אל עבר הסמבטיון

gershon17

New member
אל עבר הסמבטיון

נתקלתי בספר הנ"ל של אביגדור שחן בסטימצקי. קניתי 3 ספרים, ובמסגרת מבצע יכולתי לקנות עוד אחד ב-20 שקל. אז קניתי אותו, כי בכל זאת, לקנות ב-20 שקל את פתרון תעלומת עשרת השבטים זה לא רע. עכשיו אני גם קורא אותו, ואני מקבל תחושה עמומה של מופרכות כלשהי. פרט להקבלות המאד קלושות בין אגדות אפגניות למקרא, ולקישורים הקלושים עוד יותר בין יפנית לעברית - יש הוכחות כלשהן שבאמת עשרת השבטים עברו את המסלול הארוך שהוא מתאר? אני כבר באמצע הספר, ולמרות כל הערים העצומות שהוקמו להן, לא התגלתה בהן שום כתובת בעברית. זה חשוד מאד, וזה אפילו נראה מודבק.

דקסטר67

New member
הפניה למאמר מעניין

תעלומת עשרת השבטים עוררה לא מעט השערות שהשבטים הללו, או לפחות חלקם, עמדו במרכזה של מדינה יהודית עצמאית שהתקיימה באחד מחלקי העולם. למעשה, אחת ההנחות היא שכאשר הפליג כריסטובל קולון לחפש את הדרך להודו ממערב, הוא ביקש למצוא את המושבה האבודה של עשרת השבטים. אורי קציר כתב בהקשר לכך מאמר מצוין בבלוג שלו, אם כי המאמר הזה אינו מתייחס רק לעשרת השבטים אלא לכל הניסיונות ההיסטוריים להקים ישות ריבונית יהודית.

עו1

New member
המאמר

קראתי את המאמר והוא בהחלט מעניין. המאמר מצביע ללא כול ספק גם על התאוריות הרבות על עשרת השבטים האבודים, בכול גילוי שטח חדש ותרבות חדשה.

חוקר מוצא עם או ארץ שהוא אוהב וטוען

על העם הזה שהוא מעשרת השבטים. רבנים וחוקרים שמקורבים לנצרות כתבו שהמורמונים הם צאצאי עשרת השבטים. נוצרים ויהודים שמחפשים קשר מצאו שהאנגלים הם עשרת השבטים שאבדו כי השם "בריטניה" - מלשון ברית, כלומר: בני ברית. נוצרים שאני מכיר אומרים שחלק מהנוצרים ברצועת התנ"ך הגיעו מבריטניה ושם היו עשרת השבטים ולכן חלק מהנוצרים ברצועת התנ"ך הם צאצאי עשרת השבטים. הרבה חוקרים מצאו את עשרת השבטים באמריקה. מנשה בן ישראל (1657-1604) האמין שעשרת השבטים באמריקה כי מצא מצבה אחת שנמצאה שם עם אותיות עבריות לא מובנות. היו שבטים באמריקה הקדומה שלא אכלו בשר חזיר, מלו את עצמם ושמרו על טהרת המשפחה. רבי מנשה פרסם את כל ההוכחות בספרו "מקווה ישראל". תמך בדבריו היהודי/נוצרי אנטוניו דה-מונטאסינוס, שהיה אנוס מספרד. ב1644 אנטוניו חזר להולנד, לאחר המסעות שלו לחיפוש עשרת השבטים באמריקה, התגייר וקיבל שם יהודי: אהרון הלוי ספרדי. אהרון הלוי סיפר שעל נהר אחד בהרי הקורדילייארים נמצאת ממלכה יהודית כי פעם הוביל אותו לשם אינדיאני אחד. ליד הנהר פגע בשלושה אנשים לבנים מגודלי זקן וגברת אחת חותרים בסירה. האינדיאני סיפר להם שמלווהו הוא יהודי. השלושה חיבקו אותו ונשקו אותו ואמרו לו את סיסמת ההיכר שלהם: "שמע ישראל!". ר' אברהם פריצול כתב שבני ישראל אשר בהודו הם בני דן מעשרת השבטים. קראתי בתפוז לא מזמן מישהו שכתב שכל המוסלמים והערבים הם צאצאי עשרת השבטים. ההסבר שלו הוא שבקוראן לא מוזכרים נביאים ומאורעות אחרי בית ראשון. הוא פתר את הטענה שבקוראן מוזכרים דברים מהתלמוד בהסבר שהתלמוד העתיק מהקוראן. בדף השני של הפורום יש שרשור על ההסבר שלו. פעם מישהו פרסם עבודה שלו שהערבים והמוסלמים הם צאצאי עשרת השבטים בשם: הקשר הקדום בין העם היהודי לאומה הערבית. במאה ה19 מיסיונרים מצאו את עשרת השבטים בבורמה. השבט "קארים" מכבד אב ואם, אינו אוכל בשר על הדם, אינו שותה יין, שומר שבת ומל את ילדיו. מיסיונרים מצרפת מצאו בקאמבוג'ה שבט "טיאמס" השומר שבת ומל את בניו והם מצאצאי עשרת השבטים. ר' יוסף שווארץ מספר בספר ה"ארץ הקדושה" על ממלכה יהודית הקיימת בהודו, מהלך ארבעה חדשים מקאשמיר, צפונית מזרחית מפרס. הוא אומר שהם בני מנשה. יהודי אפגאניסטאן מאמינים שאצלם במדינה ישנם שרידי עשרת השבטים. הפאלשים באתיופיה גם מאמינים שחלק מהם הגיעו מעשרת השבטים. שמעתי שמצאו שכל היפנים הם צאצאי עשרת השבטים. לא כתבת מה מצא הספר שלך. לפי התנ"ך עשרת השבטים הוגלו לאשור. היו צריכים להיות שם כמה עשרות אלפי אנשים שיכלו להטמע במקום שהגלו אותם.

טעיתי בקישור ומצאתי את שם המחבר

סמבטיון הצעה למחקר בנושא הקשר הקדום בין העם היהודי לאומה הערבית. יובל חייקין הקשר הקדום בין העם היהודי והאומה הערבית. מי העם שהספר שלך מצא?

gershon17

New member
למרבה המזל זה לא הספר שלי

כלומר, קניתי עותק, אבל לא אני כתבתי אותו. בספר הזה כתוב פחות או יותר שהאפגנים הם צאצאי עשרת השבטים, שהיפנים הם צאצאי עשרת השבטים (וש"שינטו" זה בעצם "שינתו", מ"שיננו"), שבסין היתה קהילה ישראלית משגשגת של צאצאי עשרת השבטים, וזה רק מה שהגעתי אליו עד עכשיו. מהצצה בתוכן העניינים, הוא כנראה לא מגיע לבריטניה... אין בספר אף הוכחה פרט לעדויות של מבקרים שנתקלו בילידים בעלי חזות יהודית, והקבלות די קלושות בין סיפורי עמים. כל המסמכים שהוא מצליח להביא, הם מתקופה כה מאוחרת שבכלל לא מפתיע שהגיעו יהודים לכל מיני מקומות (קהילה יהודית בסין במאה ה-12 לספירה לא צריכה להגיע מעשרת השבטים). לדעתי הכותב (דוקטור אביגדור שחן) כל כך רוצה להאמין שהוא מצא את אחיו האבודים, שהוא לא נותן לשום דבר לבלבל אותו בדרך להוכחה. רק רציתי לוודא שלא רק אני שחושב ככה.

הרבה אנשים מוכנים לאמץ את היפנים

לא תמצא מקום בעולם או עם או דת או שבט נידח שמישהו לא מצא בו את עשרת השבטים. לכל מקום שתלך אתה יכול לומר שהתושבים הם צאצאי עשרת השבטים. יש הרבה מצוות ביהדות. גם אם הם שינו חלק אפשר לומר שבגלל הריחוק המצוות עברו טרנספורמציה. אני חושב שעשרת השבטים שהוגלו לאשור נטמעו שם. חלק עברו למקומות אחרים ונטמעו שם. ההסבר שהם עברו בלי שאף אחד יודע למקום אחר נשמע מופרך. ד.א. ר' עקיבא פסק שאין מה לחפש אותם ורוב הרבנים האחרים אמרו שהמשיח יביא אותם.

gershon17

New member
קראתי את העץ שהפנת אותי אליו

משהו שם משך את עיני. התנ"ך של השומרונים מכיל פחות שגיאות כתיב מהתנ"ך שלנו? התנ"ך של השומרונים? מי זה?

Y. Welis

New member
תנ"ך השומרונים מייצג ענף נפרד

בשלושת נוסחי התנ"ך העיקריים הידועים לנו: נוסח המסורה (הענף העיקרי), ונוסח 'תרגום השבעים'. יש עוד כמה וריאציות שנמצאו במגילות ים-המלח, אבל לא שרדו מאז. הנוסח השומרוני אינו אותנטי יותר, אבל יכול לסייע לבנות את המקור של שלושת הנוסחים, כנראה העריכה של עזרא הסופר מהמאה ה-5.

Y. Welis

New member
זה בערך כמו הסיפור על 'אלדוראדו'

או מבחינת הנוצרים - ממלכתו של פרסטר ג'ון...

Y. Welis

New member
'פרסטר ג'ון' היה שם נפוץ בימי

הביניים באירופה (החל מהמאה ה-14) - נאמר שהוא מלך נוצרי שמושל בממלכה במזרח (באיזור איראן ומזרחה משם), רודה במוסלמים (סרצינים) ומטיל עליהם את אימתו. כמובן שדובר למעשה במונגולים ובסיפורים עליהם שהגיעו לאוזני האירופאים. הם לא העלו בדעתם שיהיה מי שישנא את המוסלמים ולא יהיה נוצרי...

איך הגיעו המוסלמים לסין?

הכיבושים המוסלמים הגיעו לתוך סין כבר בימי הביניים?

עו1

New member
הכוונה

אני מניח כי הכוונה שלו הייתה שכיבושי המונגולים הגיעו עד למוסלמים ולא המוסלמים עד לסין.

Y. Welis

New member
זו היתה הכוונה. המוסלמים הגיעו רק

עד איראן. הם הגיעו להודו מאוחר יותר כאשר המונגולים עצמם התאסלמו. בסין יש משהו מעניין אחר - הטוכאריאנים, אבל זה סיפור נפרד.

התאסלמות המונגולים. יש סיבה הסטורית

להתאסלמות המונגולים? מדוע עזבו את הדת המקורית שלהם ומה היא היתה?

עו1

New member
המונגולים

המונגולים היו שבט פגאני כמו כול העמים שמסביבם. המונגולים נטמעו באיסלם לאחר חלוקת האימפריה, כלומר לאחר מות גינג'ס חאן , דבר זה אני מניח היה טבעי לאחר חילוק האימפריה לאזורים ואי איחודה.

המונגולים שהגיעו לאיראן הביאו את

האיסלאם לשאר המונגולים ורובם התאסלמו. מה היה באיסלאם שמשך את המונגולים לעומת הנצרות? מדוע הם לא התנצרו? לא היו מסיונרים נוצריים במונגוליה? היה שליטים שהיו קרובים לאיסלאם?

Y. Welis

New member
הם לא היו קרובים לנצרות, למרות

שכבשו את רוסיה הפרבוסלאבית. המערב גילה אותם רק מאוחר יותר, במסעותיו של מארקו פולו, שנחשב תקופה ארוכה לבדאי.

אין מונגולים נוצריים? כל המונגולים

הם מוסלמים? איך הם השתלבו בסין? הם היו שבטים ברבריים ופראיים לפי מה שקראתי.
מעייני

למעלה