אלני ויטאלי - שיר נשמה

הזהוב

New member
אלני ויטאלי - שיר נשמה

שלום חברים, חבר מאחד הפורומים, חדש למוזיקה היוונית, שאל אותי למה מתכוונים כשאומרים שאלני ויטאלי היא זמרת נשמה ?? התחלתי להסביר אך הבנתי שהמילים הן סתמיות ולכן במקום לדבר השמעתי לו את השיר המצ"ב להנאתכם. מי שיוריד את השיר מומלץ שיקשיב לו בסבלנות הראויה וישים ליבו להתפתחות ההדרגתית של השיר. מוקדש לכבודה של זמרת עם סיפור חיים טראגי, העושה מאמצים אדירים להמשיך להופיע ולענג את כולנו בביצועים מיוחדים לשירים יפים. תיהנו ממני הזהוב.

sysyv

New member
ותזכורת למלים שהוסיפה פנינה מזמן

מלות השיר בעיברו-יוונית ולזהוב - שליחות גדולה אתה ממלא לכבוד כולנו תודה רבה.

איזה יופי של מוסיקה...

את השיר לא הכרתי אבל הוא כבש אותי מהצליל הראשון אין מילים... והסלסול...ממש כמו התמיד חשבתי :היא אחת הבודדות במוסיקה היוונית המודרנית שמסלסלת (ראו את שיר הצועני)

סיפור חיים טראגי...???הסבר ונמק...

ושוב המון תודה על היהלום הזה... אשמור אותו תמיד קרוב ללב...

F a d i

New member
אכן ביצוע מצמרר וענק לשיר יפה וכואב

TIN KARDIA MOU PLIGOSES-פצעת את ליבי היופי המדהים בשילוב בין הקלרינט של "באסיליס סאלאס" (בפתיחה) והבוזוקי (התורקי?!) של "מנוליס קרנדיניס" (באמצע) והפסנתר/קלידים/סנתסיזר שמלווה את הקול המדהים של ביטלי כל השיר..המוואל הפותח O MERAKLIS O ANTHROPOS ומה לא...פשוט יצירה אחת גדולה ומדהימה עשו מהשיר הישן הזה של "פאנוס גבאלאס" MAKRIA MOU NA FIGIS NA FIGIS NA FIGIS DE THELW XANA NA SE DW לך רחוק ממני לא רוצה לראות אותך שוב ועוד משהו מדהים בעיני...וזה יכול לאפיין את כל המוזיקה היוונית עם כל הניגודים שמכילה...המעבר שהיא עושה לשיר שאחריו...מכל הכאב הזה שהיא שרה היא עוברת לשיר ישן של רוזה אשכנזי (שזכה לביצוע מחודש של כאריס אלקסיו) ויותר שמח (לפחות מבחינת הלחן) והוא ELENITSA MOU ממש בנשימה אחת היא חורזת את שני השירים האלה במחרוזת פשוט מדהימה!! (שמופיעה אגב באותו דיסק משנת 91-DROMI POU AGAPISA) הערה קטנה-אני זוכר ש-THE GREEK שם פעם תרגום לשיר הזה (אם אני זוכר נכון אז זה היה באחת ההודעות הראשונות שלו פה-המנוע חיפוש לא עוזר לי למצוא את זה-מוזמנים לנסות) ועוד אחת-עוד ביצוע מומלץ ל-MAKRIA MOU NA FIGIS של LOUKAS DARALAS כמובן הפקה מוזיקלית דלה יותר מזו ששומעים פה אבל בכל זאת יפה ומיוחד וכמובן תודה לזהוב

orna44

New member
מי גאוניסט?

תודה לזהוב על השיתוף בשיר הנפלא הזה. איזה יופי. תודה לגאוניסט על ההסברים המקיפים וזרם המידע. חזרתי מהופעה משעממת ועשיתם לי את הלילה.

דה גריק...ופאדי...

ידידינו היווני דה גריק :גם אני חפשתי את התרגום שלך אך לשוא... אולי אתה זוכר איפה זה? ופאדי: באיזה דיסק של חאריס זה מופיע?

F a d i

New member
המקורית..אלקסיו למיטב ידיעתי לא שרה

את השיר הזה שהזהוב הביא...אלא שרה את השיר שבא אחריו(ויטלי שרה אותם כמחרוזת אחת)..והוא כאמור שיר ישן של רוזה אשכנזי במקור..והוא מופיע בדיסק של אלקסיו שנקרא 12 LAIKA TRAGOUDIA (12 שירי לאיקה) והוא טראק מס'7 ושמו כאמור ELENITSA מי שרוצה אותו מוזמן...

SNER

New member
הסבר לסיפןר הטראגי.....

כרגיל הידרדרות לסמים אלכוהול וכיו"ב .ולפני זמן לא ארוך אחיה נפטר. ההודעה היתה תוך כדי הופעה {מי שמחובר ל-יס ראה זאת באחת התכניות של בריזה רבטיקו. כיום היא מנסה בכוחות אדירים לחזור למצב הקודם,נקווה שתצליח, ללא ספק זמרת אדירה.

זמרת אחת גדולה מהחיים ושני שירים

בבצוע אדיר אחד השירים הכי אהובים עלי של ויטאלי והחיבור של השיר של רוזה אשכנזי "קוקלמו"תמיד מדהים אותי מחדש.

merakli

New member
makria moy na fygeis

תודה לך על השיר הנפלא והמצמרר הזה .ביצוע קםום.ובתור תורכי אני קובע באחריות אין בתורכיה כיום בנימצא זמר או זמרת שייבצעו את השיר הזה(תורכי במקור)ביופי כזה.יש לי בקשה אליך אם תוכל להמליץ לי על דיסק שמכיל שירי "אמן" בתודה יעקב עובדיה (merakli)

GLGGM

New member
לבקשת ידידי הזהוב ושאר

החברים הביישנים שמתביישים לברש את התרגום הנה הוא. הערה קטנה: שתי השורות בפתיחת השיר ה"אמנס" הראשון לא תורגמו כאיני מצליח להבין מילה אחת בהיא כנראה המפתח להבנתן: פצעת את לבי גרמת לי לכאב אינך אוהב אותי ולא דואג לי מתייחם אלי בחוסר רגש, יש לך מחשבות מטורפות וכשבא לך אינך אוהב אותי לך לך רחוק ממני איני רוצה לראותך יותר אשאר בדד שותה ובוכה גם אם ארד לשפל המדרגה האמנתי בדבריך הרבים אינך אוהב אותי ולא דואג לי לך ממני ואל תתעניין בי יותר לך לאן שאתה רוצה היות לא אהבתני שבת שלום

הזהוב

New member
תודה לאנג'לו

שתמיד מוכן לבוא לעזרת החברים בתרגומיו היפים. שבת שלום לכולם מהזהוב.

GLGGM

New member
אני בטלן?

תבוא מחר ל-: http://radio-yasoo.tiptip.co.il/ ב21:00 לשמוע שבת שלום

merakli

New member
../images/Emo79.gif../images/Emo41.gif../images/Emo65.gifrodedy ידידי

שמח שאתה מרים את הראש מהבורסה .אלה החיים האמיתיים מוסיקה יוונית וריגושים.ד"ש לציפור הקטנה(שרון)

למעלה