אלסקה...

niruzu

New member
אלסקה...

אני מודע לזה שהשאלה עלולה להיות לא רלוונטית, אך חוץ מפורום עסקים בחו"ל, ששם לא ענו לי, לא מצאתי פורום אחר.. אולי כאן, מישהו מההרפתקנים יוכל לענות לי.. הציעו לי עבודה באלסקה בקיץ, לחודשיים... זה קשור לדגים, אבל כרגע הכל מעומעם... אם יש למישהו פרטים על העניין, אשמח לשמוע.. תודה!

shaishoo

New member
בדרך כלל העבודה הזו

היא לעבוד על ספינת דייג, יש גם הרבה כאלה באזור נורבגיה בגדול ככה: תוכל להרוויח הרבה כסף אבל.. המון סיכון, היתה על זה כתבה לפני שנה שנתיים ואני מכיר גם אחד שהיה נוסע כל שנה לארצות הסקנדינביות לעבוד בזה .. מאוד קר, משמרות קשות בעיקר בלילה הקפוא, מאוד מסוכן בגלל שהים סוער ומי שנופל למים בקור הזה ..טוב נו.. וקרו מקרים של טביעה זה לא קורה כל יום אבל גם לא ממש ממש נדיר ובגלל זה הכסף הגדול גם סיכון וגם עבודה פיזית קשה אבל שוב בצד החיובי זה גם הרפתקה וגם כסף גדול בזמן קצר..אבל בהחלט לא כסף קל.

Malcolm X

New member
יש גם עבודות אריזה..

לאורך השנים מפרסמים שיש עבודה באריזת דגים באלסקה במפעלים הגדולים בתשלום של 2000 דולר לחודש + הוצאות לינה וכו'. הנושא הזה באמת מעורפל ורק אדם שבאמת היה שם וחזר משם בחיים יכול להאיר את עיננו. הבעיה שאני אישית עוד לא נתקלתי באחד כזה

Malcolm X

New member
אם הייתי יודע...

כנראה שיש סיבה שהמקצוע הזה לא מקצוע מבוקש והרבה אנשים לא הולכים לשם. הם בטח מנסים לתת לזה תדמית של "בוא תעשה ג'ובות" וכאשר נוחתים שם מבינים שלא מדובר במשחק ילדים כלל. אבל אם יש פה מישהו שהיה באלסקה (אפילו בטיול), אני אשמח אם ישפוך קצת אור על הנושא הזה!!!

niruzu

New member
אתה יכול להרחיב קצת יותר?

עבדת בעבודה זו? או שאתה מכיר מישהו? אם אתה יכול לספר על כמה שעות עבודה יש ביום, ואם יש בכלל זמן פנוי, ואיפה גרים שם... תודה!!

shaishoo

New member
אני לא

אבל אחד שהיה מכ שלי במילואים היה נוסע כאמור כל שנה להרוויח כסף. התנאים שלו היו כאלה, יתכן וזה משתנה, תברר ספציפית: הוא גר על הספינה, עבודה של משמרות, משהו כמו שמירות בצבא, כשאתה לא עובד רוב הזמן את ישן.... נשמע אפור וקשה אבל הכסף טוב...

tubi24

New member
בגדול

הבנתי שהעבודה מאוד קה פיסית ומנטלית הכסף מאוד מגרה ,אבל כדאי לבדוק את תנאי ההעסקה ומניסיון שלי מעבודות בחול-עדיף לך חוזה העסקה מעוגן ובטוח כמו רוב חברי הפורום שהגיבו לך-גם אני שמעתי רבות על העבודה-אבל רק שמעתי... עדיין לא פגשתי פיזית מישו שחזר משם ויכול להעיד העבודה דומה גם באיסלנד ונורבגיה וצודק מי שאומר שלא סתם השכר גבוה כיוון שיש המון סיכון צרפתי קישור מקווה שעזרתי אשמח אם יש פרטים יותר רלוונטים (אני גם בעניין של כסף גדול בזמן קצר) בהצלחה

Malcolm X

New member
כמה נקודות מהלינק שהבאת...

* צריך אישור עבודה באמריקה. * משלמים 7.15 דולר לשעה כאשר עובדים כ14 שעות ביום - 12000 ש"ח לחודש. * רוב העבודה במפעלים ליד נמלים ורוב החברות מספקות גם לינה ומזון. * יש עונות דיג ועובדים צריכים לברר ולהגיש בקשת עבודה מראש. * אין חיי חברה. זה עבודה במפעל קפוא ומשם לישון וחלילה. אין חיים בקיצור. נשמע לא רע למישהו שרוצה לעשות 30-40 אלף שקל בקלי קלות בכמה חודשים. אבל אין שם תנאים, אין בילויים, אין בוסים מתחשבים. ממש מחנה עבודה.

argorn

New member
כל זה נכון פחות או יותר

בתור אחד שהיה ועבד , אמנם בבית אריזה של דגים ולא על סירה ... העבודות הם קריעת תחת , ממש ,אין כמעט שום הפסקות ואתה כל היום על הרגלים . לגבי הסירות , קשה פי כמה וכמה , בוא נתחיל בזה שהאנשים שעובדים על הסירות הם לא בדיוק ממשרד התיירות של אלאסקה וממש אבל ממש לא אכפת להם ממך .בקיצור ... לא האנשים החברותיים ביותר שיש , וזה די קריטי { לפחות לי } כשאתה צריך לחלוק איתם חדר של שני מטר על שני מטר . העבודה היא קשה מאוד , אני שמאוד אוהב דייג לא נהניתי בכלל , להרים רשת מלאה בדגים או שרק, זה לא עניין קל בכלל מבחינה פיסית אז אני ממש מקווה שמסת גוף ושרירים יש לך .תמיד רטוב וקר , אבל תמיד !!! גם אם אתה חולה ממחלת ים או חום או לא יודע מה ... תעבוד , זה מה שיגידו לך .ברגע שלא תוכל יותר לעבוד מכל בחינה שהיא , פשוט יורידו אותך מהספינה בחוף הקרוב ביותר .אלא אם כן אתה בלב ים ואז אתה פיתיון { סתאם בצחוק } . אין הרבה מקום על הסירה ויש הרבה עבודה . אם אתה בכל זאת מחליט לעשות את זה , תדע שאתה תעשה שם סכומים גדולים רק אם תתפסו הרבה , סביר להניח שכן .למרות שיש יציאות לים שבהם לא תופסים הרבה ואז פשוט שרפת שבועיים או חודש { תלוי} מבלי לקבל כסף . סכום של 30000 דולר לחודש נראה לי כסכום הגיוני שאפשר להרוויח על ספינה כזו . אני אישית הגעתי ללא אישור עבודה , הגעתי לאנקורג טיילתי ואחרי זה ניגשתי לאחד מהדייגים וביררתי לגבי עבודה , לא התאים לי על ספינה אז עבדתי בבית אריזה , גם כסף טוב אבל בהחלט לא שלושים אלף דולר . עבג איתי בחור מרוסיה ללא אישור עבודה והוא נתפס והעיפו אותו , יום אחרי היתפטרתי כי לא התאים לי שיעשו לי אותו דבר באמצע טיול של החיים . מקווה שעזרתי . כל מה שאני יודע על הספינות זה מדייגים שהגיעו לחוף ודיברתי איתם .בדרך כלל זה היה על הרבה יותר מדי בירות .

למעלה