אל תתבאסו עליי

• פותח הנושא wish2
  • פורסם בתאריך

dori78

New member

מכיוון שאתה לא מכיר אותי, תרשה לי לגחך בקול רם.
אתה, כמו מספר חברים אחרים בפורום הזה, שמתם עלי ועל עוד כמה גולשים תווית של "שמאל רדיקלי".
מישהו מהחברים פה איחל לי במסר אישי נסיעה נעימה לעזה וגם שיתף אותי שהוא מקווה שאחמד (או מוחמד, אני באמת לא זוכרת) יכניס לי אותו עמוק וכואב. זה עושה נעים על הלב, לדעת שאלה האנשים וזו הרמה של הדיון. וזה, אגב, הרבה לפני הסיבוב הנוכחי של הקרבות עם החמאס בעזה.

זה העם שבתוכו אני יושבת.
זה שמצד אחד כותב בפורום "כולנו מלוכדים", ובאותה נשימה שולח מסרים אישיים מגעילים למי שהוא לא מעוניין להתלכד איתו. אני כמעט לגמרי משוכנעת (אם כי תמיד יכולות להיות הפתעות), שהאנשים שהגיעו ללוות את החיילים הבודדים בדרכם האחרונה היו מכל הקשת הפוליטית: אנשים שבלי קשר לדעותיהם, חלקו כבוד לחייל שעשה כבוד למדינה הזו ומת למענה.
בלי קשר למעשה הזה שלהם, או לדיעותיהם הפוליטיות, בהחלט יכול להיות שחלקם שייכים לאגף בריוני המקלדת.
משום מה, יש הרבה יותר כאלה בצד הימני של המפה (אם כי הם קיימים גם בשמאל. קיצוניות פנאטית קיימת בכל כיוון).

אין לי עניין להרגיש מלוכדת עם עדר של בהמות אלימות, גם אם אתה לא רואה את זה כך.
זה בסדר, אם יום אחד תתפכח, אתה תמיד יכול להשתמש בציטוט שהנחה כמה וכמה מנהיגי ימין שהתמתנו עם עלייתם לכס המלכות, את אריאל שרון בימי ההתנתקות וכנראה גם את בגין במעמד חתימת הסכם השלום עם מצרים: "דברים שרואים מכאן - לא רואים משם".

בהתחשב בעובדה שאין לי מושג מי זה בדיוק ה"שמאל הרדיקלי", כנראה שאני לא ממש משתייכת אליו.
אני מניחה שמבחינתך כל מי שעושה הפרדה בין חמאס לבין כלל אזרחי עזה הוא כזה.
זה בסדר, שיהיה לך לבריאות.

אגב, אני לא בטוחה שאני יודעת איך נראה דגל פלסטין.
הדגל היחיד שאני מקפידה לקשור לאופנוע שלי הוא דגל ישראל.

ולא שזה משנה משהו, כי דעה פוליטית או גישה כללית לחיים לא בהכרח קשורה למקום מגורים, אבל בניגוד למה שנדמה לך אני לא גרה בתל אביב. תל אביב בעיניי היא פאב אחד גדול, שזה נחמד בשביל לצאת לבלות (למי שאוהב את סגנון הבילוי הזה). אני לא חושבת שהייתי רוצה לחיות בתל אביב או לגדל בה משפחה, בדיוק כמו שלא הייתי רוצה לעשות את זה בניו יורק, לונדון או ברלין.

ועכשיו אני חייב לנזוף בך!

לא סיכמנו שלא משווים אותם לבהמות?
למה להעליב שוב ושוב את הפרות/קרנפים ושאר חיות חביבות?

נו נו נו!

פרויקט: למצוא מילה חדשה שתחליף את השימוש שלנו ב:"בהמות"/"בבונים"?
אולי.... זרחטודקה? אני פתוח להצעות. אולי נעשה על זה תחרות בפורום?

wish2

New member
יש קיצוניים לשני הצדדים

בעינייך קיצוניות היא לשלוח מישהו לעשות משהו לא ראוי לאמא שלו או לאחותו.
ובעיני אחר קיצוניות היא להפגין נגד פעולות הצבא שלנו בזמן מלחמה.
&nbsp
הרעיון הכללי הוא שטוב שיש ריבוי דעות.
וטוב שיש שיטה דמוקרטית לקבוע התנהלות.
&nbsp
אבל עדיין חושבת אני שלא צריך להמנע מדיונים רק כי הרוחות מתלהטות.
ובטח שלא צריך להפגע בגלל עמדות פוליטיות.
זו רק השקפה.
חחח
עכשיו מעניין אותי לראות מה קורה פה כשיש דיון רציני באמת.
ותזכרי שתמיד את יכולה לסיים בלהסכים לא להסכים ואז לחזור ולדבר על מה כדאי להזמין לאכול בדייט שני

&nbsp
אני בכל אופן אוהבת לבשל עם מישהו.
יש משהו ששובר מתח ויש נינוחות בלשתות יין ולבשל.
באסה שרוב הגברים שהיה לי את זה איתם השתלטו על המטבח והשאירו לי את הכלים.
&nbsp
&nbsp

עדר של בהמות אלימות?

לזה את משייכת התלכדות?
יש המון הפגנות תמיכה בצה"ל גם ללא אלימות, אפילו רובן כאלו.
הפגנות קטנות בצמתים, הפגנות גדולות יותר...שלטי תמיכה וגאווה בדגל המדינה.
האיחוד של העם התבטא גם בהרעפת האהבה על תושבי הדרום והחיילים בדרום, ולכל הפצועים.
האיחוד של העם התבטא גם אתמול כשמאות אזרחים הפגינו מול בית משפחת גולדין עם שלטים ,עמדו ושרו.
בלי רעש ובלי בלאגן...

dori78

New member
חלילה.

אני עושה הפרדה מאוד ברורה בין המעשים הנפלאים שאת מתארת, לבין גילויי האלימות שמגיעים בשבועיים האחרונים לשיא.
בין שלטי תמיכה וגאווה בצה"ל, לבין קריאות אלימות כלפי מי שמפריד בין חמאס ובין האוכלוסייה האזרחית בעזה.
בין תמיכה במשפחות השכולות, לבין הקמת קבוצות כמו "האריות של הצל".

לעתים, אותם אנשים נמצאים בשני הקצוות האלה.
בעיניי, השני מבטל את הראשון.

לא סתם נאמר "הפטריוטיזם הוא מפלטו של הנבל".

האריות של צל...

למה בכלל נותנים להם במה?
התקשורת וכולם כל הזמן מדברים עליהם, ועל האלימות ופחות מדגישים את כל המעשים הנפלאים שיש.
כי המעשים הנפלאים גוברים בעוצמתם על החרא הזה שהתקשורת נותנת לו במה.
והנה גם את, ואחרים... זה מה שיושב לכם בראש. האריות של הצל.

טרול שלא מאכילים מתאדה בסוף.

dori78

New member
מי זה בדיוק "נותן" במה?

בעידן האינטרנט החופשי והרשתות החברתיות, כל עוד אנחנו במדינה דמוקרטית - גם להם מותר להביע את דעתם, מעוותת ככל שהיא נראית בעיניי.
מאחר ואני תומכת בשיטה הדמוקרטית, אני לא בעד להשתיק אותם או לגרום להם נזק. כל שנותר לי הוא להביע את דעתי, גם אם זה לא מוצא חן בעיניהם.
ויש מספיק פוסטים מגעילים ואלימים שלא מאוגדים תחת קבוצה זו או אחרת, גם פה בפורום. אני לא אזכיר שמות, את יודעת לבד מי הם.
אני בכלל לא מתחילה לדבר על מה שקורה בפורומים אחרים, בהם מתקבלת התחושה שאנחנו חיים במדינה טוטליטרית.

לא הבנת

לתת במה=לתת יחס. למי שמלבה שנאה לא צריך לתת בכלל יחס.
מתי אמרתי שאסור להם להתבטא? זה שני דברים שונים בכלל.

dori78

New member
ומה זה "מלבה שנאה"?

נראה לי שהדעות על כך חלוקות בימים אלו.
יכול להיות ששתינו מסכימות בנושא הזה, אבל יש הרבה אנשים שמאמינים שזה לגמרי בסדר לשנוא את אחינועם ניני או את אורנה בנאי.
אגב, אני רוצה לחלוק איתך ציטוט ששמעתי לאחרונה ושעשע אותי:
"צריך לשמור על ראש פתוח, על דמוקרטיה וחופש הביטוי לשני הכיוונים.
ואולי הגיע הזמן להודות, שבלי קשר לדעותיו הפוליטיות - יואב אליאסי הוא אמן גרוע".

זה לגמרי בסדר לשנוא את מי שבא לנו דורי

זה לגמרי בסדר.
זה גם בסדר לבטא את הכעס כלפיהם, רק לא בסדר בחירת המילים שאנשים בוחרים לפעמים.
ואותה בחירת מילים היא מלבה שנאה.
יש מי שאומר שזה יגרום לרצח הבא? או אולי רצח פוליטי..אני מקווה שלא.
אישית אף פעם לא אהבתי את ניני,עוד לפני שהבנתי מהן דעותיה, ומעולם לא הבעתי דעה של ממש נגד אותם סלבס.
אני מעדיפה להתעלם מהם לחלוטין.

BTW
יואב היה די טוב בחיבור שלו עם סאבלימינל. אבל כסוליסט הוא באמת לא משהו.

turangaleela1

New member
מסכימה

העם לא באמת מלוכד, זו רק אשלייה, העמדת פנים אפילו.

תסתכלו בטוקבקים, בדברים שמפורסמים בפייסבוק עוד כל מני שיט בטלוויזיה ומדיומים אחרים- כל מי שאומר דיעה קצת אחרת מיד מקבל הטחות של "בוגד" ומעולם לא ראיתי קריאות למוות של אנשים אחרים בכמות שראיתי בשבוע וחצי האחרונים. זה פשוט מחליא

dori78

New member
זה פשוט.

בניגוד למה שכמה מהאנשים פה חושבים - אני אוהבת את ארץ ישראל ואת השפה העברית.
לכן, מגיל די צעיר אני קוראת וכותבת לא מעט, ומשתדלת ככל האפשר לתת לשפה העברית את הכבוד המגיע לה.
כל פעם מחדש אני נדהמת לגלות, שהאנשים שכותבים את התגובות הכי אוהבות לארץ הזאת, עושים זאת בצורה שכל כך מזלזלת בשפתה.
ואולי הם בעצם לא כל כך אוהבים את הארץ והשפה, כמו שדחוף להם לשנוא את מי שאוהב אותה בצורה קצת שונה מהם.

אני חושב שאת מערבבת...

בין עניין האחדות שנוצרה למען החייל הבודד שנפטר.
&nbsp
&nbsp
לבין...חוסר דרך ארץ.
&nbsp
&nbsp
לבין...חוסר דרך ארץ. (כן, חזרתי על זה שוב, בכוונה. עפ"י מה שכתבת
)

dori78

New member
אני חושבת שאני יודעת מה רציתי להגיד.

אם אתה מאוחד עם מישהו ברעיון מסוים, לא אומר שאתה צריך להיות לא-מאוחד עם אחר, שהרעיון שלו נוגד את שלך.
ה"אחדות" הזאת, היא מזוייפת בעיניי בדיוק בגלל זה: אנשים מרגישים מאוד מאוחדים - עם מי שאומר את אותם דברים בדיוק כמוהם.
אני רוצה לראות את הליכודניק, שיחבק את אורנה בנאי כי היא יהודיה וישראלית, בלי קשר לרחמים שהיא מראה לתינוקות ערבים.
אני רוצה לראות את גדעון לוי, שיחבק פעיל ימין שקורא לשטח את עזה כי הוא יהודי וישראלי.
איכשהו, אני לא רואה את זה קורה, בדיוק כמו שאני לא רואה את גולשי הפורום הימניים הקיצוניים מפסיקים לקרוא לי "כלבה".

אחדות מתבטאת גם בקבלת השונה, לא חוכמה להרגיש מלוכד עם זה שזהה לך בהשקפתו.

אחדות.

אם נסתכל רגע, מעבר לחוסר רצון לקבל אותך/אותי/אותו בגלל דעה כזו או אחרת היא הרצון לדעת שגם אנחנו שותפים למטרה והיא (אולי אני לא מדייק
) - מיגור החמאס עד היסוד. אולי לא שמעו את זה ממך/ממני?
אין לי מושג. לא הייתי פה.

&nbsp
אפשר ללמוד מפה על המושג - "אחדות". חלק ממנה הוא: 'כולנו שווים לאותה מטרה'. כולם מודים שצריכים להגיע ל'נקודה הזו'. רק שכל אחד חושב על דרך אחרת כדי להגיע לאותה מטרה. כך הוא העולם...

dori78

New member
דיון מעניין, שווה שרשור חדש.

ראשית, אני לא יודעת לגביך, אני כתבתי פה לפחות פעם אחת שמיגור החמאס הוא עניין חיובי בעיניי.
למיטב הבנתי, לא כולם עושים הפרדה בין החמאס (גם כרעיון אידיאולוגי, גם כתנועה פוליטית וגם כפעילות בשטח) לבין האוכלוסיה הפלסטינית בכללותה.
בעיניי, להגיד שאי אפשר להפריד בין הרעיון האידיאולוגי לבין האוכלוסיה האזרחית - זה כמו להגיד שאי אפשר להפריד בין האלימות הגסה לבין אנשי ימין קיצוניים.
אפשר גם אפשר, אם מאמינים בזה. לצערי, נכון להיום אף אחד לא מאמין ולא רוצה להאמין בזה.

שנית, אני ממש לא בטוחה שעניין ה"כולנו שווים לאותה מטרה" יכול להתקיים.
מטרות שונות הן חלק מאידיאולוגיה שונה ואידיאולוגיה אחת יש רק במשטרים טוטליטריים.
כמו כן, אני די בטוחה שחלק גדול מהאלימות וההתלהמות שאנחנו רואים בשבועיים האחרונים, מגיעה מתוך אמונה של המתלהמים שהם שווים יותר.

בעיניי, המטרה היא חיים שלווים לעם היהודי בארץ ישראל.
כבר אפשר לדון על משמעות המושג "שלווה", על "מי הוא יהודי", על "ישראל ליהודים כהשקפה גזענית" ועל "ארץ ישראל - באילו גבולות?"
תראה כמה נושאים לדיון מתוך משפט אחד קטן של שש מילים.

אני רוצה לציין.

הפרדה בין חמאס לאוכלוסייה - לא הייתי עושה. נכון ייתכן שיש בניהם שאינם רוצים כלל בארגון הזה על ראשם. אך לארגון הזה שלוחות בשלטון, ציבור די גדול שתומך בו (מבית ומחוץ - חו"ל). כך שהכלל "אוי לרשע ואוי לשכנו" תופס גם פה.
&nbsp
אני לא רואה שום רע במשטר טוטליטרי. מי שלא מבין מזה"ת מה הוא, רואה בכך הרע בהתגלמותו. הוכחה פשוטה - מלחמת עיראק, אפגניסטאן, לוב - בהם התערבו צבאות אירופה וארה"ב - ובעצם - הרסו את הכל.
&nbsp
בנוגע אלינו - בגלל עניין ריבוי הדעות שיש בתוכנו - על אחת כמה שנדרש מנהיג יחיד שינווט את העם והמדינה מצד אחד. ויראה עוצמה כלפי חוץ מצד שני. אהה...לא, היום אין מנהיגים בדורינו. אנחנו עדיין שפלים סחופים ודוויים...(הנה רקטה! בחלון שלי!
)
&nbsp
דיון על "שלווה", "יהודי - מי הוא?" "גבולות א"י- אילו?" כשיש הגדרות ברורות לכך - לטעמי מיותר לחלוטין.
&nbsp
לסיום, כך הוא העולם, כך נברא - שיהיה ויכוח. יש אחידות ויש אחדות. אחידות - מלשון מיוחדות. כל אחד בפני עצמו. היום יש את זה בשפע. בין אחדות לאחידות? אחידות - כל אחד בפני עצמו - "כשם שאין פרצופיהן שווין כך אין דעתן שווה" (מס' ברכות) אך מעל הכל אנחנו מאוחדים. אחדות? - - כולנו שווים לאותה מטרה. כולם מודים שצריכים להגיע ל'נקודה הזו'. רק שכל אחד חושב על דרך אחרת כדי להגיע לאותה מטרה (דוגמא פשוטה: בית שמאי ובית הלל. כולם ידעו הלכה X צריך לקיים, רק אחד אמר ללכת ישר, שני אמר ללכת בזיגזג).
&nbsp

למעלה