אם אלה החיים

אם אלה החיים ../images/Emo218.gif

האם החיים בתור מבוגרים הם החיים שציפיתם שיהיו לכם כשהייתם צעירים יותר ממה שראיתם שקורה לאחרים במשפחה או בטלויזיה
מה דומה, מה שונה ואיך מתמודדים עם הפער הזה

efriend

New member
דווקא את התשובה שלך לזה אני סקרן לשמוע

ואני?.. איכזב אותי לגלות כמה כח צריך בשביל להוציא אל הפועל את התכניות שלי. לא ידעתי כמה שאין לי מספיק זמן כח ושכל בשביל זה. אכזב אותי לגלות כמה הכל קשה, ומהמקום הזה אני פתאום מבין היטב את ההורים שלי. היום אני מבין שהם עשו הרבה פשלות כי גם להם היה קשה מאוד. מצד שני, הפתיע אותי לטובה לגלות שעם השנים מפתחים חוסן נפשי רב יותר משציפיתי, ויש הרבה כאבים ובערה פנימית שנרגעים ונכנסים לפרופורציה.

התשובה שלי ../images/Emo39.gif

מבחינתי החיים טובים יותר ממה שציפיתי. המודל שהיה לי של זוגיות למשל היה מודל של מריבות, כעסים ומתח ואילו עכשיו בחיי הבוגרים אני רואה שזה יכול להיות אחרת, לגמרי אחרת
, וגם מלא דברים אחרים- תמיד חששתי שכל הזמן אני אהיה מוטרדת מכסף ואחשב כל הזמן- וזה לא שאני בזבזנית כרונית, אבל גם יודעת לפרגן לעצמי. כל מה שחשבתי תמיד שככה החיים יהיו זה דברים שראיתי אצלי בסביבה והאמת שלא התלהבתי מרובם ולכן שמחה שמה שלא התלהבתי שונה אצלי.

קשה לי לענות על זה

מבחינת מה שראיתי בעבר היום זה פחות קשה אבל כל תקופה והקושי שלה, אני תמיד דמיינתי לי חיים מושלמים אז אפשר להגיש שכגודל הצפיה כך גודל האכזבה

EdisonGirl

New member
כשהייתי צעירה יותר

ראיתי את ההווה כעולם שמח ואופטימי, ואת עולם המבוגרים כינתי "החיים האפורים". הייתי שקועה עד מעל הראש בעולמות קסומים של אגדות, על-טבעי והתנהלות חיים שדומה ככל האפשר לסרטי הילדות שצפיתי בהם ולמשחקים ששיחקתי, והרגשתי שעולם המבוגרים נראה לגמרי אחרת. הכל בו רק התחייבויות, אשמות\האשמות והרבה "אנטי". אבל ככל שהתבגרתי הבנתי שזה עניין של גישה. האופטימיות לא עזבה אותי- מה שגורם לחיים שלי בעולם המבוגרים להיראות בעיניי הרבה פחות אפורים ממה שחשבתי בעבר, ואין פירוש הדבר שאין לי קשיים. תמיד יש, וזה בדיוק העניין- גם בילדות היו (בסדר גודל של ילדים). גיליתי שחסרים לי כלים אחדים שהייתי צריכה לרכוש בילדות (לדוגמא, אחריות
), ושקשה להסתדר בעולם הזה בלעדיהם, ועדיין- מסתבר, שכמו בעולם המושלם והקסום שלי- הכל אפשרי.

Potato chips1

New member
תשובה שהיא סיפור....

היי כולם... אני לא מכאן, הגעתי דרך דף הפורומים. אבל יש לי במקרה תשובה לשאלה בצורת סיפור..לא יודעת אם זו תשובה, הזאלה הזו פשוט הזכירה לי את הסיפור. אני משתתפת בסדנת כתיבה, ולפני כמה זמן נתנו לנו תרגיל, לכתוב קטע שמתחיל במשפט "את נמרחת על הספה, השלט בידך..." חוץ מזה לא היתה שום הנחיה. איכשהו, לי הסיפור הלך לכיוון של הדיון הזה. זה לא ממש סיפור, זה סתם מן קטע כזה.. הנה: את נמרחת על הספה, השלט בידך. את מחליפה ערוצים בעוד את מתאמצת לסלק את רגשות האשמה שאוחזים בך. היום יום שלישי, היום הקבוע בו את טוענת שעלייך להישאר שעה נוספת בעבודה, והולכת לאמא שלך לראות את התכנית האהובה עלייך. פעם, כשהילדות היו הולכות לחברות מהגן, הן היו חוזרות עם סיפורים על התכנית המצחיקה הזו שראו בטלויזיה, עם החתול והעכבר. כשגדלו קצת והגיעו לבית הספר היסודי, הבינו שלמעשה הן השונות ולא החברה מהגן עם הטלויזיה. לכולם יש טלויזיה בבית חוץ מלהן! כששאלו אותך הבנות מדוע אין לכם בבית טלויזיה, הסברת שהטלויזיה מנוונת לנו את המוח, מרעילה אותו ברדידות ובינוניות וגורמת לנו שנרכז את חיינו סביבה. וזה לא שאת לא מאמינה בתאוריה הזו! את מאמינה בה בלב שלם, ואף מרגישה בת מזל שמצאת גבר החולק איתך את אותן השקפות בנושאים כאלו. אבל השעה הזו ביום שלישי...השעה הזו מוכיחה שבכל תאוריה מרשימה, צודקת ככל שתהיה, יש פרצה דרכה מזדחלת האנושיות. את חושבת לעצמך כמה חסר לך לפעמים בבית להימרח ככה...מול הטלויזיה שאין לך. חשבת שעבודה מהבית תהיה רעיון נהדר. מה יותר טוב מזה? לקום בבוקר ולהתיישב למחשב בפיג'מה, לעשות כמה הפסקות שאת רוצה, לעבוד בשקט מוחלט מסביב, בלי שיחות בטלות עם אנשים טיפשים ליד מכונת הצילום... אך כשהתחלת, גילית שאפשר להתיישב למחשב בפיג'מה שאיתה את נשארת עד הצהריים, שאפשר לעשות כמה הפסקות שאת רוצה ולכן אין שום תירוץ לכביסה שעוד לא מקופלת ולחדרים הלא מסודרים, וגם גילית שיותר מהכל חסרות לך שיחות בטלות עם אנשים טיפשים ליד מכונת הצילום. תמיד בשעה הזו של יום שלישי את תוהה אם אלו החיים שבאמת רצית. כשהיית ילדה, ואפילו בחורה צעירה, תמיד נראו לך המבוגרים כל כך מיושבים, כאילו בעיות הן נחלת העבר עבורם, עכשיו כשמצאו מנוחה ונחלה עם בן הזוג והילדים. ואת כיום בגיל אותו החשבת אז למבוגר, ואינך יודעת למה רק אלייך לא הגיעה המיושבות הזו. את כבר בת 42, עוסקת במקצוע שאת בטוחה עד כמה הוא מעניין אותך, מגדלת ילדות בתחושה שאת בעצמך ילדה, חיה עם גבר שמדי פעם נתקף דיכאון חמור כל כך עד שאינומסוגל ללכת לעבודה או לתפקד בשום צורה, וטוען שזה מאניה דיפרסיה כשבעצם אם הוא שוכב כל היום במיטה עם ספר בזמן ה"התקף", הוא מבסוט עד הגג. לגבר הזה אמרת לפני 10 שנים, אמרת שאת מוכנה לנהל יחסים פתוחים. הוא טען שזה התנאי לנישואים האלו, שאם לא ירגיש שיש לו מוצא בכל עת, לעולם לא יוכל להינשא. ואת הסכמת.כי היית כבר בת 32, עברת הרבה, ולא חשבת שיכול להיות שתמצאי משהו יותר טוב מזה. האמנת שמגיע לך בעל שלא מסוגל בלב שלם ובגוך שלם להיות איתך. את תוהה אם שעת המחשבות הזו מזיקה לך, וגורמת לך בכוח לראות את הרע בחייך, או שהיא הכרחית כי בלעדיה לא תראי את הדברים כפי שהם ותמשיכי עיוורת, על אוטומט. את דוחפת את הדילמה הזו הצידה כמו בכל שבוע, שקט עכשיו, מתחיל שיר הפתיחה. אשמח אם תגיבו...הייתי רוצה לדעת אם אתם רואים את הקשר בין הסיפור לשאלה. אתם גם נראים לעצמכם כמו האישה בסיפור?... כתבתי את זה כי לי תמיד היה נראה שכשאתה "גדול", אז החיים שלך די זורמים על מי מנוחות..אתה עם עבודה ולפעמים גם אחרי לימודים אקדמאים, מה שאומר שאתה יודע מה אתה רוצה לעשות בחיים, אתה בד"כ נשוי, מה שאומר שמצאת את החצי השני כביכול... אבל לאחרונה אני מתחילה לחשוד שאולי גם כשמתבגרים לא מרגישים שלמים לגמרי...וזה מלחיץ אותי! :)

החיים מלחיצים...

אבל אין מה לעשות, צריך להתמודד עם הלחץ הזה וחלק מהתמודדות זה החיים עצמם. בגלל זה אני בעד לזרום עם החיים ועם הדרך שהחיים מובילים אותנו אליה.

Potato chips1

New member
אף פעם לא ממש הבנתי מה זה אומר

"לזרום עם החיים". לא מבינה את פירוש המושג... תסבירי בבקשה:)

זה אומר

שאם אלו הם החיים שלך, תפיקי מהם את המירב, תכירי בזה שככה זה תנסי לשנות ועדיין תקבלי הכל בפרופורציה ואל תמחקי את החיוך שעל פניך

אז אני יכולה להגיד משהו לגבי זה

(גם הגעתי מהשער) להרגשתי מאוד נוח בעולם המבוגרים (שלי). נכון שהדרך נחמדה ומעניינת, אבל היום הרבה יותר כייף לי עם העבודה שלי, הבית, הילדים והזוגיות. אני מסתכלת על בני 20-30 וממש לא בא לי להיות בנעליהם. אני מגלה שלכל עשור הכייף שלו וטוב לי עם העשורים שחלפו ועם אלה שלפני.

תשובה מדכאת..:)

בתור ילדה רק חיכיתי להיות מבוגרת. להיות ברשות עצמי,שחוסר האיזון של גיל ההתברות ייעלם. האמת..הייתי בטוחה שיום אחד אתה קם בבוקר ולפתע הבלאגנים נגמרו,הכל התיישר,מצאת את מקומך מכל הבחינות וזהו אתה מבוגר. לצערי הדברים רק הולכים ומסתבכים,ההתמודדות מפחידה אותי. דיכאוני משהו....

the black nick

New member
וואלה הלוואי שהייתי כמוך....

אני מת מפחד לצאת מגיל ההתבגרות....אולי כי הפסדתי אותו

דפנה דר

New member
עונה גם והמשפט אנחנו מתכננים ואלוהים צוחק ממש

נכון לגביי.... רק לידע שהגעתי מהעמוד, אני בת 35 ראיתי את עצמי: מתחתנת בגיל 22 עם משהו שיואב אותי אהבת נפש יהיה החבר הכי טוב שלי נאהב את אותם דברים נרצה להיות 24 שעות ביחד לפעמים לא נלך לעבודה ונגיד שאנחנו חולים ונצא לטיול כיפיי, ואני אהיה בהריון ואחריי 9 חוד' יוולדו לי ילדים ויהיו לי ארבעה ילדים ויהיה לנו בית רגוע כיף וחמים וכמובן לא יחסר לנו כסף כי נעבוד וגם אם יחסר האהבה תכסה על הכל ונהיה האנשים המאושרים ביותר בעולם קיבלתי: המון אהבות נכזבות ששברו לי את הלב ברמה של דיכאון ואז התחתנתי עברתי שתי הפלות עם עובר שנפטר בבטן ואז בהריון השלישי שכבתי בבית חולים עם רעלת הריון ילדתי פג 1100 גרם עם סינדרום נדיר שמאוחר יותר אובחן גם כאוטיסט ומכורך הנסיבות גם חיים קשים ביותר ונישואין עצובים שעוברים עליות ומורדות המון בכי.. ואלוהים צוחק.......... "ותגיד לאלוהים אנחנו לא צעצועים"

the black nick

New member
ממש לא....הפוך לגמרי

אם הייתי יודע בגיל 16 שאלה החיים שמצפים לי בגיל 18 הייתי עושה הכל כדי לא להגיע למצב הזה..... אבל אני מפגר....בזבזתי ת'זמן, נתתי לשנים לעבור בבאסה ובעצב...... לפעמים קופצים לי זיכרונות מלפני שנה-שנתיים.......שהייתי כמו היום ויכולתי לעשות שינוי.....ולא עשיתי!!! זה אוכל אותי....הורג אותי. הורגת אותי הטיפשות שלי. הורג אותי שהעבר לא יחזור יותר לעולם ושאי אפשר לתקן אותו. זה הורג אותי.

למעלה