ואל תפריך סתם ססמאות מטופשות כאלה באויר . צריך כניראה להזכיר כל פעם מחדש שהצבא לא נועד בשבילך כפרט אלא לטובת הכלל והמדינה . וזאת גדלות נפש בעצם לעשות בחיים שלך פעם אחת משהו שהוא לכאורה לא לטובתך האישית
אפילו יש סדנאות להדרכת המשתמט המתחיל ובנינו את בטוח מכירה לפחות 2 דרכים לצאת מזה. הגדולה היא לקבל את זה על עצמך במקום לבחור לא לעשות כלום ולתת לזמן הזה לעבור בלי לקחת חלק משמעותי במערך יעני להיות ג'ובניק חסר אכפתיות . הצבא מכסתח מזייף ולא דואג ב100 אחוז לחייליו על כך אין ויכוח .... אז אם את בעד להלחם נגד הבעיה הזאת זה מבורך אבל פשוט לא לעשות כלום זה להזניח ולזרוק זין ולהשען על תירוץ יציב.
יש שאומרים לעצמם "אני יכול לתת מעצמי את השלוש שנים האלה או לאסוף את כל הדברים השלילים שקיימים בארץ ולהטיח אותם בתור תשובה לסירוב" ויש את האפשרות של הבנה שלמרות כל החרא שיש בצבא ולמרות כל אותם פלטיקאים שלהיות תחתם זה שיא הסמרטויות והמופקרות , עדיין תיהיה לך את האפשרות להציל את חייהם של חפים מפשע מבני ארצך שורה תחתונה. ויש גם את האפשרות של "על הזין שלי הכל לא מעניין אותי הצבא הזה ובטח לא הארץ הזאת אני מוריד פרופיל נפשי וטס לעשות כסף ללמוד ולהתקדם בחול". מי שמחליט לקחת זאת כברירת מחדל אומר לעצמו אני אלך מה אכפת לי כולם הולכים אני אזרום אין מה לעשות .... אבל לאט לאט הם מבינים את החשיבות וגם מקבלים את הכלים להתמודד עם המערכת הכי עקומה שיש שזה נכס דא .... - נכון לא פעם רצה לי השאלה בראש מה זה בעצם אומר שלא פעלתי לצאת משם אחרי שהבנתי עד כמה זה מגעיל . אבל במבט לאחור על החיים שלי לפני הצבא גם כן תמיד פעלתי גם לטובת הזולת בנוסף לתדמית האישית.
אם מדובר על 3 מחבלים שכמעט חדרו משטח לבנון לקיבוץ דן ב94 או אם מדובר על מחבלים שניסו להסתנן מעזה לאחד הקיבוצים בשנים האחרונות או אם מדובר על חיל תותחנים וחיל אוויר שהורידו משגרי קטיושות ביחד עם המפעילים שלהם בשנים 68-99 או אם מדובר על חיל תותחנים וחיל האוויר שמוריד כל פעם חולית משגרי קאסמים בעזה.
בתור מ את אומרת את זה אפשר לדעת ? אני מבין שאת עברת קריירה צבאית מפוארת בכל חיל וחיל .... אפילו בקו של תותחנים באיוש נעצרו 3 מבוקשים על מה את מדברת ?! מעבר לסיקולים ולמציאת מטענים ומעצר של חגורות נפץ במחסומים יש מבצעים ופעולות קטנות שאת לא יודעת עליהם בכלל. את יודעת רק בגל שזה אינטרנט אני לא בא לפרט לך על כל מיני דברים אבל את אומרת פה דברים שתסלחי לי משקפים את הגועל נפש שבך בלי טיפת חוצפה מצידך ואני עוד החזקתי ממך אינטליגנטית ... תיהי בריאה . את נשמעת כמו ילד בן 10 שאין לו ממש מושג איפה הוא חי .