג מדען שיציל את חייהם של מיליונים בכך שיגלה תרופות לכל מני מחלות שכוחות-אלים. כרגע עיוורת אדם ובכך מנעת ממנו להרוג את אותו המדען. זה שחור או לבן? שחור כמובן, הרי עיוורת אדם. לבן כמובן, הרי הצלת את חייהם של מיליונים. שחור כמובן, כי בכל זאת נלחמת באש עם אש. לבן כמובן, כי בכל זאת כיבית את האש. הממ... לאן זה נמשך? היה גם הקטע בסדרה "הרקולס" שבו איאולס ודייהאק מדברים ודייהאק מציע לו כוח ושיעור. בשיעור הוא מראה לו חיזיון של אדם שתלוי על חבל מעל לתהום. החבל מתחיל להיקרע לאט ודייהאק נותן לאיאולס את הכוח לאחד את החבל ולהציל את אותו האדם. ואז כשאיאולס גורם לחבל להתאחות דייהאק אומר לו: "ולו ידעת שאותו האדם הוא רוצח?" ואז מראה לו חיזיון נוסף של משפחה קטנה (אב, אם ובת) הנצרחת ע"י אותו האדם, "הוא עדיין לא הגיע אליהם, אבל אם הוא יעבור את הגשר הזה הוא יהרוג אותם בכל מקרה", כאן איאולס נכנס לדילמה "הזמן אוזל", איאולס משחרר את האחיזה בחבל, החבל נקרע והאדם נופל אל התהום ואז דייהאק - "כל הכבוד, איאולס כרגע הענשת אדם על פשע שמעולם לא ביצע"... סתם, לדוגמא.. הטבע הוא לא שחור או לבן, לחלק אותו ל"טוב" ו"רע" יהיה רק מגוחך. אריה לא רואה שום דבר רע בלצוד חיה אחרת כדי להאכיל את עצמו או את הגורים שלו (במקרה הזה למען האמת זו הלביאה, האריה עצמו הוא די עצלן ואגואיסט כאן וצד לעיתים רחוקות ורק בשביל להשביע את רעבונו שלו) אבל הוא כן יראה בחיה אחרת שבאה לצוד אותו כרעה. למה? כל אחד בעל הגדרות משלו של "טוב" ו"רע", אצל אחד טלוויזיה זה פויה, אצל אחר זה גן עדן. "לאחד זה גן עדן, לאחר גיהינום" מה שטוב לאחד יכול להיות רע לאחר ואז איך אתה מגדיר את זה? טוב כי זה טוב לאחד או רע כי זה רע לאחר? כשמסתכלים על התמונה בכלליות איך אתה קורא לזה? נייטרלי???

Jerald_Admonds

New member
אין טוב ורע../images/Emo13.gif

אבל עדיין הפעולה המיידית היא זאת שקובעת אם היא "שלילית" או "חיובית" לא מה שיקרה כתוצאה מהתוצאה של התוצאה של זה. אלא האנרגיות וכוונות המיידיות של הפעולה!

L e s t a t

New member
וכאן סיבכת את עצמך

דבר ראשון, לפי הפסיכולוגיה, לאדם ישנם שלושה מניעים לכל הפעולות שלו, הראשון הוא אגוצנטרי-אמוציונאלי. אם אתה מחשיב אגואיזם כ"רע" (או "שלילי") אז כל מה שאתה עושה בחיים שלך הוא רוע טהור או לפחות נובע מתוך רוע טהור. Speaking of which. מה קורה במקרה שאדם עושה מעשה "טוב" מתוך "רוע" (ולהפך)? הקארמה נותנת לו מתנות אחר כך או סטירת לחי? אם אין טוב ורע, אין מעשים טובים ורעים ואין אנרגיות טובות או רעות. כמו שישנם מעשים שיוצרים וישנם מעשים שהורסים, ישנן אנרגיות יוצרות ואנרגיות הורסות. אבל ההרס והיצירה שאנחנו מדברים עליהם אינם טובים או רעים, יש שני צדדים למטבע ובכל יין יש יאנג ובכל יאנג יש יין. חוץ מזה... כדברי אנטון שאנדור לה-ויי: "Evil Spelled Backwards Means LIVE"

Jerald_Admonds

New member
אני לא טענתי שיש

טוב או רע.. אני פשוט סולד נורא מהנימוק הזה שטוען שאין מאגיה שחורה או לבנה בגלל שאולי אתה מציל בנאדם וזה טוב, אבל מחר הבנאדם יהרוג מישהו וזה רע, ואז מישהו ייתן לו סטירה וזה טוב. כי הוא רע. אבל אז הבנאדם ינקום וישמיד את העולם ואתה כרגע עשית את הקסם הנוראי ביותר על תולדות האדמה! בקשר להרס ויצירה, ואנרגיות שליליות וחיוביות כל אחד ומערכת האמונות שלו.. אין טעם להתווכח על זה.
שי.

korinalir

New member
התנשא לי? ../images/Emo6.gif

בגלל שאתה בין היחידים בפורום הזה שקולטים שאין טוב ורע יש רק מציאות ובני אדם. איך שאתם משתמשים בכל כוח\כישרון שלכם תלוי בכם בלבד אין דבר כזה מוסר עליון יש רק אנשים. פשוט צריך לחשוב טוב טוב לפני שעושים משהו וברגע שעושים להיות שלמים עם ההחלטה שלכם. אני מאמינה שכל עוד זה הדבר הנכון בעיני הייקום או כל אחד אחר לא יתנגד ובטח שלא יתנקם (מה זה האל היהודי?
) אבל בעיקר בגלל שאתה רואה הרקולס קנית לך את ליבי

The Spirit

New member
הערת הסוגריים שלך

(מה זה האל היהודי?
) ההערה הזו ממש לא היתה במקום, לפי מה שהבנתי מההערה, לעגת לאל היהודי, בין אם את מאמינה בו ובין אם לא, את לא צריכה להתבטא כך, לפחות לא בפורום. אני לא הוצאתי לאל שלך לשון (עד כמה שזה נשמע אבסורדי...).

korinalir

New member
צודק, אני מתנצלת

לפעמים אני שוכחת שפה זה לא הבית (או פורום חופש
)

The Spirit

New member
ההתנצלות התקבלה :)

ואל תדאגי- לא באתי לנזוף או משהו כזה, זו רק הייתה הערה, לפעמים אפשר לפגוע עם דברים קטנים כאלה.

L e s t a t

New member
אוי באמת אלירם!

1. זה היה בצחוק, מן הסתם. 2. אני לא רואה שום לעג כאן, אני רואה שהיא פשוט לא מסכימה עם הקונספט של קארמה מסוג שאתה יכול למצוא גם ביהדות. לפי מה שאני רואה היא לא מקבלת את היהדות כחלק מהמציאות וזו זכותה לא להאמין בדת כלשהי.

The Spirit

New member
טל?! הודעה כזו ממך לא ציפיתי שתבוא

1) כמו שכבר אתה בעצמך אמרת, לא תמיד כל דבר מצחיק את כולם. 2)זו אכן זכותה לא להאמין, אך אם תקרא שוב את ההודעה תבין למה הערתי את הערתי. שים לב, שהיא כבר התנצלה בעצמה, והודתה שהיה שם משהו לא תקין, כך שהיא הביאה לך את זה בהפוכה! נהנהנה!!!

למעלה