אל תתבאסו עליי

• פותח הנושא wish2
  • פורסם בתאריך

wish2

New member
אל תתבאסו עליי

אבל סקירה אוורירית פה גרמה לי להרגיש שאתם מנותקים.
אתם קולטים מה נסגר עם המדינה שלנו?
מרגישים את הייאוש המזדחל מחוסר האונים שיש בלוחמת גרילה עם הטינופות האלה?
אתם שומעים את הצרחות החרישיות של האימהות השכולות?
פאק....
בלי להתנשא או משהו.
את מי מעניין עכשיו "מה כדאי לאכול בדייט שני"?
אני לא מבקשת שתעצרו את החיים אבל קצת פרופורציה.
היה פה רק פוסט אחד אינטיליגנטי ואקטואלי והוא לא קיבל אף תגובה!
אף פאקינג תגובה.
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=1365&messageid=175911546

ואני יודעת שיש נושא לפורום הזה.
ואני יודעת בודאות שיש פה אחלה אנשים.
אבל אי אפשר להיות מעל מה שקורה או בצד.

turangaleela1

New member
העיקר שזה בלי להתנשא

מה את יודעת על מה שעובר על אנשים פה?
אולי זה המפלט שלהם מכל מה שקורה?

קראתי פעמיים את ההודעה שלך ולא הבנתי מה את רוצה

אם לדעתך אין פה מספיק דיונים על המצב - דעה הגיונית, לגיטימית - למה את לא מתחילה כאלה?

ואם את לא במצברוח בימים אלה לדיונים על נושאים רגילים - למה את נכנסת לקרוא אותם?

wish2

New member
תשובה מתגוננת מעט

אני לא תוקפת.
רק מעירה.

&nbsp

לא התכוונתי לתקוף
אז אין צורך להתגונן

פשוט לא ברור לי.
כי גם כשאת כותבת שאת רק מעירה: על מה בעצם?

מבין אותך מצד שני אנשים אולי מנסים לשדר עסקים כרגיל

למרות שמי שגר באזורים מסויימים אין מצב לזה
אני מכיר את זה מעט יותר מהרוב שגרים בת"א רבתי

יחד עם זאת בימים אלו שהעם שלנו מלוכד כמו שלא היה כבר כ 50 שנה
אני מאמין שחשוב לשמור על אופטימיות ואם אפשר על השגרה
אולי זה לא הפורום לדבר בו על המצב ולכן לא ראית פה פוסטים בנושא
ובכל זאת אם יש לך משהו תעלי נשמח לקחת חלק
רק מקווה שאת לא מהצד השמאלי...

wish2

New member
אכן צודק אתה

מלוכדים כמו שמעולם לא היינו.
לא לפחות מאז שאני זוכרת.
אבל איכשהו אני מרגישה גם תיסכול.
כאילו אנשים שפעם הייתה להם השקפה פוליטית מאוד ברורה הלכו לאיבוד.
זה קרה לי.
והייתי מאוד ימנית.
מאוד.
ועכשיו אני פשוט חשה דאגה מציפה לחיילינו וחמלה קורעת לתינוקות בעזה.
כאילו לאף אחד אין תשובה מה נכון.
וזה מעיק.
וחשוב לשמור על שגרה אבל לא ראוי להתנתק.
&nbsp

dori78

New member
תנוח דעתך, אם אני לא התבאסתי את בטח לא צריכה.

בניגוד למה שנדמה לאוריינטאלי ולעוד כמה אנשים, העם הזה לא כזה מלוכד.
הרי סטטיסטית, חלק מאותם אנשים שעשו מעשה חסד והלכו ללוויה של החייל הבודד שון כרמלי, חלק מאותם אנשים צדיקים שהלכו ללוויה של החייל הבודד מקס שטיינברג - הם אותם אנשים שמתייחסים לאחרים כמו לזבל בכביש, שדוחפים בתור בסופר ושמאחלים מוות לכל מי שלא מתאים להם בעין. אפילו אוריינטאלי המלוכד, מקווה שאם את כבר רוצה לדבר על המצב - שלא תהיי מהצד השמאלי של המפה. כלומר הוא מוכן לדבר על המצב, אבל רק עם מי שחושב בול, אבל בול כמוהו.
זה לא ליכוד, זה סתם ראייה צרה.
ואם אלה בני השיח - אולי באמת עדיף לא לדבר.

wish2

New member
אין משהו שאני מכבדת יותר

מויכוח הגון וטוב.כזה שבו שני הצדדים נלחמים על האידיאולוגיה שלהם.מזיעים כדי להוכיח אותה.ריבוי דעות זה טוב.הדיון עליהן טוב יותר.להמנע מלדבר עם מישהו על שותפות גורל קולקטיבית של עם נרדף שלם רק בגלל המיקום שלו במפה הפוליטית זה פחדני מעט.את בטוחה שזו הסיבה שבגללה אנשים פה פחות מתעסקים ב ליבה שותת הדם של המדינה ויותר עם ליבם שלהם?

סתם לידע כללי ובלי התנשאות כמובן

בדיוק התפרסמה על זה כתבה השבוע.
בבקשה:
http://e.walla.co.il/?w=//2771099
מוזמנת לקרוא את שלוש השורות הראשונות שמודגשות . זה אמור להספיק כדי להסביר לך את העניין.
ואם לא, אז את מוזמנת לקרוא את המשך הכתבה. עד הסוף.
ואם עדיין את לא מוכנה להודות שעם חדש נוצר כאן, העם הישראלי, לא היהודי, שבו אין מקום להביע דיעה מנוגדת לשל מי שמוכן לשכנע אותך בצידקת דרכו בכח אגרופו, אז את פשוט בת יענה.

ebi83

New member
אם זו ההוכחה שלך לאמירה

אז באמת שתהיה בריא..
&nbsp
ממתי אומן יוצר ודעתו רלוונטיים למציאות הביטחונית??
&nbsp
ועצם זה שאתה יכול לכתוב פה את מה שבא לך, אתה יכול לכתוב בפייסבוק את מה שבא לך ואותם אומנים יכולים לכתוב בתקשורת את מה שבא להם, שלא לדבר על זה שערוצי הטלוויזיה נתנו בשבועות האחרונים במה לכל כך הרבה אנשים ודעות (שחלק לא מבוטל מהם לא יכול להיות מוגדר ימין) ובכו על אותה תופעה שאתה בוכה עליה.
&nbsp
אם התקשורת מתעסקת כל הזמן בזה שמשתיקים אותה- כנראה שזה לא באמת המצב

noale noale

New member
ממתי? אולי ממתי ש

זמרים מקבלים איומים על חייהם כי פעם ראו אותם באיזושהי עצרת , ולא משנה בכלל מה היתה המטרה ומה עשו או לא עשו שם...
&nbsp

&nbsp
ולגבי ההמשך - "עצם זה שאתה יכול לכתוב פה מה שבא לך..." איזו ראיה צרה - כל מי שמביע דעה שאינה דעת "הרוב המתלהם" - מסתכן במינימום קלוות ונאצות - ואם זו אשה המביעה את דעתה, שומו שמיים - אז גם איחולי אונס למיניהם..
&nbsp
את העם משתיקים - אם לא את התקשורת .. וזו אמורה להיות דמוקרטיה?
&nbsp
יש פלא ש"הרוב השפוי" נמנע לדבר או להביע דעתו?? קול/כל ההגיון כבר לא נשמע.
&nbsp
&nbsp

ebi83

New member
זה יפה שנתקעת על הדוגמה הראשונה..

אבל היו עוד כמה, שהן עדיין רלוונטיות.
&nbsp
אין לי בעיה עם דעות אחרות, יש לי בעיה עם שיח התקרבנות של אנשי שמאל על אי יכולת להביע דעה ועל השתקה בעוד הם מקבלים במה מטורפת בכל כלי התקשורת.
&nbsp
אז יש אהבלים שמאיימים ומקללים, נתקלתי בכאלו לא רק מהימין. אבל ברור לי שיש תופעה כזו בהקשר הזה. רק שהיא יחסית קטנה ומקבלת במה מטורפת כדי להוכיח שהימין אלים והזוי והשמאל הומני ושפוי.
&nbsp
ביום שבתקשורת לא יחליטו להפוך תופעות שוליים למרכזיות, רק כי זה זורם להם עם אג'נדה\רייטינג כל "ההשתקה" הזו תיעלם.

למה זה לא ברור?

הבעיה היא לא שלא נותנים לך להגיד את מה שיש לך להגיד.
הבעיה היא שאם אתה מעז לומר משהו שנשמע למישהו קצת לא בסדר - יקללו אותך, יאיימו עליך, ובמקרה המוצלח אפילו ידקרו אותך.
ועכשיו לך תבקש ממישהו שהולך עם כלב ברחוב שיקשור אותו או תרעיש ברחוב באמצע הלילה או תשלח מבט לעבר בחורה שנראית טוב בעיניך או תבקש שמי שמרעיש לך באמצע הלילה ינמיך את הקול או את המוזיקה. להזכירך כל המקרים המצחיקים האלה נגמרו בדקירה. ועוד לא הזכרתי את אמיל גרינצוויג ויגאל עמיר. אתה באמת מאמין שבטוח לכל אחד במדינה הזו לומר את דעתו?
עכשיו הבנת?
אם כל הבבונים היו יוצאים להגנת זכותה של בנאי לומר את מה שאמרה והיו אומרים באותה נשימה שהם לא מסכימים עם הדיעה הזו זה היה משהו אחר. מה שהבבונים עשו להזכירך היה הצפה בקללות ואיומים. מצד שני, בבונים, מה כבר אפשר לצפות מהם? יניפו צואתם באויר ויצרחו בחוצות העיר.

והנה עוד כתבה על מקרה הזוי:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000959419
והנה גם תגובה נהדרת לכתבה:
[URL]https://he-il.facebook.com/Horowitz.Nitzan/posts/10152649416121340[/URL]

כבר המלצתי כאן בעבר למישהו או מישהי קורס מזורז בהבנת הנקרא. אולי נעשה את זה קבוצתי?

ebi83

New member
לדבר על סתימת פיות

ואז להגיד שמרגישים מאוימים להביע דעה (שאמנם ישנה אלימות בהקשר הזה, רק בהיקף הרבה יותר קטן ממה שאתה מתאר).
&nbsp
הבכי של האומנים הוא לא על עובדת היותם מאוימים.. היא על זה שלא מתייעצים איתם, כמו שפעם התייעצו איתם. על זה שחלק ניכר מהעם החליט שנמאס לו מהדעות שלהם והוא פשוט לא שם עליהם יותר.
&nbsp
האלימות זו בעיה מאוד מסוימת שמקבלת במה נרחבת מדי- מה שמגדיל את מי שמשתמש בה כאמצעי למטרה (ע"ע "האריות של הצל"). מדובר עדיין בקבוצה קטנה יחסית.. היא פשוט מקבלת סיקור תקשורתי נרחב מאוד אז היא מקבלת לגיטימציה.
בעיקר כי מי שמותח עליה ביקורת כל הזמן הם אותם אנשים שמשתיקים את רוב בעלי הדעה הימנית- כי הימנים לא חכמים.
&nbsp
ולהזכירך, מי שהכשיר אלימות כבר לפני זמן רב היה דווקא השמאל ההזוי- http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=EE&0r9VQ=FMHGG

wish2

New member
כשהתותחים רועמים המוזות שותקות

תשכנע אותי שזה לא נכון.
&nbsp
&nbsp

למה ???

והשתיקה שווה זהב. היה עדיף לו לא היית מפרסמת את זה.
אין מה לשכנע שם.
את לא מבינה ולא הבנת וצערי אולי גם לא תביני אך למרות ה"בטר ג'ג'מנט" שלי אנסה שוב:
זה לא משפט פרו-פאשיזם כמו שאת מנסה להציגו, אלא אנטי וביקורתי. לצערי (וכנראה לשמחת אחרים) את נרתמת לנרטיב הפשיסטי שהולך ותופס תאוצה במדינת ישראל בשנים האחרונות.
גיגול זריז היה מוצא לך את הלינק הבא: [URL]http://www.hydepark.co.il/topic.asp?topic_id=2557685&forum_id=20386[/URL] שבו משערים שהמקור לו הוא קיקרו ברומא העתיקה (מולדת הפאשיזם). ומתוכו: "האירוע בו נאם קיקרו היה משפט שנערך בפורום הרומאי ועל קיקרו (הסניגור) נפלה אימתו של פומפיוס הקיסר ופלוגות החיילים המזויינים סביב הפורום". רוצה לומר, יש לו דיעה מסויימת אבל מפחד הפלוגות שסביבו לא אמר אותה.

ועכשיו את מוזמנת לקרוא שנית את הקודם שלי.

תפסיקי להתמרמר

את חיה בבועה התל אביבית שלך וכדאי שתצאי לראות מה זה עם מלוכד
כל העם תומך במלחמה הזו כל העם מחזק את חיילינו וכמעט לכל משפחה יש שם חייל אם זה במילואים או בסדיר
אז מצטער שאת לא מרגישה מלוכדת
את מהבודדים כנראה
טוב ככה זה כאחת שמשתייכת לשמאל הרדיקלי
שמרימה דגלי פלסטין

wish2

New member
לפני שממשיכה

אם מישהו שמאלני אז לא תנהל איתו דיון על מה שקורה?
נהפוך הוא בשבילי.
אני אלחם על מה שאני מאמינה בו.
גם אם יש סיכוי נמיך שאצליח.
אני אאבק על זה.
&nbsp

turangaleela1

New member
הוו כן כמה ליכוד ואהבה והבנה אני חשה מהתגובה הזו, פשוט מקסים

למעלה