אלפים אפלים

הלדין

New member
אלפים אפלים

שמעתי פעם שהאלפים האפלים המקוריים לא היו אלפים בעלי עור שחור כמו דריזט אלא בעל עור אפור ועיניים אדומות. אני מסוגל להבין למה שינו את צורתם זאת של האלפים האפלים; אלה הם האורוק בשינוי אדרת.(אצל טולקין, יש את האורקים הממוצעים שהם לא יותר גבוהים מהברך שלך ויש את האורוק המפלצתיים והאפורים שהם בערך בגודל אדם רגיל אבל לא מגיעים לצוואר של אדם נעלה. האורוק-הי הם כמובן אמורים להיות בגודל אדם נעלה) כנראה השהות הרבה של האלפים האפלים מתחת לקרקע גרמה לכמות בלתי סבירה של אבק להידבק לעור שלהם ומכיוון שלא ידוע לנו אם הם עושים מקלחת מפעם לפעם האבק נשאר. ובלי ספק דנתם פעם בקלדאריה, העולם של אורבך, האם אני יכול לקבל קישור לדיון ההוא? אחרי הכל, יש אצלו, בלי ספק, כמה חורים.(זה בלתי נמנע, כולנו אנושיים, ואצלו זה גם מלווה באמונה בלתי מתפשרת שקיימות כמה נקודות, בעיקר בקשר לקיטוב טוב/רע, שרק הוא מבין הכי טוב, לא שהוא הסביר בדיוק את תפיסת ה-"טוב" שלו)

אלפים אפלים ואלפי צללים

האלפים האפלים המקוריים, כפי שהופיעו לראשונה בהרפתקאות (במיוחד סידרת "נגד הענקים") ובספר "פיאנד פוליו" של המהדורה *הראשונה* של מבוכים ודרקונים *מורחב*, היו שחורי עור, לבני שיער, ובעלי שפם (?!). כמו מין תמונת נגטיב של אלף. במבוכים ודרקונים בגרסת הקופסאות (שהופיעה כמה שנים אחרי מבוכים ודרקונים מורחב במהדורה הראשונה) היו "גאזאטירים" - הרחבות על ארצות שונות בעולם המוכר של מייסטרה. הגזאטיר ה13, עסק ב"אלפי הצללים" - אלפים תת קרקעיים, בעלי עור אפרפר בהיר, שאליהם כנראה אתה מתכוון. כל קשר לאבק ולמקלחות איננו קיים - מדובר בפיגמנטים של העור, וכל תלמיד כיתה ז´ בביולוגיה יוכל לספר לך שלכלוך לא עובר בתורשה.

הלדין

New member
כמובן שאני את כיתה ז´ סיימתי מזמן..

ככל הנראה, מי שסיפר לי את פרט הטריוויה שהזכיר כנראה הפך את היוצרות והעביר את זה אליי. כל יום לומדים משהו חדש. ומה בנוגע לחלק השני של ההודעה?

Elenlos

New member
תלך על זה בצורה המדעית

קודם כל זה מאוד לא סביר שאבק יכול לשנות צבע עור בצורה כל כך קיצונית וחוץ מזה עם אתה באמת חושב שהם עלפים אז יש יותר סיכויים שהם פשוט זקוקים לאור שמש בערך כמו צמחים רק שאלה התוצאות לוואי של זה ושהפיגמנטים פשוט הטעוותו במשך הדורות והשנים הרבות. ורק לידע כללי לפי טולקין האורקים הרגילים "ממוצעים" לפי איך שאתה ניסחת הם בגובה רגיל של בנאדם או עלף. הם בעצם עיוות של עלף שאחד ה-"אלים"(הוא לא בדיוק אל)(גם לא מדויק) הרעים יצר והאורוק הי הם בעצם שילוב של בן אדם ואורק שהם נחשבים ליותר חזקים רק בגלל שהם מסוגלים להיחשף לאור השמש בלי שום בעיות יוצעות דופן (לעומת האורקים הרגילים שאור השמש מפריע להם) שהם יותר חכמים וגם יותר נאמנים.

Gilgam69

New member
הדבר שהכי מוזר בזה הוא

שיצורים שחיים מתחת לפני השטח כל חייהם - דורות על גבי דורות, יהיה להם עור לבן לגמרי בעוד שלאלפים אפלים יש עור שחור. הסתכלות על הגמדים העמוקים למיניהם - הם בעלי עור לבן. הסיבה לכך היא פשוטה ומדעית, כאשר יצור חי דורות על גבי דורות מתחת לפני השטח אין לא צורך בפיגמנט צבע לעור שכן הסיבה שיש לעור צבע הוא כדי להגן על האיברים מתחת לעור מקרני השמש. אם היצור לא נחשף לשמש אז אין סיבה שיהיה לו פיגמנט (או במילים אחרות - צבע עור). הסתכלו למשל על חיות בעולמנו שמבלות את כל חייהן במערות חשוכות... צבעם הוא לבן שקוף!!! צבע עור שחור מצביע דווקא על ההפך, על החשפות גדולה ורצופה לשמש חזקה, וזאת הסיבה שלאפריקאיים יש צבע עור שחור-חום. מוזר, לא? נכון שזה גזע פאנטזיה אבל עדיין אבולוציה פועלת גם עליו.

Blade2

New member
נכון

אבל די חיבבתי את התאוריה שאף אחד לא ניסה לרחוץ אותם, ובהתחשב בעובדה שאלפים חיים הרבה מאוד זמן, יהיה להם מעטה שחור שומני עבה מאוד על העור. ככה שגם אם הם לבנים למטה, לא בדיוק רואים את זה.

Blade2

New member
אבל התאוריה נפסלת

מכיוון שבימי הביניים אף אחד לא התרחץ, ככה שלכולם יש מעטה שמנוני שחור על העור שלהם - כולל אלפים רגילים, בני אדם וגמדים

הלדין

New member
טעות.

אתה מדבר על אירופה. בעירק וביפן שמעו כבר בימים ההם על מקלחות. הסיבה שבני אירופה לא התקלחו הייתה בערך אותה סיבה שבני שבטים פירמטיביים לא אוהבים להצטלם- הם חשבו שהמים ישטפו מעליהם את הנשמה שלהם או משהו כזה. הרושם שלי על העלפים הלבנים הוא שהם כן נוהגים להתקלח מפעם לפעם היות ורובם הם בני תרבות ואיש מעולם לא התלונן על עלף מצחין.

Darewolf

New member
לא, אתה טועה.

המון אנשים קוראים לאלפים מצחינים. ורוב האנשים בימי הביינים התרחצו, רק לא כל יום כמונו משהו כמו כל חודש כל שנה משהו כזה... אורי.

Elenlos

New member
זה לא מדויק

אני התכוונתי שאולי הסיבה היא שעלפים זקוקים לאור שמש בערך כמו שצמחים זקוקים לזה למשל: ניקח לדוגמא עלה (פשוט לא משהו מיוחד) והצבע שלו הוא ירוק כמובן וזה בגלל החומר שהוא מייצר עקב חשיפתו לשמש אבל עם אתה לוקח עלה ושם אותו בחדר חשוך הוא יהפוך לצבע שהוא מין שילוב של לבן וחום אז אולי אצל עלפים זה אותו הדבר רק לא ירוק ולא חום/לבן יכול להיות שהם לבנים (או מה שהצבע שלהם לא יהיה) בגלל חשיפתם לשמש ולעומת זאת עלפים אפלים מקבלים את צבעם עקב המחסור בחשיפה לשמש. אולי אני טועה אני לא יודע אבל בינתיים זאת הדעה שלי.

mormegil

New member
מה שתארת מתאים לצמחים והוא מתרחש

בגלל הכלורופיל שהוא לא פיגמנט אלא חומר שנמצא בשימוש בזמן פוטוסינטזה בלי חשיפה לשמש הצמח מתחיל לגסוס ומה שכתבת הוא בעצם תאור של מצבו החולה של הצמח ולאחר מכן מותו(גם אדם גוסס הופך לחיוור ואז הגוף נרקב לאחר המוות). אבל מצד שני לא ידוע לנו מספיק על המערכת הביולוגית של העלפים ולכן אי אפשר לדעת אם להם יש חומר שיוצר את האפקט שדיברת עליו. לצורך הדיון יצורים בעלי דם קר הופכים ליותר קהים במעט כאשר קר להם(אני מסתמך על כמה סוגים של לטאות בטיעון הזה)אבל זה בגלל זרימת הדם.

Elenlos

New member
זה בדיוק אותו דבר

אתה בעצם חזרתה על מה שאני אמרתי. רק הבהרת את זה ואמרת בדיוק את מה שאני אמרתי. זה אומר שאתה מסכים איתי או שאתה חושב שהטיעון שלך(שהוא בעצם הטיעון שלי) יותר נכון???

mormegil

New member
זה אומר שאני מסכים שהטיעון אפשרי

והבאתי טיעון אפשרי נוסף. בגלל שלא יודעים הכל אפשרי...

Gilgam69

New member
על כלורופיל ופיגמנט

תעשו הבדלה בין כלורופיל לפיגמנט. כלורופיל הוא חומר שבעזרתו צמחים מייצרים אוכל וחמצן (תהליך הנקרא פוטוסינטזה), צבעו ירוק והוא מה שמעניק לעלים את צבעם הירוק שכן לצמחים אין פיגמנט (פיגמנט הוא חלק מהעור, ולצמחים אין עור). פיגמנט הוא חומר אשר מעניק לעור את צבעו ולמעשה הוא צבע העור. הסיבה שיש לעור את החומר הזה היא על מנת שלעור יהיה צבע וכך יקלוט את קרני השמש כדי שאלו לא יחדרו דרך העור ללא הפרעה ויפגעו באיברים שמתחת לעור. אם לאלפים היה כלורופיל אז הם היו ירוקים ולא היו צריכים אוכל (אז אין לאלפים כלורופיל). וזוהי עובדה מדעית שיצורים שלא נחשפים לשמש על פני מספר דורות יאבדו את פיגמנט העור שלהם, כי הפיגמנט שם על מנת להגן עליהם מפני קרני השמש, ואם אין קרני שמש (כמו מתחת לאדמה) אז היצור יאבד את הצורה לפיגמנט ולצאצא שלו יהיה פיגמנט בהיר וחיוור יותר ולצאצא שלו עוד יותר בהיר וחיוור וכן הלאה עד שלאחר מספר של דורות כבר לא יהיה לו פיגמנט (כמו לבקן) - קוראים לזה אבולוציה.

Blade2

New member
אתה טועה בהגדרה של פיגמנט

פיגמנט - חומר צבע (אולי מישהו יתן הגדרה יותר טובה משלי, מקווה שאני מספיק ברור). פיגמנטים זו קבוצה של חומרים ולא חומר ספציפי כלורופיל הוא פיגמנט, מלנין (מה שיש בעור) הוא פיגמנט, ולמען האמת גם הצבע האדום של השרימפס הוא פיגמנט שאת שמו אני לא זוכר, כל חומר צבע טהור הוא פיגמנט (צבעי שמן מורכבים מפיגמנטים מהולים בשמן.)

Gilgam69

New member
לא רציתי להיכנס להגדרות מדויקות

של ביולוגיה אבל כן פיגמנט הוא לא חומר אחד. פיגמנט למעשה הוא חומר צבע, נכון. אצל הצמחים הפיגמנט כלורופיל משמש כבית חרושת לאוכל וחמצן. אצל בעלי חיים הוא משמש כהגנה על איברים פנימיים מפני קרני השמש (לצמחים אין איברים פנימיים ולכן אין להם צורך בהגנה זו).

Gilgam69

New member
לא רציתי להיכנס להגדרות ומינוחים

של ביולוגיה אבל כן פיגמנט הוא לא חומר אחד. פיגמנט למעשה הוא חומר צבע, נכון. אצל הצמחים הפיגמנט כלורופיל משמש כבית חרושת לאוכל וחמצן. אצל בעלי חיים הוא משמש כהגנה על איברים פנימיים מפני קרני השמש (לצמחים אין איברים פנימיים ולכן אין להם צורך בהגנה זו).

מירטל

New member
אל תקשיבו לו!

טעויות נפוצות . כלורופיל הוא ירוק כי הוא סוג של פיגמנט, איך יודעים את זה? כי יש הבדלים גדולים מאוד בין ירוק של העלים של עץ אורן וירקרק של עץ צפצפה. אצל העצים הפיגמנט הזה מסייע לקליטה של אור השמש בכדי לסייע לתהליך הפוטוסינתזה. אצל בני אדם זה משמש בכדי למנוע את מה שרובינו מכירים בתור הסתנוורות ( עיניים) או מחלות עור ( בעור)- אבל פיגמנט הוא רק דבר שמעניק צבע- הוא לא מה שהופך את העור להיות אטום ו"מגן" על האיברים בתוכו ( לבקנים הם לבנים- אבל העור שלהם לא שקוף). ועכשיו לאבולוציה- האבולוציה לא טוענת שאם אין לך מה לעשות עם משהו הוא לא יגדל עליך- הוכחה? אנשים רבים היו מסתדרים טוב בלי מעי גס, שקדים ( בגרון) ועורלה- חלק נכבד מהאנשים בעולם מסתובבים בלעדיהם ומסתדרים יופי. אבל גם אחרי אלפי שנות אבולוציה אנשים עדיין נולדים עם האיברים המיותרים האלה. האבולוציה (ע"פ דרווין) היא "השרדות הכשירים" - אם היצור יכול להסתדר טוב עם הסביבה שלו הוא יחיה ויעמיד צאצאים- אם לא הוא ימות. אם תנעל אנשים מתחת לאדמה עורם לא יהפוך בהדרגה לבהיר יותר ( ממה שהם נולדו איתו! ברור שהם לא ישתזפו) - אלא אם כן זה מעניק להם יתרון כלשהו- ואז תוכל לראות שרק הילדים של בעלי העור הבהיר משגשגים יותר-אם לכהי העור יש יתרון אחר ( כמו לדוגמא- הם עשירים יותר) הם בהחלט לא יעלמו תוך כמה דורות.

Gilgam69

New member
ח´ברה, עם מירטל אני לא הולך

בכלל לדבר אבל לידעתכם, היא טועה. אז מירטל, תבדקי לפני שאת מדברת שטויות... אבל זה מה שאת מצטיינת בו, אז נעזוב...

Blade2

New member
איפה בדיוק היא טועה

קראתי את מה שהיא אמרה פעמיים ולא מצאתי טעות חוץ מהעובדה שהיא אמרה שאנשים מסתדרים בלי מעי גם וכנראה התכוונה למעי העיוור - התוספתן. אה, ועוד משהו למיטב ידיעתי השקדים לא מיותרים - אבל אפשר להסתדר בלעדיהם כמו כן גם העורלה לא מיותרת אבל אפשר להסתדר בלעדיה.

למעלה