לך בולו, סיפור ילדים קר לימים חמים
רוני והגלידה.רוני אוהב מאד גלידה, כל היום רוצה לאכול גלידה, אמר לו אבא עוד מעט קייץ ותוכל לאכול יום יום גלידה, הגיע הקייץ, רוני חזר מן הגן, אמרה לו אימו: רוני שטוף ידיים ולארוחת צהריים, ישב רוני לשולחן ואימא הגישה ירקות עם קציצה , ראה רוני, הזיז הצלחת ואמר: אני רוצה לארוחה גלידה, אמרה אמאף רוני אחרי הארוחה, ועכשיו לאכול הקציצה, ורוני בשלו, גלידה, אבא אמר שבקיץ אני יכול לאכול גלידה והרבה וכל יום, לא עזרו המילים ולא התחנונים,רוני רוצה גלידה, ואיזה גלידה? תות בננה עם רוטב אדום. שמה לו אמא קערה עם גלידת תות בננה עם רוטב אדום ורוני אכל הכל בלי להשאיר פרור, קם מהשולחן ואמר לאמו: אמא , אל תשכחי לארוחת הערב גלידה. ואכן הגיע הערב, אמא הכינה חביתה עם סלט וגבינה, ורוני בשלו: אני אוכל גלידה, תות בננה עם רוטב אדום, אמא נתנה לו , אכל והלך לישון. מה עושים?, שאלה אמא את אבא בערב , אחרי שרוני הלך לישון. אמרה אמא: מחר אני לא קונה יותר גלידה, הוא יהיה רעב ואז יואכל אולי גבינה. אמר אבא: לא ולא, תני לו מנה גלידה גדולה כל ארוחה ואיו אנחנו נאכל דברים אחרים שרוני אוהב. וכך הי , בצהריים רוני קיבל קערת ענק עם גלידה, ובערב גם, ואילו הם אכלו תירס חם שרוני מאד אוהב וגם פלח אבטיח קר. הביט רוני בגלידה, הביט בתירס ואמר: אבא, אני יכול לקבל תירס חם בבקשה? לא, אמר אבא, אתה אוכל רק גלידה, הרי ביקשת, וכשסובב אבא את ראשו לקח רוני מצלחתו את התירס של אבא, אבא עשה עצמו לא רואה..אמר רוני לאימה: אני יכול לקבל פלח אבטיח? ענתה אמא: לא רוני אתה אוכל גלידה כפי שביקשת. אז אמר רוני: אמא אבא, תשמעו, מהיום אני אוכל גם קציצה וגם סלט אבל לקינוח אני מבקש כל יום גלידה, אי אפשר לאכול כל היום רק גלידה כי אז זה נמאס וכבר לא יהי טעים. תהני.