אלת המסטיק

אלת המסטיק

ערב טוב, אלה נאה עם גזע מרשים, עם כל ההסתיגויות מהבעת דעה על פי צילום, נראה לי שיש לטפל בענפים העליונים מצד שמאל (לפי הצילום הראשון). לטעמי יש מקום גם להתאים מיכל בגוון אחר. משה.

איתןem

New member
אלת המסטיק -

ערב טוב משה-אתה אכן צודק, הצמח מוזנח במקצת וצריך לעבור בעיקר גיזום, בקשר לעציץ-כרגע אין לי עציץ אחר בגודל המתאים,מענין באיזה גוון היית בוחר, אני לא שואל מתוך כוונה להתוכח,אלא לשמוע מה שנקרא "דעה נוספת" איתן

סן תאי

New member
גוון כלי

איתן, לטעמי כלי בגוון חום כהה הולם היטב את הגזע הבהיר של אלת המסטיק.

אולמוס

New member
באותו ענין של הגוון

ערב טוב חברים. אולי היה ראוי להרחיב מעט בנושא זה ולבחון/לשמוע דעות או כללים על שיקולי בחירת גוון כלי השתילה בכלל ולא רק במקרה הפרטי של האלה. נראה לי שלפחות חלקנו לא תמיד מודעים לכך וגם משום שלא תמיד ישנם כלי שתילה זמינים בגוון הרצוי (עם גלזורה או לטעמי עדיף בלי...) מה דעתכם? אגב, קראתי באיזה מקום שגם לצורת הכלי ,היתה פעם משמעות כלשהי - למשל עצים נשירים שתלו רק בכלים אליפטיים או עגולים ואילו תדירי ירק שתלו רק בכלי שתילה מרובעים או מלבניים. לא שרואים כיום באתרי בונסאי או בגלריות צילומים- שמקפידים על כך.... האם מישהו מהחברים יכול להתייחס גם לכך ?

גוון וצורת המיכל

שלום לכולם. דשנו לא מעט בנושא, וכמובן בכל ספר רציני ישנה התיחסות - החל מספריו של ג'ון נאקה וכלה בספר של קורינו (גם אלו נדנו בפורם זה). לכל המעוניין בצע חיפוש בפורם זה לפי גוון. במקרה הנדון אני הייתי בוחר מיכל אובאלי אולי עם שפתיים (בגלל גובה העץ), בגוון חום כהה עד חום שחור או אולי אפור כהה - ללא גלזורה. לילה טוב,

סן תאי

New member
בחירת כלי

בנושא זה אני תמיד אוהב לחזור ל-bonsai techniques 2 של NAKA. הפרק העוסק בעציצי הבונסאי מתפרס על כ-60 עמודים ומכיל מידע רב ומגוון. גם NAKA חושב שברירת המחדל היא כלי ללא גלזורה. כלים אלו מגיעים בקשת רחבה של גוונים ארציים המתאימים לכל עץ. כמו כן כלים ללא גלזורה באיכות גבוהה מתהדרים עם הגיל ומזדקנים עם העצים בהתאמה. פרמטרים רבים מרכיבים את אופיו ותכונותיו של הכלי: גוון, צורת הכלי, גובהו, שפת הכלי, הרגליים, הטקסטורה של החומר וכו'.. הללו יוצרים מארג כמעט אינסופי של אפשרויות בבחירת הכלי. יש חשיבות גבוהה ליצירת הרמוניה בין הכלי לעץ. איך עושים זאת? NAKA משאיר לנו הרבה חומר למחשבה. הוא מנסה להסביר את התאמת הכלים על פי התחושה שהכלי מעביר. למשל לעץ בעל עלים קטנים יש להתאים כלי פשוט בעל קווים רכים. עם זאת לאורך הפרק הארוך והמלווה צילומים ניתן לזהות גם כמה טיפים ברורים יותר למי שמתקשה ב'תחושות'.

איתןem

New member
אלת המסטיק ,בחירת הכלי והגוון.

בוקר טוב לכלם וסליחה על האיחור במתן התשובה. גם משה כרמי וגם שגיא סבורים שגוון הכלי המתאים לאלה צריך להיות חום כהה, ואני מצטרף לדעתם.הכלי הנוכחי הוא באמת בגוון חום כהה,אלא שבגלל קרני השמש הנופלות עליו ,הוא נראה פחות כהה מאשר במציאות. הכלי איננו מזוגג,הוא נרבש מהיבוא האחרון שנעשה ע'י החוג בשיתוף עם הגן הבוטני בירושלים. הערה נכונה מאוד וחשובה נאמרה ע'י משה כרמי על העובי של שפת הכלי בגלל גובהו של הצמח. ואכן שפת הכלי בקצהו העליון היא - 3 ס'מ,דבר המוסיף בין השאר תחושה של יציבות לצמח המתנשא לגובה של - 60 ס'מ. גם ההמלצה של משה לכלי הוואלי או עגול ,לדעתי קולעת למטרה בגלל אופיו של הצמח. אני "בחרתי" בכלי עגול מן הסיבה שאין לי כלי הוואלי בעומק המתאים. הצמח הנ'ל נראה טוב כמעט מכל הכיוונים,כך שכלי עגול מאפשר להציגו מדי פעם בכוון שונה, מה שיקשה לעשות בכלי מלבני המחייב לבחור על פי רוב את התצוגה של הצמח מצידו היותר טוב ,מה שנקרא בפי מגדלי הבונסאי :חזית. לסיכום -בחירת הכלי והגוון ושפתי הכלי הרחבים ,נלקחו בחשבון לפי צורתו ואופיו של הצמח,ולפי האפשרויות שהיו "בשטח" כבר נכתב רבות על החשיבות הרבה של התאמת הכלי לצמחים ועל יחסי הגומלין בין הכלי לצמח ועל הפרופורציה שצריכה להיות בין הכלי לצמח הן מבחינת הגובה הצורה והגוון. בסופו של דבר הכלי הוא חלק מן התמונה הכוללת וצודק שמוליק על החשיבות של כל הנושא הנדון בענין הגוונים והצורות של הכלים,והבחירה בין כלים מזוגגים (מבחוץ)גלזורה או לא מזוגגים וכו'. ואכן יש צורך להרחיב בנושא זה לשם הדרכת החובבים והמתחילים שבינינו. שבוע טוב לכלם -איתן

למעלה