אל תזלזלו ב RINGO

country joe

New member
זה לא מוכיח כלום

ברור שהוא היה השפעה גדולה, אבל זה עדיין לא הופך אותו למתופף טוב. היו לו יציאות טובות, אבל יציאות זה לא מה שהופך למתופף טוב.

LadyG

New member
קאונטרי ג'ו

מתופף גדול או לא, אין לי מושג. אני מניחה שיש גדולים ממנו. המון אנשים כאן אוהבים את רינגו. וכשאוהבים, מגיבים גם בצורה רגשית. והויכוח איכשהו נראה לי יצא קצת מהפרופורציה הראויה לו.

Tomer 123

New member
הניבגלונגים היקר!

אני לא מזלזל שחשיבות של הביטלס בעינך או בעיני קאנטרי ג'ו, ונראה לי שאולי העובדה שרינגו לא נדחף עם סולואים ארוכים (חוץ מב"The End", שהסולו שם, לדעתי, לא מתוחכם במיוחד) הורידה את חשיבותו בעיני אנשים כאלה או אחרים.

רוני1

New member
רינגו אכן לא ידע לתופף

אבל הכל יחסי, זו היתה תקופה בהסטוריה של הרוק שהמתופפים לא היו מי יודע מקצוענים. גם המתופף של הרולינג סטונס מעלה בי גיחוך כל פעם שאני רואה את הטכניקה שלו, אבל המתופפים הגדולים שבאו אחריהם (כמו ג'ון בונהם) המשיכו מהנקודה אליה קודמיהם הגיעו ומשכו אותה הרבה יותר קדימה.

יחד עם זה

רינגו אכן היה מפורצי הדרך של הרוק, מעצם היותו חלק מהביטלס, כמו הרבה חידושים של הביטלס, החשיבות המרכזית שלהם הייתה שהלהקה הכי גדולה באותה תקופה עשתה אותם, היו להקות פסיכדליות יותר מורכבות מהביטלס, היו גיטרסטים יותר טובים מג'ורג' (ולא אין סיבה להתחיל ויכוח ג'ורג' גיטרסט ומוסיקאי מעולה) היו כותבי מילים יותר חתרניים מלנון ומרקתני, אב כל מה שעשו הביטלס נכנס אוטומטית למיין סטרים ולפיכך הפך למקובל בעולם. באותו אופן גם השפעתו של רינגו (אם כל הבעיתיות שלו כמתופף) ענקית, כל דבר חדש שרינגו המציא או שליב הפך מייד לחלק מהרפרטואר של מתופפים באשר הם שם, מה שקשה להגיד על מתופפים גדולים ממנו כמו קית' מון למשל.

רוני1

New member
לא כל כך מסכים איתך

אני מאוד אוהב את האישיות של רינגו, הוא תמיד סימל לי את הליצן של הלהקה, אבל להגיד שהוא היה פורץ דרך בתיפוף זה קצת מוגזם ואפילו מופרך, וקית מון דוקא כן השפיע על מתופפים שבאו אחריו (בעיקר למדו ממנו מה לא לעשות,.. סתם).

SickAgain

New member
רינגו נמצא בין הגדולים ביותר...

השאלה היא כמובן, על פי מה אתם מודדים מתופפים? :) על פי מה אתם מודדים טיב של מתופפים. על פי טכניקה? אם לדבר על טכניקה כיום בעולם יש אלפי, אלפי מתופפים עם טכניקה מעולה (יש דבר כזה 'מושלמת'?) בכל אופן, אנחנו אפילו לא מכירים ולא יודעים את השמות....אז אם למדוד על פי חוזק המכות והמהירות של התיפוף, תקחו איזה מתופף מטאל לדוגמא ולא צריך יותר. אז איך בכל זאת, מודדים טיב של מתופף..לפי דעתי ההמצאות הקטנות האלה הדברים המופלאים ששומעים בפעם הראשונה זה מה שעושה מתופף..לרינגו הייתה חדשות מדהימה... אם תשמעו את "Rain" ...יש שם תיפוף מדהים פנומנלי..הוא מכניס שם שטיקים שאין לי מושג איך הוא חשב עלייהם בזמנו..ועוד הרבה דוגמאות איך הוא משתלב פשוט בצורה מושלמת בשירים ונותן את התון שלו כשצריך..אני סבור ש"המצאה" אחת כזאת חדשה, שווה קריירה שלמה של מתופף אחר שרמת הנגינה שלו עולה על זו של רינגו בכמה רמות אפילו... גם רינגו אמר בזמנו, נדמה לי, שהוא לא היה ג'ון בונהאם, אבל בינינו, אף אחד לא היה ג'ון בונהאם
) ... אבל מבחינת המקוריות והרעננות הוא אוכל את ג'ינג'ר בייקר, לפי דעתי לפחות, לארוחת בוקר... אז אם למדוד אותו על פי ההצאה והחידוש שהוא שם בתיפוף שלו, לא היה ואין היום הרבה משתווים לו...זה שהוא "נבלע" ביצירה של מקרטני-לנון זה כבר משהו אחר.. כי כשאנשים חושבים על הביטלס רינגו אף פעם לא קופץ לראש...

orbiti

New member
הרי כולנו למדנו בבי"ס יסודי

על התוהו ובוהו ששרר בעולם, עד שבא רינגו וברא אותו בשישה ימים*. * - לא לפני שהוא ברא את please please me, כמובן.

Jam Head

New member
חחח

איזה שטויות , רינגו היה מתופף בינוני לגמריי. בכלליות , אף אחד מחברי הביטלס לא היה נגן ברמה גבוהה , כולם היו בינונים ומטה . תראה , אתה יכול לחלק את זה לשניים - יכולת מוסיקלית וכישרון מוסיקלי. יכולת בקושי הייתה לביטלס , זה למה שהם השתמשו בהמון כלי עזר , נגני עזר ויכולות אולפן טובות. אבל ! והוא די גדול , יש להם את הכישרון המוסיקלי אולי הגדול ביותר בהיסטורית הרוק ופה אין אפילו טעם להיכנס לוויכוח , וזה מה שעשה אותם לגדולים באמת , הכישרון הנדיר הזה. יכולת מוסיקלית הרבה פעמיים לא תוביל אותך לאף מקום , אם אתה רוצה לשמוע להקות שהתיפוף שלהםפ שוט גאוני ובילתי נתפס , תיכנס אליי לפרטי או לאי סי קיו ואני המליץ לך על דברים שבאמת ישנו את ההשקפה שלך לגבי רינגו.

Jam Head

New member
לא ממש...

היו לו פה ושם יציאות טובות , אבל הוא היה בסיסט בינוני למדי , למרות זאת לפי דעתי הוא היה הנגן הכי מוכשר בביטלס.

רוני1

New member
פול מקרטני,בניגוד למה שאמרת

נחשב לבסיסט ענק, במיוחד בתקופתו, ואם כבר מדברים על פריצת דרך, זה דוקא הוא.(ואני לא מדבר על יכולת הקומפוזיציה הגאונית שלו אלא רק על יכולתו כמבצע).

למעלה