אלת המסטיק ,בחירת הכלי והגוון.
בוקר טוב לכלם וסליחה על האיחור במתן התשובה. גם משה כרמי וגם שגיא סבורים שגוון הכלי המתאים לאלה צריך להיות חום כהה, ואני מצטרף לדעתם.הכלי הנוכחי הוא באמת בגוון חום כהה,אלא שבגלל קרני השמש הנופלות עליו ,הוא נראה פחות כהה מאשר במציאות. הכלי איננו מזוגג,הוא נרבש מהיבוא האחרון שנעשה ע'י החוג בשיתוף עם הגן הבוטני בירושלים. הערה נכונה מאוד וחשובה נאמרה ע'י משה כרמי על העובי של שפת הכלי בגלל גובהו של הצמח. ואכן שפת הכלי בקצהו העליון היא - 3 ס'מ,דבר המוסיף בין השאר תחושה של יציבות לצמח המתנשא לגובה של - 60 ס'מ. גם ההמלצה של משה לכלי הוואלי או עגול ,לדעתי קולעת למטרה בגלל אופיו של הצמח. אני "בחרתי" בכלי עגול מן הסיבה שאין לי כלי הוואלי בעומק המתאים. הצמח הנ'ל נראה טוב כמעט מכל הכיוונים,כך שכלי עגול מאפשר להציגו מדי פעם בכוון שונה, מה שיקשה לעשות בכלי מלבני המחייב לבחור על פי רוב את התצוגה של הצמח מצידו היותר טוב ,מה שנקרא בפי מגדלי הבונסאי :חזית. לסיכום -בחירת הכלי והגוון ושפתי הכלי הרחבים ,נלקחו בחשבון לפי צורתו ואופיו של הצמח,ולפי האפשרויות שהיו "בשטח" כבר נכתב רבות על החשיבות הרבה של התאמת הכלי לצמחים ועל יחסי הגומלין בין הכלי לצמח ועל הפרופורציה שצריכה להיות בין הכלי לצמח הן מבחינת הגובה הצורה והגוון. בסופו של דבר הכלי הוא חלק מן התמונה הכוללת וצודק שמוליק על החשיבות של כל הנושא הנדון בענין הגוונים והצורות של הכלים,והבחירה בין כלים מזוגגים (מבחוץ)גלזורה או לא מזוגגים וכו'. ואכן יש צורך להרחיב בנושא זה לשם הדרכת החובבים והמתחילים שבינינו. שבוע טוב לכלם -איתן