אללה סוכה

Free Smile

New member
אללה סוכה

מישהו בעניין של לבחון את חב"ד אמסטרדם אחה"צ?

_____
סיימתי סופסוף לצפות בסדרה של צבי יחזקאלי, אם מישהו מעוניין, להלן:

פרק 1
http://www.youtube.com/watch?v=mJz4K3PIS0Q

פרק 2
http://www.youtube.com/watch?annota...&feature=iv&src_vid=mJz4K3PIS0Q&v=cxs-BdwnSZQ

פרק 3
http://www.youtube.com/watch?annota...&feature=iv&src_vid=cxs-BdwnSZQ&v=Dfid9HPYGGk

פרק 4
http://www.youtube.com/watch?annota...&feature=iv&src_vid=Dfid9HPYGGk&v=m4mN91xsil8

Free Smile

New member
חשבתי על זה (על שני הזה-ים)

הלכתי לחב"ד, היה נחמ"ד. אך בעיקר לילדים. שלא כמו המשך הפוסט הזה.
בכל אופן עשיתי מצוות לולב בכבוד הרב וכשעתיים מאוחר יותר קניתי קצת מריחואנה והלכתי כמיטב מסורת ערבי רביעי לצפות בהקרנה חינמית בסקוואט הצהבהב DeSlang של סרט שאינו זרם-מרכזי. הסרט היה עם לא מעט מדי זימה ומיניות בוטה ואלימות (ועם זאת הומור שנון ומופרע) ושאלתי את עצמי - אין סדר לחיי? מניף לולב ואתרוג וכך עובר לעולם האחר, טרמפ בנת"צ מהמסורת לפוסט מודרנה?

__
לגבי צבי יחזקאלי - מאד רציתי לראות את הסדרה כי היה זה בגדר ה"סופסוף מישהו חשב ועשה את זה" ומה טוב שצבי הוא זה. העריכה עצבנה אותי והיה לי ברור שיש שם גם סילוף אך זה היה ברור כי זו טלוויזיה וזה מה שאנו מצפים למצוא שם.
פעם חקרתי למה אין חדשות משמחות וממחקרי התגלה שהיו ניסיונות מעולם וראו שלא מצליח לרשת הטלויזיה (כולל CNN שעשו פעם פינה מיוחדת לזה וצמצמו וצמצמו אותה) למכור חדשות מיטיבות.
מאחר ואני כן מצפה שערוץ 10 ירדוף אחרי רייטינג אם הוא הולך לפרויקט "בוראט" רק רציני שכזה, לבטח לא ידברו סתם על ג'מאל בן ה13 שמשתדל יפה בבית הספר הצרפתי או על מחמוד שהצליח להתקבל לקבוצת הכדורגל של שטוקהולם. ברור שתא טרור מלונדון יותר סקסי וצעיר חדור מוטיבציה לשרת בתי סוהר כי אינו שם זין על המדינה שמעמידה אותו בתנאים נוחים להתנגד לה או לשלול אותה זה מקומם ותכל'ס זה מה שמגניב אותי לראות - איך הוא מצליח לחדור ולראיין אנשים לדברים כאלה.
אם אני סתם אתן לך לצפות בערוץ שוודיה היפה זה לא היה מעניין. טוב נו, אולי אותך, אחרי רון ג'רמי...

מה שכן אם הנבואה שלו צודקת, בעתיד נגיע למצב שבו שחזור ארוע רצח של איזה ואן גוך פרובוקטיבי שהיה כה צפוי שיירצח לא יעניין אותנו כי זה כל כך שגרתי וצפוי, ודווקא סתם "שום דבר לא קורה פה גארד" תהיה אחלה סדרה. הווו שבדיה...

כלומר קראתי, וסחתיין על הלולב

מאז שיש כאן יותר ויותר מוסלמים אני מרגישה

יותר בבית.
הסטודיו שלי ב-west וממש כיף שם - יותר זול והעגבניות יותר טעימות.
ואין 25% מוסלמים, רק 15.
מי שבאמת מפריע להתערות הישראלית הם היהודים הותיקים

forglemmigej

New member
הסתכלתי קצת באתר שהבאת

מיהם האנשים והקרנות התומכות וזה אמר הכול , יזהר באר הוא ממקימי בצלם אני לא אומרת שזה לא מצריך טיפול מה שקורה לפלשתינאים במחסומים אבל זה מאד מאד ביאס.
שארל אנדרלן אם אינני טועה עשה "כתבת תחקיר מושקעת" על מוחמד דורה לטלוויזיה הצרפתית והתברר שהכול בלוף תבעו אותם וגם זכו.
אל דויד גרוסמן אני לא באה בטענות, הוא איבד את היקר מכל את בנו אורי שהכרתי בילדותו (היינו שכנים פעם) ואפשר להבין מאיפה מגיעה הפעילות שלו .
יש פה בדנמרק עיתונאי אחד בשם הרברט פונדיק שחי כמה שנים בארץ והוא אביו של רון פונדק מאדריכלי אוסלו ,הבן שלו גם שמו אורי נפל במלחמת יום כיפור ומאז הוא מקדיש את חייו לכל מיני מטרות שלום ,למעשה הוא הראשון שיזם את השיחות באוסלו , אף אחד גם לא שופט אותו פה כי מבינים מהיכן זה מגיע.

הקרן החדשה שמסבסדת אותם, לא נתחיל אפילו לבדוק מה בדיוק האג'נדה שלהם ובכלל כל מי שתומך בהם לא נראה לי זה מאהבת מרדכי אבל נניח לזה
. מה שעוד יותר מפריע זה שהם לא נותנים אפשרות להגיב לכתבת התחקיר הפתטית והרשלנית שלהם על העובדות הלא נכונות (ככה הם טוענים ומי אמר שזה נכון) בכתבותיו של צבי יחזקאלי, נתחיל מזה שלארס הזגור (Lars Hedegaard) ההיסטוריון הדני שרואיין כמה פעמים בתוכנית הוא כלל לא ימני ולא חבר במפלגת העם הדנית, הוא שמאלני ביותר וכותב בעיתונים שאין שמאלה מהם כמו politiken, information , Berlingske Tidende ברם אולם ,שמאל באירופה הוא לא בדיוק כמו סמול בארץ יש לו אג'נדה שונה , אני מכירה באופן אישי את אילנה ממלמה שטיפלה בפליטים והיא אשה אמינה ביותר .

היציאה האחרונה של הממשלה פה היא שאסור להגיד יותר את המלה גטו כשמתכונים לשכונות מצוקה שבהן מתגוררים גם אלו שאסור להגיד את מוצאם האתני גם בגלל PC ולא רק זה גם ראשי הערים הגדולות מזמינים אוכלוסיה איכותית לעבור לגור שמה כדי שהרמה תעלה . בינתיים זה נכשל. ואם באמת אסור להשתמש במלה גטו האם הבעיות באמת יפתרו..
ברוב מדינות אירופה הקשיחו את תנאי ההגירה מעניין למה באמת. זה לא בגלל הישראלים .
אני מסתכלת על זה מנקודת מבט אחרת לגמרי , לדעתי הם פשוט סובלים פה בסביבה הנוצרית שלא מוכנה להסתגל לעובדה שהיא לא כזו יותר .

גם את המלה (mangfoldighed (diversity הוציאו מהשימוש כי יש כאלו רגישים שעלולים להשתולל ולעלות באש שגרירויות.

FalseFlat

New member
טוב לדעת

וסחטיין על הידע,

הבעיה היא לא בעמדה הפוליטית של התכנית,
הבעיה היא לא איך שיחזקאלי השיג את המידע שלו,

הבעיה שמשדרים דבר כזה בטלוויזיה, שמלא בדיס-אינפורמציה,
יש מלא עובדות שם שאני לא יודע מאיפה הוא הביא אותם כמו שרבע מאמסטרדם הם מוסלמים,

ותסלחו לי על ההתבטאות, דוקומנטרי זה לא,
אתם יודעים מה זה ? תעמולה.

ותעמולה זה רע. זה נותן אפשרות לשלטון לעשות מניפולציה לעם
וזה בדיוק מה שקורה בישראל הקטנה.

Row123

New member
קראת בזמן האחרון תגובות לכתבות באתרי חדשות

מה שצבי יחזקאלי הביא זה אופיום להמונים בישראל שמתים לשמוח לעד למישהו רק בגלל שבצדק מפחיד לדעת מה יקרה בישראל בעתיד הלא רחוק כל כך

אף אחד פה לא מדייק ואף אחד גם לא יודע מה יקרה מתי. מה שבטוח, האוכלוסיה האירופית מזדקנת

זהו זה. בסוף כולנו נמות... אז בא ננסה להנות ממה שיש במצב רוח טוב ולעשות כמיטב בעצמנו

forglemmigej

New member
ככה הוא אמר על אמסטרדם

לא זוכרת את כל הפרטים הקטנים ,אולי היה לו מישו במרשם האוכלוסין שמה ועידכן אותו בנוגע

צריך לזכור שלא כל מי שמסתובב ברחוב בערים הגדולות באמת גם גר בהן, בדרך כלל מהגרים מחפשים עבודה במרכזים גדולים כי יש יותר אופציות לא נראה לי שבאיזה כפר קטן יאיר להם המזל.
אבל הוא קרא לסרט אללה איסלאם זו התמה שלו האיסלאם באירופה ,אם הוא היה עושה סדרה על מסעדות צמחוניות היו שואלים למה הוא לא דיבר על מסעדות שמגישות תפריטי בשר.
אפשר להגיד שהוא נסחף שהכל תעמולה ושאין בעיות אבל זה יהיה בדיוק כמו שפה אסור להשתמש במלה גטו לשכונות מסוימות.

בכל העולם יש גלי הגירה היום והם יגברו בעתיד בעיקר בגלל הגלובליזציה מי שחושב שאפשר לעצור את זה טועה , יש אוכלוסיות שיותר קל להן ויש שפחות .

לקשקש ולהיות גזעני לא עולה כסף

איזה מזל שהיגרת לאירופה. איזה כיף לאירופה שאנשים נאורים כמוך באים לפה. וואי. כיף חיים!

forglemmigej

New member
אוי כמה מרירות

מה בכלל אני קשורה לזה ,אבל מענין באמת שלקחת את זה לקטע האישי, השאלה הנשאלת למה באמת

מאוד אישי

את זו שגרה ביבשת מוצפת ב-מ-ו-ס-ל-מ-י-ם (איזה פחחדד !!!). אז נראה לי שאת הלחוצה מבין שנינו. אולי הקרן החדשה מסתתרת מאחורי הבית שלך? בוּ! נכון מפחיד?!
לי מפריעים גזענים ימנים ובהולנד יש פחות מהם מאשר בארץ (כמה מצביעי וילדרס ועוד פה ושם כמה וזהו תכלס), אז האמת שאני די רגוע.

Row123

New member
יש פה לעיתים התקפות מרירות

אני חושבת שלאנשים פשוט אין על מי לרדת בבית אז הם בוחרים לרדת על אנשים שהם בכלל לא מכירים ולהדביק להם תויות. אני מאמינה שזה כנראה יבוא בגלים...

אנחנו כנראה צריכים ללמוד לא לשים לב ל- Burps האלה

אבל תשימי לב

שגם אם התקפתי אותה אישית, תקפתי אותה על הסתירה המוזרה בחיים שלה ולא על שום דבר אחר. אז נא להוציא דברים מהקונטקסט. תודה.

forglemmigej

New member
על איזו סתירה אתה מדבר

לא כתבתי דבר וחצי דבר על חיי בשום מקום בעולם, לא כתבתי אם לי אכפת באופן אישי מדת זו או אחרת (מוסלמים זה לא עם זו דת בניגוד ליהדות), כתבתי שיש בעיות איתם ואי אפשר להגיד שהדברים לא קורים אפילו אם מכבסים מילים לתופעות שונות ואפילו אם תוכניות טלויזיה שמישהו עמל עליהן מתקבלות כפרופגנדה .
כתבתי שמדינות רבות ביבשת הקשיחו את תנאי ההגירה והרהרהתי לעצמי מה הסבה בדיוק שזה קרה ולמה בודקים בשדות תעופה יותר מהרגיל.
אתה תקפת אותי אישית עם איזו אג'נדה נסתרת שלא בדיוק הבנתי אותה , אני חושבת שאני יודעת מהיכן זה מגיע אבל לא משנה רק רציתי לציין שהתקפות מהסוג שלך מבריחות אנשים מהפורומים וחבל.

חנהר

New member
חברלה׳ך

כולנו כאן חברים באותו פורום, להביע דעה זה לא פסול. כל אחד חושב אחרת ומרגיש אחרת וזה היופי שבדבר ובשביל זה הפורום קיים כדי שיהיה עם מי לשתף את דיעותינו. אם כולם היו מסכימים עם כולם, כבר לא היה על מה לדבר.
אני מזמינה אתכם להביע את דעתכם בצורה חופשית עם חשיבה כיצד אתם ואני מנסחים אותה, זאת על מנת שלא ליצור אי הבנות. אני תמיד כותבת בדיוק את מה שקופץ לי לראש באותו רגע, אך לפני שאני לוחצת ׳שלח׳ אני עוברת על מה שכתבתי שוב כפ, כדי לבדוק שמי שיקרא יבין את מה שכתבתי מבלי לפגוע בצד השני.
נ.ב,
לפעמים אני כל כך בטוחה בהודעות שלי שאני לא שמה לב לשגיאות כתיב

למעלה