אלעד מערכות

אלעד מערכות

קיבלתי הצעת עבודה דרך אלעד מערכות. כלומר, אני עובד ב-א' ושייך לאלעד מערכות (אאוטסורסינג).

מה דעתכם על אלעד מערכות בתור בוס?
האם הם דואגים לעובד שלהם?

The BIue Shark

New member
עוד חברת outsourcing גולגלות

תוודא מה אתה מסכם איתם וצא מנקודת הנחה שיפרשו כל דבר לחומרה וינסו להרוויח עליך בכל דרך. אם למשל כתוב שיש לך 2000 ק"מ בחודש הקצאה על האוטו אז אם תחרוג ותעשה 3001 ק"מ יחייבו אותך וכך הלאה.

אני יודע מה זה אאוטסורסינג. אני עובד כרגע

במטריקס.
אני מקווה שמדובר בשיפור ולכן רציתי חוות דעת. עדיף ממי שמכיר את המקום :)

alien life form

New member
במה אתה מקוה שתראה שיפור?

אם יש נקודות ספציפיות שאתה מקווה לשפר את תנאיך אז תנסה להכניס את זה לחוזה. כי אחרת כל חברות הגולגלות פועלות לפי אותו מודל עסקי. החברה היחידה שאני מכיר שמתייחסת קצת יותר אנושי לעובדים זאת SQLink. אבל שלא יהיו לך אשליות. בכל מקרה אתה רק פרה חולבת מבחינתם, סתם משאב טאקטי שאמור לייצר להם הכנסה שוטפת כל עוד אתה שם וככה גם מתייחסים אליך. בחברות OS אתה לא משאב אסטרטגי שהידע שלך כשלעצמו שווה משהו למעסיק. אתה סתם שורה בספר החשבונות שלהם.

Cמן רשום

New member
יש לזה פתרון פשוט: פרילנסר

פתח עוסק מורשה (אתה צריך לפתוח ב-3 מקומות: מע"מ, מס הכנסה וביטוח לאומי) וסכם עם המעסיק שאתה מביא להם חשבונית בסוף כל חודש ומקבל תשלום כספק במקום משכורת. דרוש לדעת על כמה הוא סגר עם הלקוח לשעה וקח בחשבון 5-10% שנשארים בידי חברת ה-OS, יותר לכיוון ה-10%, שזה הרווח שלהם. אפשר לסכם איתם גם על תשלום גלובלי או "קבלני" שזה סכום קבוע שיהיה בגובה 30-40% יותר מהברוטו שהיית מקבל כשכיר. אבל בד"כ פחות כדאי לך לקבל תשלום קבלני כי אז החברה בד"כ תיקח איזה מקדם בטחון שיכול להיות די גבוה. עם הכסף תקנה לך איזה מכונית שאתה רוצה, תחסוך בכל תכנית חסכון שנראית לך וכד'. אתה תהיה עצמאי לכל דבר ועניין ויש הרבה הוצאות מוכרות שתוכל להתקזז עליהן. מצד שני ימי חופשה יהיו גם כן עליך וכך גם ימי מחלה. אם זאת אופצייה מבחינתך אז אשמח לתת לך עוד כמה טיפים. כבר "חילצתי" כמה שכירים ממורמרים והפכתי אותם לעצמאיים מרוצים והם מודים לי על זה היום. לא מתאים לכל אחד אבל למי שזה כן מתאים, מרוויח מזה.

לא הבנתי.. פתרון לאיזו בעיה?..

נראה לי קצת יומרני לבוא לחברה שמראיינת אותי בסך הכל ולדרוש לעבוד כעצמאי..

Cמן רשום

New member
לבעיית התנאים שאתה רוצה לשפר

אבל עזוב, כנראה שלא מתאם לך. זה לא מתאים לכל אחד.

The BIue Shark

New member
עבודה כפרילנסר במקום שכיר זה שכיח מאד

כנראה שיש הרבה דברים שאתה לא מבין בהם, לא רק דגים.

alien life form

New member
אני מתחיל לעבוד בחברה שבה רק המזכירות שכירות

כמעט כולם פרילנסרים.

Alfa156 GTA

New member
מה שכן, למנהלים הבכירים שם יש אחלה

רכבים, כל פעם שעברתי ליד המשרדים שלהם נדהמתי לגלות איזה רכבים אפשר לקחת בליסינג (כשאתה משלם עליהם)...

alien life form

New member
כי זאת חברה משפחתית

אלעד זה בכלל השם של הבן של מייסד החברה שהיום כם כן עובד שם. כל החמולה המורחבת עובדים שם. זה לא המכוניות של העובדים מהשורה.

alien life form

New member
יש חרות שנותנות לעובדים להזמין מה שהם רוצים

ורואים בחנייה של החברות האלה מבחר די נאה של מכוניות, לא רק קורולה ופוקוס.
כמובן שההפרש למכונית היקרה יור הוא על חשבון העובד.

Alfa156 GTA

New member
לא הבנתי מה רע בזה.

אם העובד מוכן לשלם על רכב יקר יותר ממאזדה 3, איפה הבעיה פה?

למעלה