מאיפה זה? זה המצאה שלך? זה עדיין לא כל-כך ברור. כמה אקסיומות יש לכל מכשף? כמה שבא לו? כמה שבא לך? לפי דרגה? זה משחק שמשתתפים בו רק מכשפים? זה אמור להיות בר-יישום בכל שיטת משחק? כי נראה לי, למשל, שב-AD&D אתה פשוט חייב לזרוק לפח חלק מהחוקים אם אתה רוצה ליישם שיטה כזו. או שמא זה חלק משיטה אחרת?
אבל השיטה הזאת מיועדת למשחק כנס פרי פורם שחבר שלי שיחק בו. אני מניח שאפשר להמיר את זה לשיטה כל שהיא, אבל זה נשמע לי די... משעמם. אאל"ט כל מכשף התחיל עם 3 אקסיומות, וכן, הם שיחקו רק מכשפים.
3 אקסיומות, ו...? יש התפתחות? מקבלים עוד? מאיפה לומדים אותן? יש אקסיומות קבועות? צריך אמונה מלאה בהן? תפרט, תפרט! אתה לא רואה שעניינת פה אנשים? קדימה, אני במתח!
שתלטית מאוד. אני לא רואה איך היא יכולה לעבוד עם שיטות אחרות. או לפחות, אני לא רואה סיבה למשיהו ירצה לשחק קוסם מסוג אחר כשהוא יכול לשחק מאגיקן אוקלידי אם במקרה אתה משחק GURPS אני מוכן להמיר לך את השיטה, סתם כי בא לי לעודד את GURPS.
אם שמת לב לשרשור אחר שלי, אני עדיין מחפש קבוצה. חוץ מזה, GURPS נראית לי שיטה עם יותר מדי חוקים ומספרים. אני מעדיף שיטות פשטניות יותר. שיטת ה-BRP שבלש ללא בית הזכיר נראית לי לא רעה בכלל. אבל אם אני אצטרך עזרה, אני עוד אתפוס אותך במילה...
אני חושב שזה דווקא כן עניין פיזיולוגי - למוח קשה יותר לייצר קישורים ניורולוגיים בגיל מתקדם, ולכן הלמידה נעשית קשה יותר. אבל לגבי הערפדים זה לא צריך להפריע, כי המוח שלהם נשאר בגיל שבו הם "אומצו" (Embraced, על-פי VTM), ולכן כל עוד הם מספקים דם לגוף הם יכולים (על-פי התיאוריה שהעלתי קודם) להמשיך ולפתח את הקשרים הניורולוגיים האלה וללמוד כאחד-האדם. אבל מצד שני, אני מסכים שיש שחיקה מסויימת, ולכן ככל שהערפד מזדקן יותר הלמידה צריכה להיות קשה יותר.
לADSL יש את היתרונות שלו על החיבור כבלים, אני מקווה רק שאתה חכם מספיק להתחבר על כרטיס רשת ולא עם USB. לדעתי ישנם אל מתים שכן יכולים ללמוד, שבניגוד ל"אל-מתים" שהם השלד, הזומבי, הגועל ודומיהם, יצורים כמו הליש והערפד שכן שמרו על תבונה מסויימת יוכלו ללמוד. מצד שני, זה קשור הרבה בגיל האל-מת. יקחו לו כמה שנים(מאות) להתרגל למצב החדש שלו, אחריהן הוא יוכל לחזור ללמוד.