אם אין לי ילדים

כן, אה?

מה שמוזר לי מאוד בפרסומת הזו הוא שהיא מכוונת דווקא אל הציבור שהוא לדעתי הכי פחות הולך רגל בארץ. בד"כ כששומעים על תאונות של דריסת הולכי רגל מדובר במבוגרים, לא?
 

mucool2

New member
וגם אם הוא הולך רגל

הוא כמעט לא נדרס, בטח לא כמו קשישים וילדים.
 
בדיוק השיחה

שהיתה לי היום עם חברתי לחדר בעבודה. אבל זה מוזר, כי קמפיין כזה עולה יםםם כסף, ואני מניחה שהם עושים מחקרים לפני שמעלים אותו.
 

shellyland

New member
כמו שעשו מחקרים

לפני שהעלו את הפרסומת המזוויעה על האמא הלא-כשירה שנותנת לבן שלה לחצות לבד את הכביש ובכך, בעצם, הורגת אותו? כנראה שהם צריכים לעשות משהו אחר בכספי המחקר. אכיפה מוגברת, למשל. אותי (אישית) מפחידים הרבה יותר מכתבי השרשרת שרצים במייל עם הקובץ המפרט את שיטת הניקוד החדשה או קמפיינים שמאיימים לשלול לי את הרישיון ולקחת לי את הרכב במקום.
 

צימעס

New member
פרסומת: "אל תשאירי אחריך יתומים"

משהו בסגנון של "חצי את הכביש בזהירות".
 
לדעתי האישית

אלו פרסומות ממש דמגוגיות. ועכשיו אני אומרת את זה כאמא
 
לדעתי האישית

לא היה אכפת לי אם הפרסומות דמגוגיות או לא, אם הייתי סבור שהן תורמות להפחתה במספר ההרוגים. אבל הרושם שאני מקבל מכל היוזמות של משרד התחבורה ("קמפיינים" בטלויזיה, שלטי "נהג חדש", איסור על נהגים צעירים לנסוע בשעות מסוימות בלילה וכו') הוא שכל שר תחבורה בתורו פשוט מנסה להגיד "שופוני יא נאס! אני נלחם בתאונות הדרכים!".
 

mucool2

New member
וכאילו שזה מספיק

(ולא הזכרת את חובת הדלקת האורות בין נובמבר למרס) מחליפים לנו שר תחבורה כמעט כל שנה.
 

mucool2

New member
יש לזה כמה סיבות

בעיקר בזכות השיפור בבטיחות כלי הרכב. גם הכבישים כיום יותר בטוחים מבעבר, אבל יש עוד מה לשפר.
 
איך אפשר לדעת מה הגורם?

אפשר רק לשער. בדרך כלל, אצל בני אדם, יש תופעה מעניינת שנקראת: פיצוי. למשל, לאחר שהמציאו את חגורות הבטיחות, אנשים הרגישו פתאום בטוחים יותר באוטו, ולכן התחילו לנסוע יותר מהר.
 

mucool2

New member
יש דרכים לעשות זאת

לדוגמה - אם מספר ההרוגים יורד אבל לא מספר התאונות, זה אומר שכלי הרכב בטיחותיים יותר (בטיחות פאסיבית). בטיחות אקטיבית (כלומר הימנעות מתאונה) קצת יותר קשה למדוד, כי אפשר לייחס את זה לחינוך טוב יותר של הנהגים, לשיפור בתשתית או לאכיפה מוגברת (למרות שגם את זה אפשר למדוד בקלות). בכל זאת יש דרכים לבדוק גם את זה.
 
הכל סטטיסטיקה

כלומר, לכל היותר אפשר למצוא מתאמים. כפי שידוע לך, בין מתאם לבין קשר סיבתי יש מרחק רב. שמור מרחק!
 

mucool2

New member
קשר סיבתי גורם למתאם,

ההפך לא בהכרח נכון. אבל כפי שאמרתי יש יותר מדרך אחת לבדוק דברים כאלה.
 

יוסי ר1

Active member
על איזו סטטיסטיקה את מתבססת?

באחד מימי העיון שקיימו אצלינו, הוקדשה הרצאה לבטיחות בדרכים. והמרצה סיפר על אחד הפוליטיקאים שהתחרה על מנכלות משרד התחבטרה. המוטו שלו היה, שהוא מתחייב לצמצם תוך מספר חודשים נקוב את מספר ההרוגים בתאונות, צמצום משמעותי. והוא נקב בכמה אחוזים )לא זוכר כרגע מי זה היה, וכמה אחוזים הוא הבטיח). ואם לא יצליח, הוא הבטיח להתפטר. לאחר שנבחר, הצעד הראשון שהוא עשה הוא לשנות אתת הגדרת החוק, ולקבוע שהרוג מתאונה ייחשב למי שנפטר עד שבועיים ממועד התאונה, ולא חודש כפי שהיה. הסטטיסטיקה השתנתה פלאים, כפי שהוא הבטיח. זה לא השפיע כהו זה לא על כמות התאונות בפועל, ולא על כמות ועוצמת הפגיעות. לצערי לא זכורים לי במדוייק הפרטים של מי , כמה ומתי., אבל מי שירצה יוכל למצא זאת מן הסתם.
 

יוסי ר1

Active member
אתת=> את. כהו זה+>כהוא זה.

הנקודה הברורה ששכחתי להדגיש, היא שישנם לא מעט נפגעי תאונות שגוססים במשך למעלה מחודש עד שנופחים נשמתם.
 
למעלה