אל תתעצבנו עליי

קונספירציות

תראה, לפני שהתחלתי לבדוק את הסיינטולוגיה חרשתי את הרשת שתי וערב כדי לראות מה ה"עוילם" אומר על זה, דווקא בגלל שראיתי התנגדות כ"כ נחרצת ותיאוריות קונספירציה מכאן ועד הירח (הסיינטולוגים רוצים להשתלט על העולם וכו') זה נראה לי יותר מעניין. בשורה התחתונה, לסיינטולוגיה יש כמה צדדים מוזרים, וכמה תיאוריות הזויות. לדעתי מי שיקח את הסיינטולוגיה למלא צורך רוחני, נמצא בסכנה כאמור באתרי ההתנגדות לסיינטולוגיה. עם זאת לסיינטולוגיה יש כמה כלים חזקים מאוד לעולם העסקים, כאיש עסקים מתחיל אני צריך ללמוד כיום על מכירות, ניהול, התנהגות ארגונית, ניהול כח אדם, ניהול כספים וכו' כשלמדתי תכנות קניתי ים של ספרים מקצועיים, ישבתי על התחת בבית שנתיים ולמדתי מהם, מזה יצא לי קריירה מוצלחת של מתכנת עוד 8 שנים בהמשך. את אותו דבר אני עושה היום עם עסקים (כלומר אני עושה הסבת מקצוע מתכנות ליזמות עסקית), קניתי כמה ספרים מקצועיים רובם של כותבים רגילים וחלקם של ל. רון האוורד, ואני חייב לציין שמה שהוא כותב (על שיווק ומכירות למשל) עובד כמו שעון שוויצרי. אז סיינטולוגיה כת או לא, ממש לא מעניין אותי, אני לוקח משם את מה שטוב לי לביזנס.

uri80

New member
אנדר, זו כת. לא עדיף לקחת את

התכנים שאתה צריך מאנשים שעושים זאת בלי כל הממבו ג'מבו מסביב? ובקשר לרון הבארד - הספר הכי מפורסם שלו, ספר המד"ב "שדה הקרב ארץ", ממש אבל ממש גרוע.

גם וגם

אני בודק את כל האפשרויות

naty 1

New member
הידעת?

ש: "תוכנם הסודי של הלימודים המתקדמים בסיינטולוגיה כולל בעיקרו סיפור שכתב האברד (מוצג בכתב ידו פה) בסוף שנות השישים: "ראש הפדרציה הגלקטית (76 כוכבים סביב כוכבים גדולים יותר בהם ניתן להבחין מכאן) שנוסדה לפני 95 מליון שנה (250 מיליארד תושבים בכל כוכב -- 178 בממוצע) באמצעות השתלה המונית. הוא גרם לכך שהאנשים יובאו לטיגיאק (כוכב ארץ) ומיקם פצצות מימן בהרי הגעש העיקריים (מקרה 2) ואז אלו באוקיינוס השקט נלקחו בתיבות להוואי ואלו באוקיינוס האטלנטי ללס פלמס ואז 'נארזו.' שמו היה זֶנוּ. הוא השתמש במורדים. מידע מטעה מסוגים שונים באמצעות מעגלים, וכו' מוקם בשתלים. כאשר בגלל פשעו קצינים נאמנים (לעם) לכדו אותו אחרי שש שנים של מאבק ושמו אותו במלכודת הר אלקטרונית שבה הוא עדיין נמצא. 'הם' נעלמו. המקום הפך מאז למדבר." לפי מסמך זה, הסיפור כונה על-ידי האברד עצמו "אופרת חלל". למרות אדרת הסודיות האופפת את תורת הנסתר הזו של האברד, עותקים של הטקסטים מופצים באינטרנט במקומות רבים. למרות המערכות המשפטיות הרבות שסיינטולוגיה מנהלת על הפרת זכויות יוצרים, בפועל הפצה זו נמשכת. הדוברים הרשמיים של הארגון נמנעים בתוקף מכל התייחסות לתוכנה של "אופרת החלל", אך לא מכחישים את קיומה לחלוטין. רוב תלמידי הסיינטולוגיה ברמות הנמוכות אינם מכירים את הסיפור, אך אזכורים לחיים תבוניים מחוץ לכדור הארץ רווחים בסיינטולוגיה". ראה כאן מטיפוס כזה לא הייתי קונה גם לא פסיכולגיה בגרוש (או במליונים). גם כל המאבק שלו בפסיכיאטרייה ובתרופות נראה קצת חשוד. הוא גם ככל הנראה מת בסוף מנטילת תרופות פסיכוטיות. ודרך אגב, לא לגמרי ברור לי הקשר בין הפסיכולוגיה בגרוש (מכונה שם בעיקר דיאנטיקה) למינוח של דת. בספרים המוכרים והידועים של הסיינטולוגיה כלל לא מופיעים איזכורים דתיים אלא שיטה פסיכולוגית הזויה במקצת המזכירה את הפסיכואנליזה הפרוידיאנית בליווי מכונת אמת פרימטיבית המשמשת את ה"קליר" המרפא הנפשי, תמורת הון עתק ההולך ומתגבר מצד המטופל. תוך שימוש ב"עצות" הבלתי נגמרות של האברד באלפי מאמרים אותם השאיר (מתחרה לא קטן של הרבי מליובאביץ') ובמינוחים חדשים אותם לא הפסיק להמציא. מה לזה ולדת? אולי ההערצה הפשיסטית סביב האברד (מתחרה של הרבי שליט"א כבר אמרתי?), כנסיות ומרכזים מפוארים במליונים רבים (בינהם מרכז הסלבריטי'ס כך במקור), והמון המון כסף אותם נדרשים לשלם המאמינים תמורת הייעוץ והקורסים. מעניין מבחינה תרבותית לבחון את היווצרותה של דת חדשה בארה"ב והשוואתה עם דרך היווצרותם של הדתות העתיקות המוכרות לנו. מדהים איך שהדתות החדשות מושפעות מהחומרנות ו"המצליחנות" בכל תנאי (יש להם המון מרכזים לאנשי עסקים, הערצת סלבריטיס, הקפדה על לבישת חליפות יוקרה), מתרבות המערב הקלוקללת, אך ההערצה הפשיסטית והפטישסטית סביב "נביאים" שונים לעולם עומדת.

הזוי לחלוטין

אני מכיר את זה
כנראה לא קראת את מה שכתבתי כאן לגבי השאלה שלך, מה זה קשור לדת, ובכן עד כמה שהבנתי הווארד רצה שהמוסדות שלו יהיו פטורות ממס בארה"ב, לכן קרא להן מוסדות דת. זה הכל. יש להם כמה טקסי דת (נדמה לי שחתונה היא אחת מהן, אבל אני לא ממש יודע) אבל אלה לא פולחנים מחייבים אלא יותר בגדר "טקס יפה". האם העובדה שבן אדם מדבר שטויות בנושא מסויים, אומרת שכל מה שהוא אמר אי פעם זה שטויות? לדעתי לא. אני מרגיש מספיק בטוח בעצמי לשפוט מה מתוך מה שאני קורא זה שטויות (ויש כמה שטויות) ומה שווה לי לבדוק יותר לעומק.

Le Fay

New member
לא. אבל זה שבנאדם מדבר שטויות בנושא

תורתו-שלו, שלהפצתה קמה הכנסיה הסיינטולוגית וממנה מתפצלות כל הפרקטיקות הסיינטולוגיות - בהחלט מעלה כמה תהיות ביחס לתקפות שלה ושל כל השיטות שמתבססות עליה.

לא קראתי

את הלינק שנתת, מאמר ארוך באנגלית עדיין עושה לי סחרחורת לפעמים. אני מניח שאקרא אותו מאוחר יותר. ברמה הפילוסופית את צודקת, דברים הזויים במקורם מעלים תהיות ביחס לתקפות התוצרים שלהם. ברמה הפרקטית, אם משהו מהפרקטיקות שלו עובד תכלס בשטח ומביא לי תועלת כספית (יש לי מוצר שהפך ללהיט אצל הסיינטולוגים), למה לא לנצל את זה?

uri80

New member
רגע, פספסתם את העובדה שהוא סופר

ממש ממש גרוע? זה לבדו הצדיק ביצוע לינץ' בו ובחסידיו.

מתלבט13

New member
ייעוץ עסקי נכלולי

למיטב ידיעתי הם סוחטים כספים באמצעות "ייעוץ עסקי". ומכיר לפחות סיפור אחד מקרוב.

Le Fay

New member
מלכתחילה לא הייתי משלמת עבור שום

ייעוץ, עסקי או אחר, שהממציא שלו מורה לתלמידיו, הממונים על מתן הייעוץ, את ההוראה הבאה: Don't evaluate data [...]. don't question the validity of data. Keep your reservations to yourself (Hubbard, 300). ובלשוננו: אל תאמוד את ערך הנתונים [...]. אל תטיל ספק בתקפות הנתונים. שמור את ההסתייגויות שלך לעצמך.

פראייר מי שמשלם

כשאתה מקבל הצעת מחיר על מחשב ב10000 שקל כשאתה יודע שבדיוק כמוהו תוכל לקנות ב2000 ואתה בכל זאת קונה מהראשון, זו סחיטה? זו טיפשות של הקונה. לסחוט זה לבא אל מישהו עם אקדח לרקה ולאיים עליו, להגיש הצעת מחיר יקרה זו לא סחיטה, תמיד יש מתחרים זולים יותר, אתה בנאדם בוגר תשפוט בעצמך אם זה טוב לך או לא. גמני קיבלתי הצעת מחיר על ייעוץ, היא הייתה יקרה, אמרתי שלום ותודה על הדגים, והתחפפתי משם, כמו שהייתי עושה בחנות מחשבים. ראיתי כאלה שהלכו על ההצעה, קיבלו ייעוץ ובעקבותיו הכפילו ושילשו הכנסות תוך שבועיים (אני מכיר אישית כמה כאלה), וראיתי כאלה שסגרו את העסק (גם אותם אני מכיר אישית), כך שזה אינדבדואלי.

naty 1

New member
תרשה לי לנסח את השאלות קצת אחרת

1) האם ישנה "בחירה חופשית" ? 2) האם ישנה נשמה? השאלות הינן עתיקות ביותר כמעט כמו הדת. ברוך שכיוונת לדעת גדולים. לשאלה 1: האינסטיקטים ותורות המוסר מניחים שיש. בעייתי מבחינה לוגית. שכן, לכל דבר בעולם יש סיבה שגרמה לו, ולכן בעייתי להניח שפעולות האדם שונות מחוקי הטבע המוכרות לנו, ראה ערך דטרמיניזם. בהנחה שהדטרמינסטים צודקים, אם נצליח לעלות על כל הסיבות הישירות והעקיפות הגורמות לאדם לעשות את מה שעשה, נוכל תיאורטית גם לחזות אותם. לשאלה 2: למדע לא ידוע על קיום של תודעה חוץ גופית מלבד האותות החשמליים במח. מבחינה לוגית ישנה בעייתיות לא לגמרי פתורה איך פועלת ההכרה האנושית. לא לגמרי ברור מיהו זה אשר "קורא" כביכול את האותות החשמליים אותם מעביר המח האנושי (לדוגמה, מחשב יכול להעביר אותות אלקטרוניים ללא כל בעיה, אך אינו יכול "לקרוא" אותם). דבר אחד ברור, חקר המח והתודעה האנושית נמצא בחיתולי חיתוליו. ראה ערך גישות לרעיון הנשמה. אם האדם הינו "יותר" מסך חלקיו הפיזיים, אם יעתיקו את חלקיקי הגוף שלך זה עדיין לא יהיה אתה. מקווה שעזרתי להגדרת חיבוטיך

the dudu

New member
מצחיק

אבל קמתי בבוקר- צהריים שאחרי וזה לא ממש ענין אותי יותר. אבל תודה בכל מקרה- עד הפעם הבאה

naty 1

New member
מבין שבצהריים-ערב שלפני

זה ממש הטריד אותך. אם דברים נוספים מטרידים אותך, אל תהסס, פקסקס. מאז שהנערה פה, יש כאן פריחה בתחום הייעוץ המיני.

atheistgirl

New member
חזרתי עם תשובה...

אני לא רואה שום אפשרות להתעצבן על שאלה כזו. בכל מקרה. תשובה מדעית לשאלתך השנייה תהיה לא. אין אפשרות ליצור כפיל מדויק של אדם כי כמו שאנו רואים אצל תאומים זהים גנטית יש הרבה מלבד גנטיקה שקובע מה אתה. הסביבה משפיע על האדם המון.

למעלה