אלקטרואופטיקה for dummies

פצית219

New member
אלקטרואופטיקה for dummies

אני צריכה ללמוד את התחום, ואין לי כמעט שום רקע: הכי קרוב שעשיתי היה קורס חדו"א לביולוגים (שהברזתי ממנו) + קורס של 6 נקודות בחשמל לביולוגים, שניהם לפני 12 שנה. אני אעבוד באוני' בר אילן כך שאוכל ללכת כשומעת חופשית לאיזה קורסים שאני רוצה בפקולטה להנדסה, אבל נגיד מקסימום שני קורסים בסמסטר (בכל זאת, אמורה גם לעבוד). איזה קורסים יתנו לי בסיס סביר באלקטרואופטיקה? (ספציפית אני צריכה להבין מה קורה בעולם הלייזרים). גם הפניות לספרים יתקבלו בברכה.‬ אם יש ספרים בעברית אני אהיה ממש ממש מאושרת, אבל גם אנגלית הולך.

montag26

New member
מה בדיוק את צריכה?

"אלקטרואופטיקה" זה שם מאוד כללי. מה בדיוק את צריכה משם? יש לך סילבוס/רשימת נושאים? יש קורסים שונים ברמות שונות, אלקטרואופטיקה זה תחום ענק

פצית219

New member
אין לי שום דרישות פורמליות. אבל אני אצטרך

להיות נוכחת לעיתים קרובות בהרצאות בכינוסים של מדענים בתחום, ובתור התחלה אני רוצה להיות מסוגלת להבין את מושגי היסוד כי כרגע זה נשמע לי כמו סינית. הידע שלי בתחום לא קיים ולכן קשה לי להיות יותר ספציפית. אולי יש איזה ספר מבוא כללי מומלץ? כי גם אם יש קורסים מומלצים, ממילא יש עוד חודש עד תחילת שנת הלימודים. ולפי האתר של בר אילן הקורסים שמכילים את הביטוי "אופטו-שקרכלשהו" נלמדים רק בשנים מתקדמות כך שאצטרך אולי גם קורסי בסיס כדי להבין מי נגד מי?

montag26

New member
הנה אתר עם

הסבר כללי, נחמד, על לייזרים, של אוניברסיטת קולורדו... http://www.colorado.edu/physics/2000/lasers/index.html אני לא מכיר ספר על לייזרים / אלקטרואופטיקה שלא דורש ידע קודם בפיזיקה...

קורסים ו/או ספרים אוניברסיטאיים רק יסבכו אותך

מה שאת צריכה זה ספר של אחד מבתי הספר להנדסאים או טכנאים, העוסק באלקטרואופטיקה. היתרון של ספר כזה הוא שאין בו יותר מדי התפלספות תיאורטית, הוא לא מצריך הבנה מתמטית שחורגת מן התיכון והעיקר - הוא תמציתי ולעניין.

פצית219

New member
תודה לכולם

בעקבות העצות מצאתי באתר של או"פ ספרים פתוחים שאפשר לקרוא באינטרנט ויש שם ספרים על פיזיקה כללית ובתוכם גם חלקים על אלקטרואופטיקה, אז נראה לי שאתחיל משם ונראה לאן אגיע.

למעלה