אל תתעצבנו עליי

the dudu

New member
אל תתעצבנו עליי

אבל יש לי שאלה.. 1.אתם חושבים שבאופן תיאורטי אפשר בעזרת המדע לחזות התנהגות שלא אדם בדיוק, למשל איזה שיר הוא יכתוב בדיוק של אותיות?(נמקו) 2.אם יעתיקו את חלקיקי הגוף שלך בדיוק מושלם, זה יהיה אתה?

למה להתעצבן?

כשאפשר ישר להרביץ?
1. כדי להגיע למסקנה שאפשר לחזות התנהגות של אדם בדיוק נראה לי שיש להניח מספר הנחות:
התנהגות האדם נובעת מסיבות נתונות ולא מבחירה חסרת סיבה.
ניתן לדעת את כל הסיבות המאלצות את התנהגות האדם, הן פנימיות באדם והן חיצוניות בסביבה, לפני קרות ההתנהגות המדוברת. לשם קיום הנחה זו, יש להניח (א)
שאין גורמים בלתי ניתנים למדידה - כגון נשמה, אלהים ומלאכים - שמאלצים את התנהגות האדם. (ב)
הסיבות המאלצות את התנהגות האדם קודמות להתנהגות.
ניתן לחשב את תוצאת הסיבות, לפני קרות ההתנהגות המדוברת. פשוט מזה - באופן תיאורטי - לחשב את הדברים בדיעבד. 2. גם אם נניח שאני רק חלקיקי גופי, עדיין המועתק לא יהיה אני. מהסיבות הבאות
מלבד היותי ישות נבדלת, אני גם חלק ממערכת סביבתית בעלת השפעות גומלין. והמועתק אינו משולב במערכת זו.
המועתק ימוקם במקום אחר ממני כיוון שאין אפשרות למקם שני ישויות באותו מקום, לכן כבר מתחילת קיומו הוא לא יהיה אני. זה היה בקיצור נמרץ

ואם תברא יקום תואם?

ותכניס את המועתק למערכת סביבתית זהה בדיוק? לדעתי זה לא ילך. רוב המחשבות באות לנו לראש בגלל מה שבא לפניהם, למשל אתה רואה אשה זקנה עם סל, נזכר בסבתא שלך החולה, נזכר בסרטן, נזכר בסיגריות, מחליט לא לקנות כופסא. אבל יש מחשבות (וזה מוכח) שקופצות לראש בצורה רנדומאלית לחלוטין, כאילו המוח עושה shuffle, שולף לך זיכרון מתקופה מסוימת וזורק לך אותה לראש. המחשבות הללו מולידות לשרשרת מחשבות שמולידות למעשים, את הרנדומליות הזאת אין שום דרך לצפות מראש. ולכן אי אפשר לצפות התנהגות של בן אדם או של חיה בשום שלב. למעט את ההתנהגותו של 'פרויד של הצ'אט' שמתוקף היותו חסר חיים לחלוטין, יש צורך בגירוי חזק מאד בכדי שמחשבה תכנס למוחו.

איינס צווי דריי פוליציי

איינס) יקום תואם - האם ייתכן יקום תואם שאין לו מערכת גומלין עם יקום הנוכחי? אם כן, אבקשך להסביר איך זה ייתכן. אם לא, אין מקום לשאלה. צווי) מחשבות וזכרונות - בהנחה שאדם הוא רק חלקיקי גופו, כלולים בהם גם מחשבותיו וזכרונותיו. דריי) מחשבה רנדומלית - אני מניח שהיא רנדומלית רק בעינינו, כיוון שאיננו מכירים את המנגנון שחולל מחשבה זו. אך לכשעצמה אין במחשבה רנדומליות. אך אתה ציינת שיש הוכחה לרנדומליות. אנא פרט את ההוכחה.

avi972

New member
תשובה מעצבנת

לפי הפיסיקה הקלאסית : כן ל2 השאלות לפי הפיסיקה המודרנית : לא ל2 השאלות למרות שבשאלה השניה אתה צריך להבהיר למה אתה מתכוון ב"אתה". (ז"א אין ספק שאם ישכפלו אותך המחשבות שלך לא ישפיעו על השכפול )

hanashim

New member
שאלה לגיטמית

the dudu שלום שאלת שאלה לגיטמית אני חושבת שהתשובה היא שלילית הוכח מדעית שלאנ ניתן לחזות התנהגות של אנשים כיבן שהתנהגות של אנשים מושפית מאלף ואחד גורמים רגעעים שאין המדע יכול לקחת אותם בקביעה במחקר מראש. אבל המדע מצא שלחלק מהתתנהגויות יש סימנים הורמולינלים, והפרשות חומרים בגוף האדם שאם יש לאדם אותם ברמות חריגות אפשר להגיד שהוא בקבוצת סיכון לפתח התנהגויות יוצאות דופן

creo ergo sum

New member
תשובה מוצעת

בתאוריית הכאוס נטען שאין לנו אפשרות לתת תחזית אמיתית על הבן אדם או בכלל, נגיד על מזג האויר. מכיוון שהמציאות לפרטיה מורכבת מאינסוף גורמים וכל פרט קטן משפיע על המשוואה הגדולה (אתה יכול לקרוא על זה מאד בקצרה בויקיפדיה- "אפקט הפרפר").

the dudu

New member
תגידו זה הגיוני

שאני רואה את ההודעות בפורום בצורה עקומה אלכסונית???

אממ

זה לא אתה. זה השכפול שלך שעומד לצידך ואתה חוסם אותו מלהתקרב למסך.

מתלבט13

New member
אי אפשר כי זה נורא מורכב

והמורכבות היא כזו שכל שינוי זעיר בפרט אחד משפיע על כל המערכת באופן קיצוני.

יש אנשים שאומרים שאפשר

אחד מהם שמו ל. רון הווארד, הוא המציא דת שלימה מסביב לאפשרות המדעית (לטענתו) לחזות התנהגות אנושית. הדת שלו עוסקת באיך ליצור שפיות בעולם באמצעות כלים לחיזוי התנהגות אנושית, ושימוש בהם. עיין ערך סיינטולוגיה. גילוי נאות: לאחרונה אני לומד מעט סיינטולוגיה (אל דאגה, אני לא הולך להיות מיסיונר).

נכון שזה כת

גם יהדות אורתודוכסית זה כת לכל דבר. ביהדות יש כמה וכמה חוקים אוניברסליים ש 99,9 אחוז מהאוכלוסיה מסכים שהם טובים (למשל: לא תרצח), כלומר גם בכת יכול להיות משהו טוב, למה לא לקחת רק את מה שטוב לי? נדמה שלי שהקוצקער רֶבּה אמר: "מוסיף ידע מוסיף מכאוב, אבל יוסיף".

למעלה