אל תתבאסו עליי

• פותח הנושא wish2
  • פורסם בתאריך
שאלות ומחשבות:

מי הוא יהודי?
מה הם גבולות מדינת ישראל?
(אשמח אם תביא את המקורות שעליהם אתה נסמך. אולי נוכל לנהל דיון רציני בעניין)

מעניין שהזכרת את שמאי והלל. אז בעצם אם אני משליך את שיטתם על ההוה שלנו כאן הרי שההלכה שצריך לקיים(כמו שביבי הגדיר אותה) היא "שתי מדינות לשני עמים" ועכשיו יש לכך שתי דרכים להגיע: "ישר" - כלומר לעשות איזשהו הסכם מדיני ולהכריז על מדינה פלסטינית לצד מדינת ישראל. ב"זיגזג" - להמשיך את הדישדוש המדיני לנצח (או לפחות כמה שיותר) ובינתיים להמשיך להקיז את דמם של האזרחים משני צדי הגבול.

עיראק/לוב/אפגניסטן: כולן אינן דוגמאות טובות. למה? כי שכחת את סוריה. תשאל "מה הקשר?" כי עובדה שבסוריה האמריקאים לא מתערבים. למה? כי אין להם שום אינטרס שם. בעיראק/לוב היה נפט. באפגניסטן יש שדות אופיום. בשני המקרים לאמריקה היה אינטרס מובהק להתערב בניסיון לשלוט על המשאבים. בסוריה אין ולכן לא התערבו. ההתפרקות של המדינות גם היא טובה לאמריקאים. ככה השבטים עסוקים לטבוח אחד את השני ופחות עסוקים בלייצא את הטרור החוצה לאמריקה. האמריקאים יישמו את הדוקטרינה הישראלית: לייצא את המלחמה כמה שיותר מהר אל שטח האוייב. ד"א, גם חמס אימץ אותה ובהצלחה מרובה. רק הישראלים שכחו אותה. אבל זה כבר נושא אחר.

על דבר אחד אני כן מסכים איתך. לא ניתן באמת לעשות את ההפרדה בין חמס לאוכלוסיה האזרחית. זה בערך כמו לעשות את ההפרדה בין ש"ס לציבור שלה. בדיוק כמו שבעיני הציבור שלה דרעי לא עשה דבר רע ופשוט קורבן של הממסד האשכנזי הלבן, כך גם ראשי חמס ופעיליו לא אשמים בעיני העזתים אלא הישראלים.

ד"א, להבנתי במשפט שהבאת הכוונה היתה לומר שהשכן סובל בגלל ששכנו רשע. הוא לא נותן לנו את הרשות להפוך אותו לנזק נלווה או משני.

השלושר

New member
אני אספר סוד גלוי

אף פעם לא עניין ולא יעניין אותי "מה כדאי לאכול בדייט שני".

ולכשעצמי, לא מרגיש לא ייאוש ולא זוחל.

זו מלחמה שמועדה (מפיק בה') היה כבר מזמן, אבל מוטב מאוחר מלעולם לא,
ואני יכול למצוא בה לא מעט נקודות אור. חלקן מקריות, חלקן טכניות ודאיות, חלקן עוד על תנאי,
בחזקת 'אולי הפעם ילמדו' (כשאני מכוון אלינו, כמובן. לגבי הצד השני, ההנחה הסבירה
והנכונה בעקביות כבר מעל 100 שנה היא שיש לצפות להמשך הגועל השכונתי המוכר).

אבל ייאוש ? לא.

wish2

New member
אני כל הזמן מנסה לשים יד על

על אותו דבר שמייחד את המאבק הזה מאחרים.הכל שונה.ההתעסקות של המדיה.התגובות של האנשים.הלך הרוח מוזר לי.זה הכי קרוב לתחושת לאומיות חזקה שאני זוכרת.זה מבעבע כאילו יש לנו את אותו להט נחוש ואש שהייתה לאותם לוחמים אמיצים שסללו לנו את הדרך לחלום בדמות מדינה באמצע המאה הקודמת.זה בוער כמעט בכולם.האם זה פחד ממשי על קיומנו?האם זה פשוט היותה של ישראל ילד כאפות בינוני שפתאום מתמרד?או שזה רצון להחזיר את אותה יראה שהייתה לערבים פעם מישראל החזקה.לא יודעת... בכל אופן בפורום שיחות גברים כתבתי דבר דומה למה שכתבת.אתמול בלילה פתאום חשבתי לעצמי.האם הארץ הזו לא יכולה באמת לשקוט?

דווקא

לא.
יש בעמוד הראשון שני שרשורים עוד משבוע שעבר,
לפורום שהיו עולים בו כל יום לפחות 5 שרשורים פעילים, מלמד שאולי אנחנו לא כאלה מנותקים.
וגם כשהיו פה שרשורים על המצב, הם נמחקו בגלל התלהמות בהמתית של אנשים אטומים.
&nbsp
אז לא, אנחנו לא אטומים אבל תודה על הביקורת.
לקחנו לתשומת לבנו.

אני קצת מתבאסת עליך

גם אם לרגע קט מי מאתינו מגיח לכאן ומעלה פוסט שאינו נוגע למצב אין זה אומר שום דבר לגבי מידת הניתוק או החיבור שלו.
אני משוכנעת שאין פה נפש מנותקת אחת, הלב של כולנו עם החיילים הגיבורים שלנו, מתפללים לשלומם ובריאותם, כמו גם עם תושבי הישובים הדרומיים הסופגים וסופגים זה 14 שנה. אני בטוחה שלרבים מאיתנו כאן יש קרובי משפחה המתגוררים בדרום או חיילים שנמצאי כרגע בתוך עזה.
לא חושבת שנכון להתיימר ולחשוב שיש פה מישהו אחד שזה עובר מעליו לא לידו בגלל שהוא בוחר להעלות או להגיב לפוסט שנחשב בעיניך לפוסט לא אינטלגנטי.
&nbsp

wish2

New member
מפספסת אותי..

חלילה לך מלהניח שאני חושבת שרק ליבי כואב.
ביזיון כתבה שהיו כמה שרשורי ם בנושא ונמחקו.
למה?
כי דיברו כאן על נושא בוער?
על דברים שמציתים בנו את יצא ההשרדות ובגלל זה הופכים להיות לוהטים?
זה חלק מלהיות ישראלי.
ולא צריך לברוח מזה.
וגם בפורום סריגה אל תוך הלילה במסרגה אחת צריך להעלות את זה.
זה רק מה שאמרתי.
&nbsp

כי גם דיון יש דרך לנהל.

וברגע שחרגו ממנה, והתחילו לעוף כל מני איחולים שונים ומשונים, ואין הכוונה כמובן לאיחולי בריאות ואריכות ימים, הם נמחקו. לא בגלל התוכן, אלא בגלל העטיפה.

למעלה