הסתכלתי קצת באתר שהבאת
מיהם האנשים והקרנות התומכות וזה אמר הכול , יזהר באר הוא ממקימי בצלם אני לא אומרת שזה לא מצריך טיפול מה שקורה לפלשתינאים במחסומים אבל זה מאד מאד ביאס.
שארל אנדרלן אם אינני טועה עשה "כתבת תחקיר מושקעת" על מוחמד דורה לטלוויזיה הצרפתית והתברר שהכול בלוף תבעו אותם וגם זכו.
אל דויד גרוסמן אני לא באה בטענות, הוא איבד את היקר מכל את בנו אורי שהכרתי בילדותו (היינו שכנים פעם) ואפשר להבין מאיפה מגיעה הפעילות שלו .
יש פה בדנמרק עיתונאי אחד בשם הרברט פונדיק שחי כמה שנים בארץ והוא אביו של רון פונדק מאדריכלי אוסלו ,הבן שלו גם שמו אורי נפל במלחמת יום כיפור ומאז הוא מקדיש את חייו לכל מיני מטרות שלום ,למעשה הוא הראשון שיזם את השיחות באוסלו , אף אחד גם לא שופט אותו פה כי מבינים מהיכן זה מגיע.
הקרן החדשה שמסבסדת אותם, לא נתחיל אפילו לבדוק מה בדיוק האג'נדה שלהם ובכלל כל מי שתומך בהם לא נראה לי זה מאהבת מרדכי אבל נניח לזה
. מה שעוד יותר מפריע זה שהם לא נותנים אפשרות להגיב לכתבת התחקיר הפתטית והרשלנית שלהם על העובדות הלא נכונות (ככה הם טוענים ומי אמר שזה נכון) בכתבותיו של צבי יחזקאלי, נתחיל מזה שלארס הזגור (Lars Hedegaard) ההיסטוריון הדני שרואיין כמה פעמים בתוכנית הוא כלל לא ימני ולא חבר במפלגת העם הדנית, הוא שמאלני ביותר וכותב בעיתונים שאין שמאלה מהם כמו politiken, information , Berlingske Tidende ברם אולם ,שמאל באירופה הוא לא בדיוק כמו סמול בארץ יש לו אג'נדה שונה , אני מכירה באופן אישי את אילנה ממלמה שטיפלה בפליטים והיא אשה אמינה ביותר .
היציאה האחרונה של הממשלה פה היא שאסור להגיד יותר את המלה גטו כשמתכונים לשכונות מצוקה שבהן מתגוררים גם אלו שאסור להגיד את מוצאם האתני גם בגלל PC ולא רק זה גם ראשי הערים הגדולות מזמינים אוכלוסיה איכותית לעבור לגור שמה כדי שהרמה תעלה . בינתיים זה נכשל. ואם באמת אסור להשתמש במלה גטו האם הבעיות באמת יפתרו..
ברוב מדינות אירופה הקשיחו את תנאי ההגירה מעניין למה באמת. זה לא בגלל הישראלים .
אני מסתכלת על זה מנקודת מבט אחרת לגמרי , לדעתי הם פשוט סובלים פה בסביבה הנוצרית שלא מוכנה להסתגל לעובדה שהיא לא כזו יותר .
גם את המלה (mangfoldighed (diversity הוציאו מהשימוש כי יש כאלו רגישים שעלולים להשתולל ולעלות באש שגרירויות.