אל תחשבו על חאלב

RossieL

Active member
אל תחשבו על חאלב

קראתי והצטמררתי

אל תחשבו על חאלב. עסקו בכל דבר אחר, בחמקנים העלובים, בקולאז' המטומטם, באורך החצאיות של העוזרות הפרלמנטריות, בטייקונים ששודדים אותנו, במזג האוויר החורפי. רק אל תחשבו על חאלב.
אל תחשבו על עשרות אלפי הילדים היתומים, על מיליוני הפליטים, על מאה אלף האנשים שלכודים במצור על העיר ומצייצים מילות פרידה בטוויטר ממש ברגעים אלה, על ההוצאות ההמוניות להורג ברחוב, על ההפצצות שאינן מפסיקות לרגע, על פוטין ואסד שחוגגים את הטבח בארמונותיהם, על העולם שדומם ועוצם עיניים מול הזוועה. לא טוב לחשוב על כל זה ואין דבר שתוכלו לעשות בקשר לזה.
אל תחשבו על חאלב, כי המחשבה על חאלב היא גם מחשבה על כל מי שאמר פעם "לעולם לא עוד" והעולם משיב ואומר לו "עוד. בוודאי שעוד. ועוד. ועוד".
אל תחשבו על חאלב, כי אם תחשבו עליה תצטרכו לחשוב על עצמכם ועל המרחק ביניכם ובין חאלב. כמה מאות קילומטרים, פנייה לא נכונה של ההיסטוריה, שיהוק אחד של הציוויליזציה והאיש הזה שבתמונה הוא אתם והילדה הזאת שבתמונה היא הילדה שלכם. אל תחשבו על זה בכלל.
העולם יודע. העולם שותק. העולם עומד מנגד ואינו עושה דבר. זוהי דרכו של עולם: כל זה קרה בעבר וכל זה יקרה שוב. אל תחשבו על חאלב וכשיגיע תורכם איש לא יחשוב עליכם.

הכותב: Yaron Ten-Brink

והעולם שותק

המון הגיון, מה הקשר להתחמשות שלנו נגד האויבים שלנו לחאלב?

אנחנו עשינו להם משהו רע?
ערבים שוחטים ערבים, ערבים משמידים ערבים ואיך שהוא בהגיון העקום של מי שכתב את זה היהודים צריכים להיות אילו שיש להם יסורי מצפון על זה?

מה בדיוק את רוצה? לשלוח את ילדינו להשחט ע"י דעאש? ע"י הצבא הסורי?
לנו אין מה לחפש שם ואנחנו עושים את חלקינו בכך שאנחנו מטפלים על חשבון משלם המיסים באותם פצועים שביום רגיל היו מחפשים כל דרך להשמיד אותנו בתמורה....סורים= האויב
אילו שישובי הצפון לא ישנו לילות שלמים בגללם.
הסורים הם האויב שלנו, אילו שישבו על החרמון ורצו לחסל אותנו.
אז עכשיו הם מחסלים אחד את השני, זה בהחלט עצוב, אבל מה בדיוק אנחנו אמורים לעשות? לא לקנות נשק ולהפקיר את הגבולות?
לשלוח את צה"ל לשם(אני מניחה שאין לך ילד בצבא ואם ילד של אמא אחרת ימות בשביל שאת תרגישי טוב זה לא מחיר ממש כבד עבורך )
ברור לי שלא תעני כי אין לך תשובה רק רצון להצטייר נורא רחומה ונאורה, כאילו כל דקה ביום את מזילה דמעה על חלאב

RossieL

Active member
רק כמה מילים

כמה שטויות בפוסט אחד,
כמה אמירות, שמביישות אותי כאדם,
שמביישות אותי כיהודיה שחלק ניכר מבני משפחת אבי נספו בשואה.
כמה ..... [אוףףףף] משום שאני מנהלת הפורום, אני לא ממש יכולה להתבטא בחופשיות גמורה ולהגיד לך את דעתי האמיתית עליך, לכן אתאפק ואשאיר לך לנסות להבין מה אני חושבת [משימה קשה ביותר, לתת לך להבין, אבל תתאמצי].

את כל כך קשקשנית, מה הקשר בין כל ההתבכיינות שלך למציאות

תארתי לעצמי שתגיע תגובה שלך שתהיה התקפה אישית מתלהמת כי זה מה שעושה מי שעלה על עץ ולא יודע לרדת ממנו ואין לו תשובות לתת, ידעתי שלא תהיה לך תגובה אמיתית כי כמו שאמרתי, פשוט אין לך תשובות אמיתיות.....מה את רוצה שישראל תעשה?

כן זה קורע לב לראות את הילדים האלו שנרצחים ונטבחים ע"י בני עמם והעולם שמתערב בגמלוניות מעוררת גועל
אבל אנחנו לא מתעלמים, אנחנו עושים את מה שאנחנו יכולים
ואת מקשקשקת ומקשקשת ולא נותנת שום תשובה אמיתית, רק מקשקשת....בלה בלה בלה בלה בלה
שום אמירה אמיתית חוץ מהתפייטות מרגשת על השואה........
הפלא ופלא, גם לי יש משפחה שנספתה בשואה, אפילו מאוד מאוד קרובה, זה עדיין לא מביא אותי לחשוב שאני צריכה להקריב את חיי ילדינו במלחמה שלו הם יכנסו אליה לא רק תסלים וסביר להניח תהפוך למלחמת עולם בה כל העולם הערבי יעמוד על הרגליים אלא גם תהיה בור שאין לו תחתית.
את בכלל מבינה מה זה להכניס צבא ישראלי לסוריה?
אפילו אירגוני השמאל הכי קיצוניים לא טוענים לדבר כזה
במחשבה שניה....אולי זה מה שיאחד שם כולם נגד האויב האמתי שלהם......
אז אני שואלת שוב למרות שברור לי שאו תתעלמי או תתקפי אישית
מה את חושבת שיראל לא עשתה ותריכה לעשות?
*את רוצה להכניס לשם את צה"ל?
*את רוצה לפתוח את הגבול לכניסה המונית וחופשית של מאות אלפי סורים בינהם מחבלים ואנשי דעאש לישראל ובעצם לסיים את קיומה של ישראל כמדינת רוב יהודי?

שאלות שישארו חסרות תשובה

puma141

New member
מצטערת אמא של שון-

אני מסכימה עם רוזי במקרה הזה.
פשוט מזעזע...מה שכתבת.נקודת המבט שלך חסרת אכפתיות לחלוטין.
פחות אנושית.

זכותך לחשוב שצה"ל צריך להקריב את חייליו ושעלינו לפתוח את

הגבול.
אבל כל אחד ונקודת ראותו

זה שאני חושבת שאין לסכן את החיילים שלנו במלחמה חסרת סיכוי ושאני חושבת שאין להציף את המדינה במוסלמים ושאני חושבת שהעובדה שאנחנו מפעילים שרות של רפואה עבור כל מי שמבקש בגבול ושזה מה שאנחנו יכולים לעשות
לא אומר שלא צר לי מה שקורה שם, זה שרוזי היקרה היא פייטנית נהדרת לא באמת אומר כלום ולא באמת משנה כלום

puma141

New member
אם היית קוראת את תגובתי הראשונה אלייך-

היית מבינה שבכלל לא על זה דיברתי!
אלא על זה שחוסר האכפתיות שלך למה שקורה שם- מזעזע...
נקודת המבט שלך היא "אנחנו" ו"הם", מה נקודת המבט האינטרסנטית נטו בלבד,
להשלכה על ישראל.
בלי שום הבעת חמלה, אכפתיות למה שקורה שם.
ויש מה לעשות גם לנו. תקראי מה כתבתי לך במענה האחר.

תני לי שעה ומקום ואני מצטרפת להפגנה שאת מארגנת, הולך?

או שאת רק טובה בלדבר ולהטיל אחריות על אחרים?
את יודעת שמחאה מצחילה מהעם, את העם שדורש מחאה, לכי על זה.
בשונה ממך אני לא חושבת שאני צריכה להפגין ברבים את הכאב שלי בשביל להראות מקסימונת, את הכאב שלי כשאני רואה את הילדים שם אני שומרת לא חושבת שזה הופך אותך לטובה יותר אם את כותבת את זה אבל תכלס לא עושה כלום עם זה.

puma141

New member
מצויין! קודם כל הייתה כזו הפגנה כאן, לידיעתך.

למה לא הלכת?
מעבר לזה- תפסיקי לנסות לצאת צודקת, ותנסי לחשוב רחב יותר, אנושי יותר.
זה כל מה שביקשתי, גם מההתקפה שלך על רוזי.
וגם הבעה בכתב בלשון שונה- בהחלט מראה מי את. ואם יש לך מה לחזור בו ובכל זאת להתבטא בעיני באנושיות מינימלית, תעשי את זה במקום לתקוף אחרים.
הפוסט שהביאה רוזי, העלה את העניין הזה בצדק וברגישות רבה בעיני!
אבל את- תוקפת. וזה כ"כ מכעיס....שגם את הדבר הזה את לוקחת למקום
חסר רגישות, בנאלי ורדוד.

אולי כי לא ידעצתי על הפגנה כזו? אולי כי אני באופן עקרוני

לא הולכת להפגנות גם לא להפועות המוניות גם לא כשהפגינו עבור גלעד שליט כי אני לא אוהבת להדחק עם המוני אדם, אבל מצד שני הלכתי לאוהל של המשפחה וחבקתי אותם.

אם את תארגני הפגנה אני באופן מיוחד אבוא

לגבי הפוסט של רוזי הוא לא הביע כלום חוץ מאשר גיבוב של שטויות בקשר למטוסים שהבאנו לארץ לעומת מה שקורא בסוריה ואם תצליחי להסביר לי מה הקשר אני מבטיחה להתבכיין מייד

puma141

New member
זה לא יפה שאת כותבת את זה.

מכוער אפילו....

את לוקחת אולי משפט משם- ומטפחת לכיוון שלו!
אני ראיתי עיקר אחר בפוסט שהיא הביאה.
כנראה יקירתי, שזו שאלה של לאן לוקח אותך המח שלך- כחשיבה על "העיקר" באמירות מסויימות.
וכנראה- שיש הבדל בינך לביני, כמו שמסתבר בכל חילופי המלל בין שתינו.
אני שמחה להיחשב בכיינית במקרה הזה, תתפלאי.
לא הייתי מעדיפה על זה- אטימות משוועת!

RossieL

Active member
מאין באנו ומה עברנו

במלחמת העולם השניה, כשהגרמנים/ נאצים חיסלו מיליוני בני אדם, יהודים ושאינם יהודים, רבים, המוני המונים, ידעו, ראו, ועשו שום דבר.
העולם שתק כשעשן סמיך היתמר מהמשרפות של מחנות ההשמדה.

והנה, כמאמר שורות שירו של חיים חפר [להבדיל אלף אלפי הבדלות]
"רבותיי, ההסטוריה חוזרת"
וכמעט 70 שנים אחרי, וכלום לא באמת השתנה,
העולם רואה ושותק.

אז לא, ישראל לא תתערב בלחימה,
ישראל לא תשלח חיילי צה"ל לסוריה,
אבל ישראל צריכה להיות הראשונה שזועקת ועושה ככל יכולתה כדי שיקומו מי שכן יקח את המושכות ויוביל מהלך לחיסול המשטר שמחסל עם ואומה שלמים.

ומצער אותי לחשוב שאת ושכמותך לא מצליחים להבין את זה.
מצער אותי שאת ושכמותך שוכחים מאין באנו ומה עברנו כעם וכאומה וכמה אסור לנו להניח שדבר דומה יישנה, לכל עם, לכל אומה!

אז אני קשקשנית, עם "רצון להצטייר נורא רחומה ונאורה"
אבל בעיני עדיף כך מאשר להצטייר כמוך, אטומה ורחוקה כמרחק שמים מים מלהיות רחומה או נאורה.

ישראל עושה משהו יותר חשוב, היא מטפלת בכל פצוע שמגיע לגבול

ישראל לא יכולה לעשות יותר מזה וצעקות ומחאות יש בכל העולם ולא קורה עם זה דבר, זה לא מזיז לאיש.

אם אובמה שקיבל פרס נובל לשלום לפני שהספיק להיות דקה בבית הלבן ובמשך כל שנות כהונתו לא עשה דבר עלמנת לעצור את שפיכות הדמים אלא רק הביא להסלמתה , נראה למישהו שהפגנה בישראל תשנה הכל?
היא תציג אותנו באור יפה וזה בעצם מה שאת שואפת עליו, להראות טוב.....לא באמת לעשות כי ככה את גם מתנהגת פה......כותבת...אבל לא יוצאץ להפגין.
כותבת, אבל לא מתנדבת בגבול בבית החולים שמטפל בפצועים

כותבת.........

אני לא שוכחת מאין באתי ובניגוד אליך אין לי צורך להצטייר יפה נפש (שזה ההפך ממה שאת) אני שומרת את רגשותי לעצמי ולא מרגישה צורך לנפנף בהם
את בעצם לא עושה כלום, רק כותבת בנוחות של הבית שלך, את לא עושה דבר אמיתי, רק מתיפיפת.
את כותבת בפורום כמה את רגישה וכמה איכפת לך עלמנת שכולם ימחאו לך כפיים אבל באמת לעשות משהו, זה רחוק ממך, שזה שקול למישהו שחייב לצעוק שהוא תורם כסף לעניים כדי שכולם ידעו שהוא כזה
את רק רוצה להראות, את לא באמת רוצה לעשות.
מי שרוצה לעשות עושה, מי שרוצה לדבר מדבר
את במדברים

ממך? האישה העצלנית שלא מוכנה להלחם על כלום? שרואה ילדים

נרצחים ולא מסוגלת לארגן הפגנה כי היא לא רוצה לצאת מהבית?

מצבועה כמוך שרוצה שאחרים ילחמו את המלחמות שלה לא אוהבת עצלנים

puma141

New member
מה הקשר לכל מה שכתבת?

את לא יכולה להגדיל ראש ולצאת מ"אנחנו" ו"הם"?
יכלנו לצעוק.נכון שיש לנו אינטרס עיקרי מול ארהב, אבל לעשות כאן אפילו הפגנה גדולה נגד מה שקורה, נגד העולם- הצבוע, האילם.....
ילדים נשים שם הם כמו אבנים. כמו חפצים דוממים חסרי חיים, זה היחס אליהם.
מפציצים אותם מלמעלה, כאילו היו אבנים.
תראי את התמונות, את הזעקות לעזרה- ודממה. לא העולם הערבי, לא האירופאים הצבועים והמתחסדים, והכי לא- "מנהיג" העולם אובאמה.
זה שיצא עם הזנב בין הרגליים, זה שמדבר על ספרות על שירה...
זה שמלא בחוש הומור- כאילו לא מתרחש טבע עם זב מדם בסוריה.
זה שידע שאם הוא משחרר את האזור הזה, רוסיה, פוטין העריץ הקפוא,
יטבח בהם בלי סוף...
וכן הפוסט שהביאה רוזי, מאוד מתאים וגם ישראל חייבת לעשות משהו בנדון, כי אם לא- זה עלול בהחלט להגיע גם לכאן.
הרי למה פוטין עוזר לסוריה? בגלל הכסף האיראני, שמעשיר את הקופה של
פוטין בצורה כזו ששום דבר אחר לא יכול להעשיר אותה.
ואם פוטין בגבה של סוריה- זה אומר שאסד נשאר בשלטון זה אומר ששלטון אסד=שלטון חיזבללה/איראן.
כך שמעבר לאינטרס הישיר שלנו להתערב בצורה כלשהי, גדול יותר הוא הפן האנושי בכל זה, שמחייב התערבות עולמית...
מישהו צריך לשים את העניין על המפה העולמית הצבועה והמתחסדת.

משום מה את טוענת שצריך להפגין, לא עושה את זה בעצמך ואני זו

שלא בסדר.....
ענק
אני רואה את התמונות בדיוק כמוך, מה עשית שאני לא עשיתי?
כתבת בפורום שזה עתוב?
וואו....עשית שינוי ענק
נו באמת.
נראה אותך מארגנת הפגנה או שאת רק בתפקיד בכותבת וכל השאר שלא מארגנים במקומך ובמקום רוזי הלוחמת הם אילו שלא בסדר?

ישראל לא יכולה לעשות כלום, ישראל לא יכולה להתערב במלחמה ערבים מול ערבים.
הפן האנושי הוא הפן בו אנחנו מטפלים בכל פצוע שמגיע לגבול שלנו בלי הבדל.
יותר מהרבה אחרים
נקוןדה
מי שלא מבין את זה, עצוב.

למעלה